Onnoot


Follow This Page
Follow That Page stuurt u een email wanneer deze pagina wordt gewijzigd.


Selecties:
Anagrammen
Foto's
Griekenland
Humor
ICT (software)
Inbox
Lifelog
Linkdump <
Natuur
Nederland
Panorama's
Simon
Taal
Vaag
De laatste 10 reacties:

Simon
Ach, het eten zou hier zogenaamd niet lekker zijn ; er zijn nog genoeg 'buitenlandse' restaurants. De behandeling van allochtonen verslechterd de laatste twee jaar exponentieel. ...

ahmeddi
die negatieve punten zijn zooo waar :) ik ben een marokkaan en ja nederlanders voelen zich te goed dus wat wil je? wordt toch wat sympathieker en neem een voorbeeld aan de belgen :P

Claire Z.
Hier spreekt je zus weer. Weet je nog dat al onze katten door de jaren heen zijn komen aanlopen, of ons zijn aangeboden? En we hebben er geen moment spijt van gehad, integendeel, het zijn onze liefste vriendjes geworden. Binnenlaten dus, altijd!

Onno
Beste Dave, In vrijwel iedere Linux-distributie zitten woordenlijsten in heel veel talen. Zo is er bijvoorbeeld het package aspell. En als Linux downloaden en runnen je te veel moeite is, dan weet Google vast ook wel woordenlijsten te vinden...

Dave
Ja onno, leuk... Maar wat ik nog leuker zou vinden als je mij a.u.b. een woordenlijst zou willen opsturen voor mijn engels Boggle spelletje (windows). Als je hem ook graag wil stuur ik hem in je re-mail ? b.v.d. Dave.

Ryanne
Goh ik schrik wel van al dat negatieve maar herken het aan de andere kant ook wel. Wij denken er enorm over om naar het caribisch gebied te verhuizen mede ook vanwege de vriendelijkheid van de mensen daar en het materialistische en onvriendelijke dat onze natie tegenwoordig heeft. ...

Ryanne
Goh ik schrik wel van al dat negatieve maar herken het aan de andere kant ook wel. Wij denken er enorm over om naar het caribisch gebied te verhuizen mede ook vanwege de vriendelijkheid van de mensen daar en het materialistische en onvriendelijke dat onze natie tegenwoordig heeft. ...

Onno Zweers
Latest news: Templatesbrowser.com is online again! Beware!

Anoniem
Niet mee eens met sommige punten. Apple laat mensen Itunes gebruiken zodat ze muziek KOPEN ipv Limewire of iets dergelijks. ...

Claire Z.
Begin 2008 zag ik gedurende ongeveer een week opvallend veel auto\'s met de initialen HB op het nummerbord. ...

Tevreden klant

Linkdump

Ik heb vaak geklaagd in mijn leven. Voor de verandering nu eens wat mensen waar ik tevreden over ben. Geen aandelen of ander belang, gewoon tevreden als klant.

Allereerst osteopaat Peter-Johan Dillo. Onze tweede zoon Dimitri heeft het eerste levensjaar behoorlijk wat overgegeven. Na een tip van een diëtiste kwamen we bij Peter-Johan terecht, die met drie massagebehandelingen het kotsen tot vrijwel nihil heeft teruggebracht. Al na de eerste behandeling was er een enorme verbetering. De verklaring is, dat het kotsen van een baby veroorzaakt kan zijn door een snelle bevalling, waarbij schedeldelen in het achterhoofd te sterk worden samengedrukt en daarbij de zenuwbaan van hersenen naar maag beknellen. De baby voelt daardoor niet of hij genoeg gegeten heeft.

Mijn moeder is ook een tevreden klant. Toen ze voor haar Ischias naar de chiropraktor ging, werd het alleen maar erger. Enkele behandelingen van Peter-Johan en ze had vrijwel geen last meer.

Wilt u een bouwkundige keuring laten uitvoeren? En de woning is niet te ver van Alkmaar vandaan? Vraag Gert-Jan de Reus van RRbouwadvies. Hij had onze woning in Alkmaar gekeurd voor een potentiële koper, en Maria die thuis was, was onder de indruk van de grondigheid waarmee hij dat deed. Toen we zelf een woning in de omgeving van Amsterdam wilden laten keuren, dachten we dan ook snel aan hem. Maar ik schrok eerlijk gezegd een beetje van de prijs (ook reiskosten kwamen erbij), dus ging even verder zoeken. Ik belde een makelaar in Purmerend en die zei: "Tja, ik ken wel een hele goede, maar die woont in Alkmaar..." en dat was dus alweer Gert-Jan. Ik heb hem toen weer gebeld en gevraagd. Ik was bij de keuring aanwezig en heb enorm veel geleerd over woningen. Ook de verkopend makelaar was aanwezig, en die zei achteraf, dat hij erg onder de indruk was van de keuring.

