Onnoot


Follow This Page
Follow That Page stuurt u een email wanneer deze pagina wordt gewijzigd.


Selecties:
Anagrammen
Foto's
Griekenland
Humor
ICT (software) <
Inbox
Lifelog
Linkdump
Natuur
Nederland
Panorama's
Simon
Taal
Vaag
De laatste 10 reacties:

Simon
Ach, het eten zou hier zogenaamd niet lekker zijn ; er zijn nog genoeg 'buitenlandse' restaurants. De behandeling van allochtonen verslechterd de laatste twee jaar exponentieel. ...

ahmeddi
die negatieve punten zijn zooo waar :) ik ben een marokkaan en ja nederlanders voelen zich te goed dus wat wil je? wordt toch wat sympathieker en neem een voorbeeld aan de belgen :P

Claire Z.
Hier spreekt je zus weer. Weet je nog dat al onze katten door de jaren heen zijn komen aanlopen, of ons zijn aangeboden? En we hebben er geen moment spijt van gehad, integendeel, het zijn onze liefste vriendjes geworden. Binnenlaten dus, altijd!

Onno
Beste Dave, In vrijwel iedere Linux-distributie zitten woordenlijsten in heel veel talen. Zo is er bijvoorbeeld het package aspell. En als Linux downloaden en runnen je te veel moeite is, dan weet Google vast ook wel woordenlijsten te vinden...

Dave
Ja onno, leuk... Maar wat ik nog leuker zou vinden als je mij a.u.b. een woordenlijst zou willen opsturen voor mijn engels Boggle spelletje (windows). Als je hem ook graag wil stuur ik hem in je re-mail ? b.v.d. Dave.

Ryanne
Goh ik schrik wel van al dat negatieve maar herken het aan de andere kant ook wel. Wij denken er enorm over om naar het caribisch gebied te verhuizen mede ook vanwege de vriendelijkheid van de mensen daar en het materialistische en onvriendelijke dat onze natie tegenwoordig heeft. ...

Ryanne
Goh ik schrik wel van al dat negatieve maar herken het aan de andere kant ook wel. Wij denken er enorm over om naar het caribisch gebied te verhuizen mede ook vanwege de vriendelijkheid van de mensen daar en het materialistische en onvriendelijke dat onze natie tegenwoordig heeft. ...

Onno Zweers
Latest news: Templatesbrowser.com is online again! Beware!

Anoniem
Niet mee eens met sommige punten. Apple laat mensen Itunes gebruiken zodat ze muziek KOPEN ipv Limewire of iets dergelijks. ...

Claire Z.
Begin 2008 zag ik gedurende ongeveer een week opvallend veel auto\'s met de initialen HB op het nummerbord. ...

GConf Error

ICT, Linux

Got this error message while starting gedit through a 'ssh -X' to a CentOS6 box:

GConf Error: Failed to contact configuration server; some possible causes are that you need to enable TCP/IP networking for ORBit, or you have stale NFS locks due to a system crash. See http://projects.gnome.org/gconf/ for information. (Details - 1: Failed to get connection to session: /bin/dbus-launch terminated abnormally without any error message)

Fixed it by installing dbus-x11 on the remote host.

Onno - 30 jan 2012, 12:53 - Reageer/link

   

Inbox

Inbox, ICT, Lifelog

Post van een enthousiaste Follow That Page gebruiker:

I KISS YOU!

I foolishly missed out on buying some Glastonbury tickets. It's a big music festival in the UK that sells out within 24 hours. Knowing that they sometimes make a tiny amount available, I had Follow That Page look at the ticket site.

Today, a month after they first went on sale, my phone beeped at me. The page had changed. SOLD OUT had changed to CLICK HERE. I ran to the nearest internet connection and bought my ticket.

An hour later they were all sold out again.

THANK YOU! The internet is great because of people like you.


Zie ook deze discussie.

