Onnoot


Follow This Page
Follow That Page stuurt u een email wanneer deze pagina wordt gewijzigd.


Selecties:
Anagrammen
Foto's
Griekenland
Humor
ICT (software)
Inbox
Lifelog
Linkdump
Natuur
Nederland
Panorama's
Simon
Taal
Vaag
De laatste 10 reacties:

Simon
Ach, het eten zou hier zogenaamd niet lekker zijn ; er zijn nog genoeg 'buitenlandse' restaurants. De behandeling van allochtonen verslechterd de laatste twee jaar exponentieel. ...

ahmeddi
die negatieve punten zijn zooo waar :) ik ben een marokkaan en ja nederlanders voelen zich te goed dus wat wil je? wordt toch wat sympathieker en neem een voorbeeld aan de belgen :P

Claire Z.
Hier spreekt je zus weer. Weet je nog dat al onze katten door de jaren heen zijn komen aanlopen, of ons zijn aangeboden? En we hebben er geen moment spijt van gehad, integendeel, het zijn onze liefste vriendjes geworden. Binnenlaten dus, altijd!

Onno
Beste Dave, In vrijwel iedere Linux-distributie zitten woordenlijsten in heel veel talen. Zo is er bijvoorbeeld het package aspell. En als Linux downloaden en runnen je te veel moeite is, dan weet Google vast ook wel woordenlijsten te vinden...

Dave
Ja onno, leuk... Maar wat ik nog leuker zou vinden als je mij a.u.b. een woordenlijst zou willen opsturen voor mijn engels Boggle spelletje (windows). Als je hem ook graag wil stuur ik hem in je re-mail ? b.v.d. Dave.

Ryanne
Goh ik schrik wel van al dat negatieve maar herken het aan de andere kant ook wel. Wij denken er enorm over om naar het caribisch gebied te verhuizen mede ook vanwege de vriendelijkheid van de mensen daar en het materialistische en onvriendelijke dat onze natie tegenwoordig heeft. ...

Ryanne
Goh ik schrik wel van al dat negatieve maar herken het aan de andere kant ook wel. Wij denken er enorm over om naar het caribisch gebied te verhuizen mede ook vanwege de vriendelijkheid van de mensen daar en het materialistische en onvriendelijke dat onze natie tegenwoordig heeft. ...

Onno Zweers
Latest news: Templatesbrowser.com is online again! Beware!

Anoniem
Niet mee eens met sommige punten. Apple laat mensen Itunes gebruiken zodat ze muziek KOPEN ipv Limewire of iets dergelijks. ...

Claire Z.
Begin 2008 zag ik gedurende ongeveer een week opvallend veel auto\'s met de initialen HB op het nummerbord. ...

Greece is being destroyed by 'respectable' fanatics

Greece

"The EU's terms do not begin to match the altruism the United States showed to the defeated Germans after 1945. America did not pauperise West Germans as many in France and indeed Washington wanted. America guaranteed their security, then gave them loans from the Marshall Plan that allowed the West German economic miracle to begin. Greece has invaded no one and committed no crimes against humanity. Yet the EU, which boasts that solidarity is its founding principle, is forcing it into destitution and chaos."
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/feb/19/nick-cohen-greece-european-union-crisis

Voor wie nieuws over Griekenland wil volgen:
https://twitter.com/#!/Hellas_nieuws

Onno - 19 feb 2012, 18:48 - Reageer/link

   

GConf Error

ICT, Linux

Got this error message while starting gedit through a 'ssh -X' to a CentOS6 box:

GConf Error: Failed to contact configuration server; some possible causes are that you need to enable TCP/IP networking for ORBit, or you have stale NFS locks due to a system crash. See http://projects.gnome.org/gconf/ for information. (Details - 1: Failed to get connection to session: /bin/dbus-launch terminated abnormally without any error message)

Fixed it by installing dbus-x11 on the remote host.