Dan tot slot: Ans Pelupessij van Rodenhuis Financiële Dienstverlening, die voor ons de scherpste hypotheek heeft weten te regelen. Bij onze vorige hypotheek bij een adviseur in Alkmaar had ik het gevoel dat wij niet helemaal onafhankelijk advies kregen, maar dat de adviseur zijn eigen bankrekening in de overweging meenam. Ik hoorde later dat dezelfde persoon ontwikkelingswerk in Afrika was gaan doen, dus misschien had hij er zelf ook niet zo'n goed gevoel over. Bij Ans had ik dat gevoel niet. En ze kwam er snel achter dat het voor ons het voordeligst was om de huidige hypotheek met lage rente mee te nemen, waarvan ik veronderstelde dat het niet mogelijk was.

Onno - 26 juli 2008, 10:11 - Reageer/link

   

Where the hell is Matt?

Linkdump

Matt Harding reist dansend de wereld rond.

Onno - 22 juli 2008, 13:01 - Reageer/link

   

Geef Al-Mansouri een eerlijk proces!

Linkdump

Faleh Abdoullah Al-Mansouri, Nederlands Iraniër, heeft naar verluidt de doodstraf opgelegd gekregen. Sinds zijn arrestatie, in mei 2006, heeft Amnesty International op verschillende manieren actie gevoerd om opheldering te krijgen over zijn lot.

Teken de petitie

Onno - 30 okt 2007, 20:26 - Reageer/link

   

Famous last nerds

Humor, Linkdump

Deze jongens verdienen een hogere pagerank. Grappige sketches op rap. Mijn favorieten zijn MC Schizophrenic "I'm MC Schizophrenic - no you're not - yes I am" en Wassup Holmes "What, son?/Watson". Myslexic Dan is vermoedelijk ook heel grappig, zeker voor anagramliefhebbers, maar wel een hele puzzel als Engels niet je moedertaal is.
www.famouslastnerds.com

Onno - 24 juni 2007, 17:20 - Reageer/link

   

Follow That Page sterk verbeterd

ICT, Linkdump

Vanmiddag heb ik de nieuwe versie van Follow That Page in gebruik genomen.

Nieuw:
- Met filters negeert FTP tekst die u niet interessant vindt.
- U kunt een pagina ieder uur laten checken.
- U kunt de Google pagerank laten bewaken.
- Het algoritme van de robot is verbeterd.

Onno - 23 juni 2007, 22:16 - Reageer/link

   

Meer over de Miracle (Ferranti Mark 1)

ICT, Linkdump

Er is een hele website gewijd aan de Ferranti computers. Compleet met handleiding van de Ferranti Mark 1, dus ook de Miracle. Die was een Ferranti Mark 1*, een verbeterde versie van de eerste twee Mark 1. Van Mark 1 waren er twee gemaakt, van de Mark 1* circa 10. Daarvan gingen er 1 naar Nederland, 1 naar Italië, 1 naar Canada en de rest bleef in de UK.

En wie had de programmers manual geschreven? Juist, de legendarische Alan Turing!

www.computer50.org

Onno - 9 juni 2007, 13:50 - Reageer/link

   

Cordula's weblog

ICT, Linkdump

Ha, Cordula heeft een weblog over haar boek en over computergeschiedenis.
allesmoestnogwordenuitgevonden.nl

Onno - 9 juni 2007, 09:48 - Reageer/link

   

Driving in Greece

Greece, Linkdump

Beste lezer, het zal u niet ontgaan zijn: Greek drivers zijn een onuitputtelijke inspiratiebron voor satire. Ook voor anderen.

Be extra careful when you pass slower vehicles and have to cross over to the opposite direction lane. There is no avoiding this maneuver on Greek roads especially if you are stuck behind a slow moving tractor trailer on a long uphill for the last 24 minutes. Maybe it's the pressure of 48 Greek drivers tailgating you cursing and waving frantically in your mirrors, maybe it's the need to get to where you are going sometime this century, or maybe it's your own latent Spartan warrior deep down inside who tends to awaken when you drive uphill behind a tractor trailer with 48 Greek drivers behind you, maybe all these reasons will compel you to forget all your ideas about defensive driving and pass the darn truck even if it is the last thing you would ever do.

www.greeklandscapes.com...

Onno - 6 juni 2007, 19:44 - Reageer/link

   

Grieks bij de BBC

Greece, Linkdump

Op de website van de BBC staan diverse pagina's over de Griekse taal.

Een onderdeel is Quick fix: essentiele woorden voor beginners voor op vakantie.

Onno - 29 mei 2007, 18:16 - Reageer/link

   

Planten zoeken & kiezen

Nature, Linkdump

Stel, je wilt weten welke klimplant met rode bloemen het goed doet in de schaduw. Hoe vind je die? Met de Plant Finder van BBC Gardening.