Onno - 28 okt 2009, 23:00 - Reageer/link

   

Twitter

ICT, lifelog

Het is hier stil. Dat komt omdat Onnoot tegenwoordig twittert. Twitter is zeg maar bloggen in het kort. U kunt mij hier vinden:

twitter.com/onnoniem (persoonlijk, Nederlandstalig)
twitter.com/onnix (over Linux en ICT, Engelstalig)
twitter.com/followthatpage (nieuws over followthatpage.com, Engelstalig)

Onno - 18 aug 2009, 07:25 - Reageer/link

   

Ubuntu 7.10

ICT

Ha, vandaag is Ubuntu Linux 7.10 verschenen. Ik heb hem gisteren al geïnstalleerd. Mijn eerste indruk: alles is merkbaar sneller; een frisse nieuwe Thunderbird die nieuwe email in MSN-Messenger-achtige popups laat zien; Gaim is vervangen door het fraaie Pidgin.

Verder heb ik gelezen dat de nieuwe kernel die erin zit de kloksnelheid van de processor kan vertragen zodra de processor niets te doen heeft. Dat betekent minder warmteontwikkeling en dus minder ventilatorlawaai, en minder stroomverbruik.

Een minpuntje: Ik had na de upgrade vensters zonder randen en titelbalken, maar dat kwam weer goed door met "GL desktop" onder menu "Voorkeuren" de effects uit en weer in te schakelen.

U kunt Ubuntu gratis downloaden van www.ubuntu.com of upgraden met de gebruikelijke Update-manager. Mocht u de knop Upgrade nog niet zien, start dan de upgrade manager met 'upgrade-manager -d'.

Onno - 18 okt 2007, 11:32 - Reageer/link

   

Wat doet Onno bij SARA?

ICT, Lifelog

Onno is nu mede-systeembeheerder van het Life Science Grid, een verzameling van clusters van computers die gezamenlijk zwaar rekenwerk uitvoeren voor universiteiten en medische instellingen.

Onno - 13 aug 2007, 22:43 - Reageer/link

   

Templatesbrowser.com capituleert

ICT

Ook bij Digg users is nu eindelijk doorgedrongen dat tempatesbrowser.com troep in zijn templates voor Joomla en Wordpress stopt.
Digg

Zoals Wessel fijntjes opmerkt, toen ik dat maanden geleden al postte op Digg kraaide er geen haan naar. Nu ineens wel. Nou, gelukkig maar: de site is nu eindelijk uit de lucht.

Onno - 9 aug 2007, 12:22 - Reageer/link

   

Templatesbrowser.com verwerkt phishing-techniek in Joomla

ICT

Ik had u al verteld dat Templatesbrowser linkspam verstopt in Wordpress-sjablonen die ze gratis aanbieden.

Nu doen ze iets soortgelijks met een aangepaste versie van het content management systeem Joomla, blijkens deze ingekomen email van een Joomla-ontwikkelaar:

Vandaag ontdekte ik dat Templatesbrowser.com een fake versie van Joomla CMS aanbiedt met een soortgelijke routine als waarover je in het artikel schrijft.

forum.joomla.org...

De code stuurt alle opgevraagde URL's van de bezoekers van je Joomla website. Vervolgens wordt een stukje code geplaatst op je website; vermoedelijk met linkspam, net zoals bij hun Wordpress templates.

Moraal van dit verhaal: alleen software downloaden van vertrouwde bronnen.

Onno - 29 juni 2007, 09:35 - 1 reactie

   

SARA op 77

ICT

Ha, de nieuwe supercomputer top 500 is uit! Sara staat op 77 met de Huygens.
Opvallend aan de ranglijst is het hoge aandeel Linux (77%) en de bijna totale afwezigheid van Windows.

Onno - 28 juni 2007, 14:18 - Reageer/link

   

Wifi over 382 kilometer

ICT

Eerder deze maand werd het wifi afstand wereldrecord gebroken. In Venezuela is Ermanno Pietrosemoli erin geslaagd een afstand van 382 kilometer te overbruggen.

Da's razend knap, als je je bedenkt dat veel mensen al moeite hebben om binnen één woning een goed signaal te krijgen. Onnoot ook: helaas hebben de vorige bewoners, vermoedelijk nog in het pre-WLAN-tijdperk, laminaat gelegd met metaalfolie eronder. Beter kun je het signaal niet tegenhouden.