Onno - 30 jan 2012, 12:53 - Reageer/link

   

Afscheid van mijn moeder

Lifelog

Het volgende heb ik verteld op de afscheidsdienst bij het overlijden van mijn moeder, Lidy Zweers - De Ronde (12-8-1928 - 11-4-2011).

Lieve Lidy,

Ik vertel nu in het kort het verhaal van jou en jouw leven.

Je groeide op in een groot huis in Roermond. Leuke herinneringen waren:
- Wandelen met vader en broers en zussen
- Je broer Wim met wie je van kinds af aan een hechte band had.
- Met de T-Ford op vakantie naar jullie vakantiehuis in Zoutelande, waarbij je vriendin Bea vaak meeging. Daar was het altijd feest: een neef van je die ook eens meeging brak er zijn arm en bleef daar dagen mee rondlopen, omdat hij bang was terug naar huis te moeten.

Minder leuk:
Toen je 12 was werd het oorlog. Roermond werd geëvacueerd. Jullie moesten van hot naar her trekken. Je hield hiervan een oorlogsdagboek bij. Nog decennia later werd je zeer geraakt als je op TV beelden zag van vluchtelingen.

Enkele jaren na de oorlog ging je Wiskunde studeren. Toen kwam je bij het Shell laboratorium terecht als rekenaarster. Al heel snel nam Shell, als eerste bedrijf in Nederland, een elektronische computer in gebruik: een zaal vol kasten, die met ponstape in het tweetallig getalstelsel aangestuurd moest worden. Jij werd een van de eerste computerprogrammeurs van Nederland. Er was ook iemand die les gaf, maar die deed dat te theoretisch. Jij zei tegen je chef: laat mij dat maar doen. En zo mocht jij lesgeven aan een hele klas vol collega's. Na een week had je de meesten zo ver dat ze in staat waren om op de computer een sommetje uit te rekenen: 2 + 3. Daarvoor moesten die leerlingen wel eerst begrijpen hoe die machine werkte, dus dat was een hele prestatie. En ze waren dan ook apetrots. Jij was ook trots: niet in het minst omdat een van je leerlingen stotterde en jij desnoods minuten stil bleef om hem aan het woord te laten. Het duurde niet lang tot jou de leiding over de programmeurs werd toevertrouwd.

Je zorgde bij Shell ook voor een prettige sfeer. In het plakboek dat je bijhield stonden foto's van jongedames die bovenop bureaus een modeshow hielden, en een parade van collega's met theekopjes op het hoofd.

Op een zomerkamp ontmoette je Tjerk. En er gebeurde niets. Nou ja, niets... Wel iets, maar er was nog een tweede zomerkamp voor nodig om jullie tot elkaar te brengen. Daarbij hielp het dat Tjerk's broer Gerrit in de organisatie zat; die kon Tjerk vertellen welk kamp jij de tweede keer koos.

Na 4 jaar verloving trouwden jullie. Dus ging je ook weg bij Shell. Dat was toen heel normaal: meisjes die trouwen die stoppen met werken. Maar jij vond het wel prima. Je baas vroeg nog of je wilde blijven; vrij uitzonderlijk, maar jij had genoeg van al die cijfertjes.

Er kwamen vier kinderen en via Velsen belandden we hier in Bergen.

Toen we naar school gingen kon je tijd besteden aan je hobby: wandkleden en halskettingen knopen. Helaas kreeg je artritis in je vingers van het knopen. Je stapte daarom over op schilderen. Daarbij gebruikte je altijd heel veel kleur. Nog maar enkele maanden geleden bracht ik je naar het ziekenhuis voor een röntgenfoto; je vroeg om de 3 minuten waarom we er waren, maar toen we na een half uur door de gang naar buiten liepen, zei je enthousiast: kijk, dat schilderij hebben we net ook gezien! Zo veel hield je van kunst en kleur.