En als je dan je plant gevonden hebt, waar kun je hem dan kopen? Zoek het op met de Plantago Plant Index. Bevat 62500 planten, en van 26500 planten de verkrijgbaarheid bij 65 kwekers in Nederland en België. Helaas is de interface niet zo gebruikersvriendelijk: om de roos "Souvenir du Docteur Jamain" te vinden, klik je al gauw door 20 pagina's heen.

Onno - 25 mei 2007, 10:35 - Reageer/link

   

Welcome to Uncyclopedia...

Humor, Linkdump

... the content-free encyclopedia that anyone can edit!

Een stukje uit het lemma over Bush:
During his term in office, President Bush has worked with the Attorney General's office to help ensure a woman's right to give birth. The President also encourages more women to take important positions in the nation's military, due to his strong belief that women are as equally capable of operating the photocopiers and taking dictation as men.

Het beste van uncyclopedia.org

Onno - 23 mei 2007, 22:40 - Reageer/link

   

Walking on the Trail of Lord Byron (New York Times)

Greece, Linkdump

Elise Maclay schrijft bijna poëtisch over de Pindos. Ze maakt wat foutjes (Ionnina ipv Ioannina, Drakalimmi ipv Drakolimni) maar die vergeef ik haar graag. Ze schreef dit in 1990, toen ik nog nooit in Griekenland was geweest.

FROM childhood, I have loved walking and reading, ideally in close conjunction. A loaf of bread, a jug of wine? For me, a book and a backpack are enough. Especially if I can walk in the footsteps of one of my favorite authors.

Last spring I did just that, roughly approximating the itinerary of the poet George Noel Gordon Byron on his initial foray from Prevesa on the Ionian coast to the interior of northwest Greece.


nytimes.com/...

Onno - 23 mei 2007, 21:29 - Reageer/link

   

Vergelijking van antivirusprogramma's

ICT, Linkdump

Onnoot was op zijn werk op zoek naar nieuwe antivirus-software. De laatste versie van McAfee is gruwelijk traag en maakt onze computers instabiel.

Na enig zoeken vond ik deze vergelijking van antivirus-programma's. Vooral Kaspersky komt daar goed uit de bus.

Onno - 23 mei 2007, 09:58 - 1 reactie

   

Templatesbrowser.com plaatst linkspam in WordPress

ICT, Linkdump, Lifelog

Maar pas op: dankzij broer Onno en zijn onvolprezen dienst Follow That Page ontdekte ik vanmiddag dat sommige themes ook iets anders doen: verborgen links toevoegen naar casino-, hotel- en andere sites - kortom linkspam.

Lees de rest op broer Wessel's website www.laterna.nl.

[update]
Templatesbrowser verspreidt nu ook een kopie van Joomla met phishing-code, zodat ze precies zien wat uw bezoekers op uw Joomla-website doen.

Onno & Wessel - 18 mei 2007, 22:24 - 4 reacties

   

Nissan in Papingo

Greece, Linkdump

Interessant nieuws voor liefhebbers van Papingo en waarschijnlijk ook voor liefhebbers van auto's: Nissan presenteert zijn nieuwe X-trail in Papingo. In juni, hoorde ik van mijn vriend Giorgos die uit Papingo komt.

Onno - 15 mei 2007, 08:59 - 1 reactie

   

Death Valley bij nacht

Photos, Linkdump


De "astronomy picture of the day" was onlangs wel heel sprookjesachtig: een nachtelijke sterrenhemel boven Death Valley.

Onno - 10 mei 2007, 19:38 - Reageer/link

   

Ubuntu Linux demovideo's

ICT, Linkdump

Wil je alles weten over Ubuntu Linux maar heb je geen zin om lange saaie pagina's door te lezen? Bekijk dan de Ubuntu screencasts.

Onno - 14 jan 2007, 20:26 - Reageer/link

   

Joanna Newsom

Linkdump, Music

Muziektip van Onnoot: het album Ys van Joanna Newsom. Sfeer van Kate Bush, stem van Bjork, lange songs met zang, harp en orkest.

Onno - 12 jan 2007, 00:18 - Reageer/link

   

Wegwerpemailadressen tegen spam

ICT, Linkdump

Genoeg van spam? Gebruik voortaan wegwerpadressen. Als u geen zin heeft om die zelf aan te maken, dan doet Spamgourmet dat voor u.

Onno - 29 nov 2006, 14:53 - Reageer/link

   

Goedkoop bellen naar Griekenland

Lifelog, Linkdump

Tip. Onnoot belt naar Griekenland voor 0,5 cent per minuut (9 cent starttarief) via 1643.