Hoe heeft Ermanno dat dan voor elkaar gekregen?

1. Absoluut geen voorwerpen tussen de twee antennes. Geen huis, geen boom, geen grassprietje. Op zo'n afstand dien je rekening te houden met de kromming van de aarde, dus moet je al gauw de hoogste berg opzoeken.

2. Parabolische antennes. Die werken zeg maar als een vergrootglas voor radiosignalen. Ooit in het Teylers museum geweest? Die parabolische schotels gezien, en het horloge horen tikken op 15 meter afstand? Dan weet u wat ik bedoel.

3. De cantenna, een techniek om conservenblikjes te gebruiken als wifi-antennes. Pringles-bussen zijn ook populair, die zijn van binnen al met folie bekleed. Door op de juiste afstand (afhankelijk van de golflengte) een spriet in de bus te monteren, treedt een versterking van de radiogolf op.

Als je dit alles combineert, kun je grote afstanden overbruggen. Vooral in afgelegen gebieden is dat nuttig. Hier in Nederland heb je al gauw het risico dat je iemands wifi of mobiele telefoon stoort. En waarom zou je moeilijk doen als je ADSL hebt?
Hm, hebben ze op Terschelling eigenlijk internet?

Onno - 27 juni 2007, 22:15 - 2 reacties

   

Wikipedia download-edities

ICT

Het afgelopen jaar heb ik dikwijls in de trein gewerkt op mijn laptop. Dat beviel erg goed, alleen was het soms lastig dat ik geen internetverbinding had. Dat was redelijk op te vangen door me goed voor te bereiden, bijvoorbeeld door handleidingen en webpagina's van tevoren te downloaden.

Ik vroeg mij toen af of dat met Wikipedia ook niet kon. Losse pagina's zijn makkelijk te downloaden als je precies weet welke je nodig hebt; als je dat niet weet, is het nuttiger om de hele Wikipedia te downloaden. Ook stel ik mij voor dat in ontwikkelingslanden een download-editie van Wikipedia van onschatbare waarde kan zijn.

Ik vond op Wikipedia zelf diverse chaotische pagina's over de verschillende mogelijkheden en problemen van een offline editie.
Wikipedia:Snapshots
Wikipedia:Database_download
Wikipedia_talk:Database_download

Mogelijkheden genoeg, maar soms met grote praktische problemen. Zo is de Engelse versie met afbeeldingen 75GB groot. Voor veel laptops is dat ondoenlijk. Handiger is het om de afbeeldingen weg te laten. Inhoudelijk is dat acceptabel en de overgebleven tekst is veel beter te comprimeren.

Een ander probleem is dat veel downloadbare versies een bepaald bestandformaat hebben. Zo heb je de originele wiki-bestanden, die niet zonder meer door een browser zijn te openen. Daar is een vertaalslag voor nodig. Deze wordt gedaan door een webserver met wiki-software: ook Wikipedia doet dat, namelijk met MediaWiki. Als je offline op je eigen laptop de wiki-bestanden wilt lezen, dien je dus een webserver op je laptop te installeren met MediaWiki erop. Er zijn ook database downloads beschikbaar. Dit zijn XML- of SQL-bestanden en ook deze zijn niet zonder nabewerking te bekijken. Dat betekent programmeren, of een bestaand programma zoeken om deze bestanden om te zetten naar hapklare HTML-bestanden.

Gelukkig heeft Wikipedia dat al gedaan.
static.wikipedia.org

Deze downloads zijn ongeveer 10 GB, opgedeeld in bestanden van circa 1 GB. Ze zijn gecomprimeerd met 7Zip, een soort Winzip maar dan efficiënter en met een vrije licentie. Downloaden, uitpakken met 7Zip en klaar. Deze versie bevat wel extra's zoals geschiedenis van en discussies over de artikelen.

Er zijn ook projecten die Wikipedia offline beschikbaar willen maken voor derde wereldlanden; een mooi streven, vindt Onnoot. MoulinWiki is een van die projecten. Ze bieden een Franstalige versie van 554 MB ter download aan: die past netjes op een cdrom.