Toen je oudste zoon Bas een jaar of 20 werd, begon heel geleidelijk een zwarte periode. Bas bleek schizofrenie te hebben; jij was de eerste die het merkte. Schizofrenie is een ziekte die zich kenmerkt door hallucinaties, paranoia, stemmen in het hoofd, hevige angst, dwangmatig handelen, en helaas ook het ontbreken van ziektebesef. Iemand met schizofrenie is niet gek, zijn omgeving is gek. Hij wil dus niet behandeld worden. Je zocht naar medische (psychiatrische) hulp, maar een gedwongen opname kon men pas doen als er gewonden of doden vielen. Psychisch leed telde niet, en ook niet dat Bas ieder jaar zieker werd.

Wel kreeg je een compliment van een psychiater bij wie we ons verhaal kwijt konden: jij deed het perfect: je luisterde altijd naar Bas, en liet geen moment merken dat het raar was wat hij vertelde. Zo kon je Bas toch tot steun zijn.

Op jouw beurt kon je je verhaal kwijt bij je buurvrouwen, die jou tot steun waren door naar *jou* te luisteren. Twee buurvrouwen speelden daarbij een sleutelrol: Tine Dijkstra en Hieke Spijkman. En als je in het dorp weleens iemand aan zag komen die voor jouw situatie geen begrip kon tonen en alles beter wist, ging je snel een zijstraat in.

Helaas bleef het achteruit gaan met Bas. De situatie leek hopeloos en we vreesden dat er gewonden of zelfs doden zouden vallen.

Toen bood een vriend, Paul Segaar, aan om op ons te passen zodat jij en Tjerk op vakantie konden gaan. Heerlijk, twee welverdiende weken rust in Israël! Je knapte er helemaal van op, je kreeg weer nieuwe energie. En je kreeg 's nachts een droom. In Israël hadden ze stopborden met een hand erop. In jouw droom zag je zo'n hand - met een gat erin. Jij wist: er is een opening, een uitweg.

Terug in Nederland ging je naar de instanties die konden beslissen over een gedwongen opname. Je sloeg met de vuist op tafel. Zo kan het niet langer! Zelfs de meest stoïcijnse bureaucraat kon niets inbrengen tegen jouw overtuigingskracht.

Spoedig stonden er een ambulance en een politiewagen voor de deur. Bas werd opgenomen. Eindelijk werd begonnen met hoognodige medicatie, waardoor hij weer zijn normale, rustige, zachtmoedige karakter terug kreeg.

Sindsdien heb je hem iedere twee weken bezocht. De hoogst enkele keer dat je verhinderd was, zorgde je dat iemand anders in jouw plaats ging. Tot januari dit jaar heb je het volgehouden: 27 jaar.

Intussen ging je verder met je geliefde hobby's: schilderen en tuinieren. Het deed je wel verdriet dat goede vriendinnen te vroeg overleden: Jacomina, Carla, Annemarie. Daar stond tegenover: fijne vakanties op de Canarische Eilanden met Tjerk en je broer Wim.

Op een dag in 2007 zakte je geliefde Tjerk in elkaar: het begin van ruim een jaar verlamming. Je bezocht hem iedere dag, vaak met hulp van buren en bekenden van de kerk. Je zat aan zijn bed toen hij zijn laatste adem uitblies. Dat was een klap.

Je geheugen werd steeds minder. Maar je bleef allerhartelijkst. Niet zo lang geleden vertelde je me enthousiast dat je het zo enig vond als Onno en zijn vrouw en kinderen op bezoek kwamen. Toen zei ik maar: "Ik weet zeker dat Onno dat óók heel leuk vindt!"
Zes weken geleden zwaaide je ons uit op de parkeerplaats. Maria en de kinderen zaten al in de auto en jij nam huilend afscheid van me. Ik denk dat je wist dat het einde nabij was.

Drie weken geleden volgde een ziekenhuisopname. Een darmoperatie slaagde, maar je was te verzwakt en leed onder hevige pijn. Afgelopen maandag werden longontsteking en buikvliesontsteking je teveel. Gelukkig waren we bij je in je laatste uren; zelfs je lieve broer Wim kon nog bij je zijn. Je kon niets meer zeggen, maar we konden zien dat je blij was dat we er waren.