Onno - 11 okt 2006, 23:44 - 1 reactie

   

The Tangent

Linkdump

Onnoot werkt de laatste weken veel achter de computer en had vandaag eens zin in een muziekje. Enig googlen naar progressive radio leverde al gauw wat bruikbare stations op, met helaas wel wat uitgekauwde houterige symfo. Totdat Onnoot het Zweeds-Britse The Tangent hoorde. Lange nummers die toch de aandacht weten vast te houden. Verrassingen. Humor. Geweldig drumwerk, dat uit de beste jazzrock-traditie lijkt te stammen. Funky, stuwende bas. Frisse toetsenpartijen. Saxofoon, fluit, Hammond, Mellotron. Onnoot heeft zowaar voor het eerst sinds jaren daadwerkelijk geld uitgegeven aan muziek.

Onno - 1 okt 2006, 22:57 - 1 reactie

   

Papadizi zoekt 'American woman'

Greece, Humor, Linkdump

Papadizi uit de Griekse provincie Makedonia is een geitherder met onmiskenbare Griekse charme en één grote wens: trouwen met een American woman. In ruim een dozijn monologen vertelt hij over zijn speurtocht, waarbij hij zich richt op Monica Lewinsky, Madonna, Cameron Diaz, Paris Hilton en Mister Google - "find me American woman!". Hij is nog maagd, want geiten tellen niet mee, en toch vindt hij feilloos de G-spot van elke vrouw, zegt hij.

Onno - 13 sep 2006, 21:56 - 1 reactie

   

Griekse avonturen van Ruard Wallis de Vries

Greece, Linkdump

Wie het leuk vindt om de Griekse verhalen van Onnoot te lezen, moet zeker een kijkje nemen op de websites van Ruard Wallis de Vries. Ooit voor de liefde blijven hangen in Athene vlak na zijn studie, kwam hij al gauw terecht in de toeristenindustrie, en dat blijkt een inspiratiebron waar Onnoot jaloers op is. Maar bovenal zijn zijn in Lychnari en Griekenland Magazine gepubliceerde verhalen een feest van herkenning voor wie een band heeft met Griekenland.

Altijd blijven lachen I
Altijd blijven lachen II
Recente verhalen

Onno - 28 juni 2006, 00:09 - Reageer/link

   

Leg uw laptop het zwijgen op

ICT, Linkdump

Onnoot werkt nogal eens 's nachts, vaak op een laptop. Om Maria en Simon niet wakker te maken, heeft Onnoot SpeedswitchXP geïnstalleerd. Met dit programma kan de snelheid van de processor worden ingesteld. Met een halve snelheid gebruikt de processor veel minder energie, en wordt dus minder warm. Dat scheelt zoveel, dat de ventilator bijna stilstaat en niet meer te horen is. Daarnaast gaat de batterij lange mee. Het verschil in snelheid valt in de meeste programma's nauwelijks op. Middels een pictogram in het systeemvak kan de snelheid direct worden gewijzigd.
SpeedswitchXP

Onno - 24 mei 2006, 21:21 - Reageer/link

   

Alternatieven voor Microsoft-software

Linkdump, ICT

Todd Verbeek onderhoudt lijsten met alternatieven voor Microsoft-software, onderverdeeld in categorieën. Hij legt ook duidelijk en verstandig uit waarom je producten van Microsoft moet vermijden.

Onno - 19 mei 2006, 00:11 - Reageer/link

   

Hoe maak ik Firefox extensies

ICT, Linkdump

Roachfiend legt uit hoe je Firefox extensies maakt.

Onno - 7 apr 2006, 00:11 - Reageer/link

   

Zonsverduistering

Greece, Linkdump

Mijn Griekse zwager Thomas heeft de zonsverduistering vanuit Konitsa (Griekenland) gefotografeerd.

Onno - 29 mrt 2006, 18:56 - Reageer/link

   

Pride and Prejudice

Lifelog, Linkdump

De helft van de schitterende TV-serie Pride and Prejudice heeft Onnoot nu gemist, maar geen nood: deze hypertext-versie van Jane Austen's boek biedt alle houvast om even bij te lezen voordat morgenavond het laatste deel te zien is op Nederland 1. British drama rules!

Onno - 3 aug 2005, 21:15 - 2 reacties

   

California Light and Structure

Photos, Linkdump


De naam zegt het al: mooi licht en mooie landschapsvormen in Californië, gefotografeerd door Edmond Leys.

Onno - 26 juli 2005, 17:47 - Reageer/link

   

Wikipedia over de London bombings

ICT, Linkdump

In moeilijke tijden blijkt de kracht van Wikipedia. De dag is nog niet om of er staat al een ENORM artikel over de hele zaak in Wikipedia. Het artikel is op dit moment al meer dan 2000 keer bewerkt. De laatste keer was twee minuten geleden - wacht - een halve minuut geleden.

Welke andere encyclopedie doet dat na?

Onno - 8 juli 2005, 00:07 - Reageer/link