Een soortgelijk project is Wikipedia for Schools van SOS Children. Hun Engelstalige selectie bevat 24.000 afbeeldingen, 14 miljoen woorden en 4625 onderwerpen, vergelijkbaar met een 15-delige encyclopedie, en past op een DVD.

Onno - 26 juni 2007, 21:44 - 1 reactie

   

Kinderen leren zichzelf computergebruik

ICT

In de eerder genoemde documentaire van de VPRO kwam ook Sugata Mitra aan het woord. Hij is onderzoeker voor een Indiase software-firma. In 1999 zette hij als experiment een computer neer in een sloppenwijk, bedienbaar door een gat in de muur. Toen de kinderen vroegen wat dat was, zei hij alleen maar "dat is een leuk ding", en liet ze ermee spelen.
Binnen een paar uur (soms binnen een paar minuten) wisten alle kinderen hoe ze de cursor moesten bedienen. Daarna leerden ze venster openen, groter en kleiner maken, tekeningen maken met Paint en over internet browsen. Zonder enige leraar.
Hij gaf ze een kleine hint: hij speelde een MP3. De volgende dag hadden de kinderen ontdekt hoe ze MP3's moesten downloaden en afspelen. Weer later hadden ze ontdekt waar ze liedjes in hun eigen taal (Hindi) konden downloaden.

"I took the experiment to a village where kids had not learned English. Left the computer there, with CDs inside (no Internet connection). Came back weeks later, and found kids there playing and the first thing they told me is "we need a faster processor and a better mouse". And: "you left this machine that speaks only English so we had to learn English" -- and noticed that they were using English words among themselves."

Op een dag vond hij een bestand met daarin de versierde tekst "I love India", wat bijzonder was omdat de computer geen toetsenbord had. Hij kwam erachter welke jongen de tekst had gemaakt: die had de character map van Word gebruikt om de letters in zijn document te slepen. Mitra met zijn goede universitaire opleiding wist niet eens dat die functie bestond.

artikel 1
artikel 2

Onno - 26 juni 2007, 19:55 - Reageer/link

   

Google achter het scherm

ICT

De VPRO heeft een documentaire online gezet over Google. Heerlijk om te zien, hoe de interviewer door de standaardbabbel van sommige Google medewerkers heen prikt. Aandacht voor privacy, objectiviteit, censuur en vrijheid, en ook critici van Google komen aan het woord.

Google - behind the screen

Na het kijken bekruipt mij een idee dat ik al eens eerder gehad heb. Zou het mogelijk zijn om een zoeksysteem te bouwen dat kan concurreren met Google, gebruikmakend van clustertechnologie, open source software en PC's bij de internetters thuis?

[update]
Hier in het internet archief een pagina uit 1997 met technische gegevens over Google. De hele database paste toen op slechts 108,7 GB - en zou dus makkelijk op een tegenwoordige harde schijf passen. Misschien is een open source search engine helemaal niet zo ondenkbaar.

Onno - 26 juni 2007, 00:17 - Reageer/link

   

Follow That Page sterk verbeterd

ICT, Linkdump

Vanmiddag heb ik de nieuwe versie van Follow That Page in gebruik genomen.

Nieuw:
- Met filters negeert FTP tekst die u niet interessant vindt.
- U kunt een pagina ieder uur laten checken.
- U kunt de Google pagerank laten bewaken.
- Het algoritme van de robot is verbeterd.

Onno - 23 juni 2007, 22:16 - Reageer/link

   

Onno gaat werken bij SARA

ICT, Lifelog

Ik ga werken als Linux-systeembeheerder bij SARA, het academisch rekencentrum van Amsterdam. Ze hebben de snelste supercomputers van Nederland. Momenteel loopt de universiteit van Groningen voorop, maar de tweede versie van de Huygens die volgend jaar wordt geleverd is tegen die tijd waarschijnlijk de snelste van Nederland.