Lieve Lidy, hier nemen we dan afscheid. We zullen je nooit vergeten. We zijn allemaal diep onder de indruk van jouw talenten: een enorme liefde voor mensen, hoe verschillend ook. Kracht, inzicht, vrolijkheid. Zelfs toen je op de intensive care lag maakte je nog grapjes met de artsen.
Een voorbeeld van je gevoel voor humor: Een vriendin van me kwam jou eens tegen bij de Hema, afdeling damesondergoed. Jij met een vierkant model onderbroek in je hand, zij met een tangaslip in haar hand. Toen zei je: "Daar staan we dan, met de generatiekloof in onze handen".

Maar vooral is iedereen opgevallen hoe ontzettend lief je was. Ik nam weleens klasgenoten mee naar huis, en die zeiden nogal eens verbaasd: "Wat heb jij een aardige moeder!" Iedereen was welkom, iedereen was voor jou gelijkwaardig. Je wilde iedereen helpen voor zover je kon. Als iemand jou hielp noemde je die altijd engeltje of lieve schat. Nooit kwam er een kwaad woord over je lippen - niet uit zelfbeheersing, maar uit liefde en begrip voor anderen. Een helderziende die ik ooit bezocht kon rake karakterbeschrijvingen maken van mijn naasten, en jou noemde ze in één woord: een koningin. Je deed aan Reiki, zeg maar genezing door gedachtenkracht. Dat paste je ook toe op Bas. En ik meen dat als ik je weleens vertelde over probleempjes, dat het snel daarna vaak net ietsje beter ging.

Je had geen taal nodig om met mensen contact te hebben. Met de Griekse oma van Simon, Dimitri en Lydia had je maar enkele woorden gemeenschappelijk maar WAT een hartelijkheid tussen jullie. En Maarten en Gerard vonden in jou een allerhartelijkste oma. Je maakte nooit een onderscheid tussen kleinkinderen en stiefkleinkinderen. Iedereen was voor jou gelijkwaardig.

Lieve Lidy, ik ben aan het einde gekomen van jouw verhaal.

Bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Het was een voorrecht om jouw zoon, dochter, schoondochter, broer, kleinkind, neef, nicht, buur, vriendin, vriend of gewoon bekende te zijn.

Wij zorgen verder voor Bas. Doe de hartelijke groeten aan Tjerk en tot ziens.

Onno - 28 apr 2011, 23:39 - Reageer/link

   

De wereldreis van mijn nieuwe laptop

Photos

Onno - 8 feb 2011, 13:43 - Reageer/link

   

Inbox

Inbox, ICT, Lifelog

Post van een enthousiaste Follow That Page gebruiker:

I KISS YOU!

I foolishly missed out on buying some Glastonbury tickets. It's a big music festival in the UK that sells out within 24 hours. Knowing that they sometimes make a tiny amount available, I had Follow That Page look at the ticket site.

Today, a month after they first went on sale, my phone beeped at me. The page had changed. SOLD OUT had changed to CLICK HERE. I ran to the nearest internet connection and bought my ticket.

An hour later they were all sold out again.

THANK YOU! The internet is great because of people like you.


Zie ook deze discussie.

Onno - 28 okt 2009, 23:00 - Reageer/link

   

Twitter

ICT, lifelog

Het is hier stil. Dat komt omdat Onnoot tegenwoordig twittert. Twitter is zeg maar bloggen in het kort. U kunt mij hier vinden:

twitter.com/onnoniem (persoonlijk, Nederlandstalig)
twitter.com/onnix (over Linux en ICT, Engelstalig)
twitter.com/followthatpage (nieuws over followthatpage.com, Engelstalig)

Onno - 18 aug 2009, 07:25 - Reageer/link

   

TZ 1926-2009

Lifelog

Afgelopen woensdag is mijn vader Tjerk Zweers overleden. Aanstaande maandag wordt hij begraven. De rouwdienst begint om 12:30 in de Ruïnekerk in Bergen NH.