Onno - 18 juni 2007, 12:59 - 2 reacties

   

Het Mirakel-archief van Lidy

ICT

Ik heb het gedigitaliseerde archief van Lidy over de Ferranti Mark I* (Miracle) online gezet.
www.xs4all.nl/~onnoz/miracle/extra/

Onno - 12 juni 2007, 15:01 - Reageer/link

   

Meer over de Miracle (Ferranti Mark 1)

ICT, Linkdump

Er is een hele website gewijd aan de Ferranti computers. Compleet met handleiding van de Ferranti Mark 1, dus ook de Miracle. Die was een Ferranti Mark 1*, een verbeterde versie van de eerste twee Mark 1. Van Mark 1 waren er twee gemaakt, van de Mark 1* circa 10. Daarvan gingen er 1 naar Nederland, 1 naar Italië, 1 naar Canada en de rest bleef in de UK.

En wie had de programmers manual geschreven? Juist, de legendarische Alan Turing!

www.computer50.org

Onno - 9 juni 2007, 13:50 - Reageer/link

   

Cordula's weblog

ICT, Linkdump

Ha, Cordula heeft een weblog over haar boek en over computergeschiedenis.
allesmoestnogwordenuitgevonden.nl

Onno - 9 juni 2007, 09:48 - Reageer/link

   

Instructieset van de MIRACLE (Ferranti Mark I, 1953)

ICT

Ach, hoe heb ik mij als kind zitten vergapen aan moeders fotoalbums van de Miracle!

Kom, hier een nog niet eerder gepubliceerd beeld: de instructieset van de Miracle. Hier is te zien dat de woordbreedte 5 bits was. Tegenwoordig is dat 32 bits, en de komende jaren stappen wij over naar 64 bits. Te zien is ook dat de apenstaart (@) al in 1953 bestond.Ik overweeg om dit en ander materiaal op Wikipedia te posten, maar Wikipedia is tegenwoordig vrij streng als het om auteursrechten gaat. Het materiaal is van 1953, en het auteursrecht verloopt pas na 70 jaar, dus dat is rond 2023. Helaas is vrijwel niet te achterhalen wie de rechthebbenden zijn en of die nog leven. Maar het materiaal is te mooi om nog jaren in de kast te laten liggen. Als Wikipedia het niet neemt, post ik het hier.

[update]
www.xs4all.nl/~onnoz/miracle/extra

Onno - 7 juni 2007, 22:28 - 1 reactie

   

Cordula Rooijendijk - Alles moest nog worden uitgevonden

ICT, LifelogZojuist was ik met mijn moeder Lidy op een boekpresentatie van het boek "Alles moest nog worden uitgevonden". Gasten waren onder anderen Geert Mak, Piet Beertema en Karin Spaink. Cordula Rooijendijk beschrijft in haar boek de geschiedenis van de computer, met name in Nederland. Ik moet het nog lezen maar ik kan u nu vast verklappen dat haar interview met Lidy maar liefst vier bladzijden in het boek beslaat. Waarom Lidy? Mijn moeder was een van de eerste programmeurs van Nederland, toen zij werkte in het Shell laboratorium in Amsterdam Noord, met de eerste elektronische computer voor commercieel gebruik in Nederland: de Miracle.

[Update]
Het boek is grappig, uiterst leesbaar (ook voor niet-technici), spannend (vooral het eerste hoofdstuk over de oorlog) en dramatisch (vooral het leven van Alan Turing, en ook hoe Philips de Nederlandse computerindustrie om zeep hielp). Voor mij was het een feest der herkenning, want ook ik haalde vroeger mijn speelgoed uit elkaar (running gag in het boek) en ook ik las de Elektuur en had een TRS80 en ook ik heb heel wat ingebeld op BBSsen. Voor iemand wier eerste kennismaking met computers traumatisch verliep, heeft Cordula de schade dubbel en dwars ingehaald. Een absolute aanrader.

Onno - 7 juni 2007, 21:39 - Reageer/link

   

Vergelijking van antivirusprogramma's

ICT, Linkdump

Onnoot was op zijn werk op zoek naar nieuwe antivirus-software. De laatste versie van McAfee is gruwelijk traag en maakt onze computers instabiel.

Na enig zoeken vond ik deze vergelijking van antivirus-programma's. Vooral Kaspersky komt daar goed uit de bus.

Onno - 23 mei 2007, 09:58 - 1 reactie

   

Templatesbrowser.com plaatst linkspam in WordPress

ICT, Linkdump, Lifelog

Maar pas op: dankzij broer Onno en zijn onvolprezen dienst Follow That Page ontdekte ik vanmiddag dat sommige themes ook iets anders doen: verborgen links toevoegen naar casino-, hotel- en andere sites - kortom linkspam.

Lees de rest op broer Wessel's website www.laterna.nl.

[update]
Templatesbrowser verspreidt nu ook een kopie van Joomla met phishing-code, zodat ze precies zien wat uw bezoekers op uw Joomla-website doen.

Onno & Wessel - 18 mei 2007, 22:24 - 4 reacties

   

iPod Shuffle sucks

ICT

iPods zijn cool, vindt men. Onnoot was niet van plan om er een aan te schaffen, maar kreeg een iPod Shuffle cadeau van zijn bank. En wat blijkt, er valt zo veel aan te merken op de iPod, dat Onnoot niet begrijpt waarom het ding zo'n succes is. Hier enkele bezwaren.

1. Zonder iTunes kun je je iPod in de prullenbak gooien. Iedere andere MP3 speler kun je aansluiten op een willekeurige USB-poort, waarna je je MP3-muziek erop of eraf sleept. Zo niet de iPod. Die accepteert zijn muziek alleen van iTunes. iTunes hernoemt de bestanden die op de iPod geplaatst worden, en maakt een database aan die de iPod nodig heeft om de muziek te kunnen afspelen.

2. Muziek die op de iPod geplaatst is, kun je daardoor niet makkelijk terug kopiëren naar een andere PC of harddisk.

3. iTunes is niet bedoeld om op meerdere PC's te draaien. Als ik de iPod aansluit op de iTunes van een andere PC, wil die iTunes de iPod formatteren - dus alle muziek van de iPod te wissen. Niet geformatteerd? Dan geen toegang tot de iPod vanaf een andere PC.

4. iTunes wil WMA-bestanden converteren naar AAC-bestanden. Helaas is AAC niet vrij van patenten. Ogg Vorbis, een open standaard, zou een betere keuze zijn.

5. De iPod Shuffle heeft geen radio ingebouwd. Spelers die half zo duur zijn hebben dat wel. Plus een dictafoon.

6. De iPod heeft een externe USB-kabel. Dit is een speciale kabel die via de koptelefoon-uitgang wordt aangesloten, dus geen standaard USB-kabel. Zonder de kabel geen verbinding en dus niet de batterij opladen of muziek toevoegen of verwijderen. Normale spelers hebben een USB-stekker ingebouwd.

7. De iTunes software vraagt of ik de iPod wil registreren. Voor zover ik weet is dit de enige MP3-speler die mij vraagt om geregistreerd te worden.

8. iTunes vraagt of hij de besturing over geplaatste cdroms mag overnemen. Ik heb de cdrom-trigger uitgeschakeld in verband met VMware (virtuele machines die ook de cdrom willen kunnen benaderen), maar iTunes wil de trigger weer inschakelen. iTunes dringt zich hiermee op als standaard muziekspeler op mijn PC, en dat terwijl ik het programma noodgedwongen moest installeren om mijn iPod te kunnen gebruiken. Het bevalt me niet dat Apple zo mijn PC probeert binnen te dringen.

9. Zodra ik de iPod aansluit, is er een extra drive bijgekomen (b.v. F:\). Maar zodra ik de iTunes software start, verdwijnt die drive weer. Kortom, Apple beslist hoe ik de iPod benader.

10. En nu komt de aap uit de mouw. Diverse keren vraagt iTunes of ik verbinding wil maken met de iTunes Music Store. Kortom, Apple wil mensen niet hoofdzakelijk aan een goede, open muziekspeler helpen; Apple wil vooral dat mensen in zijn winkel muziek kopen. Daar verdienen ze mee.