Onno - 24 jan 2009, 11:21 - Reageer/link

   

Tevreden klant

Linkdump

Ik heb vaak geklaagd in mijn leven. Voor de verandering nu eens wat mensen waar ik tevreden over ben. Geen aandelen of ander belang, gewoon tevreden als klant.

Allereerst osteopaat Peter-Johan Dillo. Onze tweede zoon Dimitri heeft het eerste levensjaar behoorlijk wat overgegeven. Na een tip van een diëtiste kwamen we bij Peter-Johan terecht, die met drie massagebehandelingen het kotsen tot vrijwel nihil heeft teruggebracht. Al na de eerste behandeling was er een enorme verbetering. De verklaring is, dat het kotsen van een baby veroorzaakt kan zijn door een snelle bevalling, waarbij schedeldelen in het achterhoofd te sterk worden samengedrukt en daarbij de zenuwbaan van hersenen naar maag beknellen. De baby voelt daardoor niet of hij genoeg gegeten heeft.

Mijn moeder is ook een tevreden klant. Toen ze voor haar Ischias naar de chiropraktor ging, werd het alleen maar erger. Enkele behandelingen van Peter-Johan en ze had vrijwel geen last meer.

Wilt u een bouwkundige keuring laten uitvoeren? En de woning is niet te ver van Alkmaar vandaan? Vraag Gert-Jan de Reus van RRbouwadvies. Hij had onze woning in Alkmaar gekeurd voor een potentiële koper, en Maria die thuis was, was onder de indruk van de grondigheid waarmee hij dat deed. Toen we zelf een woning in de omgeving van Amsterdam wilden laten keuren, dachten we dan ook snel aan hem. Maar ik schrok eerlijk gezegd een beetje van de prijs (ook reiskosten kwamen erbij), dus ging even verder zoeken. Ik belde een makelaar in Purmerend en die zei: "Tja, ik ken wel een hele goede, maar die woont in Alkmaar..." en dat was dus alweer Gert-Jan. Ik heb hem toen weer gebeld en gevraagd. Ik was bij de keuring aanwezig en heb enorm veel geleerd over woningen. Ook de verkopend makelaar was aanwezig, en die zei achteraf, dat hij erg onder de indruk was van de keuring.

Dan tot slot: Ans Pelupessij van Rodenhuis Financiële Dienstverlening, die voor ons de scherpste hypotheek heeft weten te regelen. Bij onze vorige hypotheek bij een adviseur in Alkmaar had ik het gevoel dat wij niet helemaal onafhankelijk advies kregen, maar dat de adviseur zijn eigen bankrekening in de overweging meenam. Ik hoorde later dat dezelfde persoon ontwikkelingswerk in Afrika was gaan doen, dus misschien had hij er zelf ook niet zo'n goed gevoel over. Bij Ans had ik dat gevoel niet. En ze kwam er snel achter dat het voor ons het voordeligst was om de huidige hypotheek met lage rente mee te nemen, waarvan ik veronderstelde dat het niet mogelijk was.

Onno - 26 juli 2008, 10:11 - Reageer/link

   

Where the hell is Matt?

Linkdump

Matt Harding reist dansend de wereld rond.

Onno - 22 juli 2008, 13:01 - Reageer/link

   

TZ

Lifelog

Van 5 tot 7 november viel me op dat ik overal nummerborden zag met TZ erin. Dat was zo extreem opvallend, dat ik dat met geen mogelijkheid kon verklaren als toevalstreffers. Nu betekent TZ voor mij maar één ding, namelijk de initialen van mijn vader Tjerk. Goh, dacht ik, misschien moet ik Lidy maar eens bellen of er iets vreemds met Tjerk is. Maar 's avonds werd ik opgeslokt door mijn drukke gezinsleven en vergat ik het.