Is er dan niets positiefs te zeggen over de iPod Shuffle? Jawel, hij ziet er mooi uit.

Maar voor mij hoeft het niet meer. Door de praktijken van Microsoft ben ik allergisch geworden voor vendor lock-in. Ik dacht dat Apple daar boven stond.

Onno - 26 apr 2007, 22:23 - 12 reacties

   

HP Laserjet 1320 and Laserjet 4345 maken ruzie

ICT

Als ik op mijn werk de driver voor de HP Laserjet 4345 MFP installeer, dan mislukt dat als er een driver voor de Laserjet 1320 aanwezig is. Daarna doet ook de driver voor de 1320 het niet meer, dus blijf ik zitten met geen van beide drivers. Op PC's zonder 1320 driver is er geen probleem. Merkwaardig, met drivers van dezelfde fabrikant... Ik heb een supportaanvraag bij HP neergelegd en als daar wat interessants uitkomt post ik dat hier.

[update]
HP is met een oplossing gekomen:
1. Alle drivers verwijderen (via Printers en Faxapparaten, Apparaatbeheer en Software).
2. De 1320 driver installeren vanaf de cdrom (de driver van HP's website bevat niet alle onderdelen). Sluit de printer pas aan als het installatieprogramma daarom vraagt.
3. De 4345 driver installeren via de HP Network Install Wizard.

Onno - 2 apr 2007, 15:20 - Reageer/link

   

Dell biedt Linux: de grote doorbraak?

ICT

Dell heeft aangekondigd te beginnen met het bieden van systemen met Linux. Ik denk dat dit de grote doorbraak voor Linux gaat worden. Hierdoor gaan hardware-leveranciers beter Linux ondersteunen, gaan softwareleveranciers hun software voor Linux geschikt maken en krijgen alle consumenten thuis foldertjes van Dell met de boodschap dat Linux klaar is voor de desktop.

"Heeft u gebeld, meneer Ballmer?"
"Ja, ik had een vreselijke nachtmerrie: mijn boot zonk omdat Vista te zwaar was, en het water was vol met kwade pinguins. Breng me mijn valium en de krant. Is er nog iets interessants op digg vanochtend?"

Onno - 29 mrt 2007, 07:18 - Reageer/link

   

Ubuntu Linux demovideo's

ICT, Linkdump

Wil je alles weten over Ubuntu Linux maar heb je geen zin om lange saaie pagina's door te lezen? Bekijk dan de Ubuntu screencasts.

Onno - 14 jan 2007, 20:26 - Reageer/link

   

Digg.com should have a cache

ICT

This article is only available in English.
Dit artikel is alleen beschikbaar in het Engels.

Onno - 3 jan 2007, 22:45 - 1 reactie

   

Wegwerpemailadressen tegen spam

ICT, Linkdump

Genoeg van spam? Gebruik voortaan wegwerpadressen. Als u geen zin heeft om die zelf aan te maken, dan doet Spamgourmet dat voor u.

Onno - 29 nov 2006, 14:53 - Reageer/link

   

PHP, mail en UTF-8

ICT, Greece

Deze moet ik onthouden: erg handig voor het versturen van Griekse emails vanuit een PHP-script.

Onno - 10 okt 2006, 22:47 - Reageer/link

   

Follow That Page op NRC

ICT

Marie-José Klaver besteedt op haar weblog aandacht aan Follow That Page.

Onno - 2 okt 2006, 22:05 - Reageer/link

   

Greek Translator nu ook voor Thunderbird

Greek, ICT

Maria is met de kinderen in Griekenland, dus Onnoot kan nu weer andere dingen doen. Vandaag heb ik Greek Translator geschikt gemaakt voor emailprogramma Thunderbird. Dat betekent: in emailberichten een woord of zin selecteren en die vertalen van/naar het Grieks.

Update 9 september: versie 0.7 is nu officieel vrijgegeven op de mozilla website.

Onno - 3 sep 2006, 21:57 - 3 reacties