Op 8 november kwam Tjerk thuis van het boodschappen doen. Hij probeerde zijn fietstas open te maken, maar dat lukte niet, want zijn linkerhand wilde niet. Toen moest hij ineens naar het toilet. Hij kwam op het toilet en daar zakte hij in elkaar, erg ongemakkelijk met zijn ribbenkast op de rand van het toilet. Na enkele minuten begon Lidy het vreemd te vinden dat hij zo lang op het toilet bleef, ging kijken en vond hem onwel. Ze probeerde hem uit het toilet te trekken, maar dat bleek een te zware opgave. Ze rende naar de buren, en toen die niet thuis waren naar andere buren, en daar vond ze een buurman thuis die meteen kwam helpen. Hij tilde Tjerk uit zijn benarde positie en legde hem op de bank terwijl Lidy de huisarts belde. Die gaf aan zeer bezorgd te zijn en meteen te komen.
"Moet ik nu 112 bellen?" vroeg Lidy.
"Dat hoeft niet, dat doe ik," zei de huisarts resoluut.

Huisarts en ambulance kwamen vrijwel tegelijk aan. Tjerk en Lidy gingen met de ambulance naar het ziekenhuis.
"Het is ongelooflijk, werkelijk ALLE auto's gingen opzij," vertelde Lidy achteraf, onder de indruk.

In het ziekenhuis bleek al gauw dat Tjerk een hersenbloeding had. Hij was daardoor verlamd aan zijn linker lichaamshelft, en kon nauwelijks praten. Ook had hij diezelfde avond al longontsteking omdat hij ook moeite had met slikken en hoesten. Mogelijk ook omdat hij erg misselijk was en nog dezelfde avond ontzettend moest kotsen, waarbij ik hem hielp door het kartonnen kotsbakje vast te houden. Vlak voordat ik het ziekenhuis verliet, kreeg Tjerk een ontspannende injectie in zijn rechterschouder, die door de spanning en inspanning geheel verkrampt was.

Nu zijn we drie maanden later. Tjerk woont sinds kort in een verpleeghuis. Zijn linkerarm kan hij weer bewegen. Maar hij spreekt amper nog verstaanbare woorden. Hij heeft allerlei hulpmiddelen zoals pen, papier en alfabet om zich uit te drukken, en zelfs daarmee is het nog een enorme puzzel. Waarschijnlijk is de overlast die de hersenbloeding veroorzaakte, vervangen door een verergerde Parkinson. Voeding krijgt hij door een maagsonde, via een gaatje in zijn buikwand, want slikken is levensgevaarlijk: dan heeft hij zo weer longontsteking. Hoe dit verder zal gaan durf ik niet te zeggen.

Sindsdien kijk ik met grotere aandacht naar de nummerborden op de weg. Er hebben zich nog geen frappante tekens aangediend. Eén keer zag ik een nummerbord met de combinatie RL LX, waarin ik een goed advies meende te bespeuren: relax.

Onno - 12 feb 2008, 08:26 - 3 reacties

   

Geef Al-Mansouri een eerlijk proces!

Linkdump

Faleh Abdoullah Al-Mansouri, Nederlands Iraniër, heeft naar verluidt de doodstraf opgelegd gekregen. Sinds zijn arrestatie, in mei 2006, heeft Amnesty International op verschillende manieren actie gevoerd om opheldering te krijgen over zijn lot.

Teken de petitie

Onno - 30 okt 2007, 20:26 - Reageer/link

   

WC-papier 2.0

Inbox

"Of je daarmee 'wc papier' op nummer 1 krijgt, is wat anders. Maar dat moet je ook niet willen. Je moet gewoon een goede site over wc papier willen maken. WC-papier2.0 ofzo."
Webprof discussielijst

Onno - 25 okt 2007, 23:13 - Reageer/link

   

Ubuntu 7.10

ICT

Ha, vandaag is Ubuntu Linux 7.10 verschenen. Ik heb hem gisteren al geïnstalleerd. Mijn eerste indruk: alles is merkbaar sneller; een frisse nieuwe Thunderbird die nieuwe email in MSN-Messenger-achtige popups laat zien; Gaim is vervangen door het fraaie Pidgin.

Verder heb ik gelezen dat de nieuwe kernel die erin zit de kloksnelheid van de processor kan vertragen zodra de processor niets te doen heeft. Dat betekent minder warmteontwikkeling en dus minder ventilatorlawaai, en minder stroomverbruik.

Een minpuntje: Ik had na de upgrade vensters zonder randen en titelbalken, maar dat kwam weer goed door met "GL desktop" onder menu "Voorkeuren" de effects uit en weer in te schakelen.

U kunt Ubuntu gratis downloaden van www.ubuntu.com of upgraden met de gebruikelijke Update-manager. Mocht u de knop Upgrade nog niet zien, start dan de upgrade manager met 'upgrade-manager -d'.

Onno - 18 okt 2007, 11:32 - Reageer/link

   

Wat doet Onno bij SARA?

ICT, Lifelog

Onno is nu mede-systeembeheerder van het Life Science Grid, een verzameling van clusters van computers die gezamenlijk zwaar rekenwerk uitvoeren voor universiteiten en medische instellingen.

Onno - 13 aug 2007, 22:43 - Reageer/link

   

Templatesbrowser.com capituleert

ICT

Ook bij Digg users is nu eindelijk doorgedrongen dat tempatesbrowser.com troep in zijn templates voor Joomla en Wordpress stopt.
Digg

Zoals Wessel fijntjes opmerkt, toen ik dat maanden geleden al postte op Digg kraaide er geen haan naar. Nu ineens wel. Nou, gelukkig maar: de site is nu eindelijk uit de lucht.

Onno - 9 aug 2007, 12:22 - Reageer/link

   

Rook boven de Aoos

Photos, Nature, Greece


Rook van een nabije bosbrand zorgt voor een schemerachtig licht boven de kloof van de rivier Aoos in het Vikos-Aoos nationaal park.Onno - 24 juli 2007, 23:28 - 1 reactie

   

Nissan in Papingo (video)

Greece

Leuke beelden van Papingo en het Vikos-Aoos nationaal park.
Youtube video

Trouwens, mijn goede vriend Giorgos heeft drie prachtige villa's te huur, een geweldig startpunt om het Tymfi gebergte te verkennen. Drakolimni, Gamila, Astraka, de Vikos-kloof, de baden van Papingo, raften op de rivier Voidomatis, allemaal binnen handbereik! Heeft u zich altijd al verlekkerd aan de foto's die ik hier postte, grijp dan uw kans en boek een van zijn villa's!
www.papingo.info

Onno - 30 juni 2007, 10:13 - Reageer/link

   

Templatesbrowser.com verwerkt phishing-techniek in Joomla

ICT

Ik had u al verteld dat Templatesbrowser linkspam verstopt in Wordpress-sjablonen die ze gratis aanbieden.

Nu doen ze iets soortgelijks met een aangepaste versie van het content management systeem Joomla, blijkens deze ingekomen email van een Joomla-ontwikkelaar:

Vandaag ontdekte ik dat Templatesbrowser.com een fake versie van Joomla CMS aanbiedt met een soortgelijke routine als waarover je in het artikel schrijft.

forum.joomla.org...

De code stuurt alle opgevraagde URL's van de bezoekers van je Joomla website. Vervolgens wordt een stukje code geplaatst op je website; vermoedelijk met linkspam, net zoals bij hun Wordpress templates.

Moraal van dit verhaal: alleen software downloaden van vertrouwde bronnen.

Onno - 29 juni 2007, 09:35 - 1 reactie

   

SARA op 77

ICT

Ha, de nieuwe supercomputer top 500 is uit! Sara staat op 77 met de Huygens.
Opvallend aan de ranglijst is het hoge aandeel Linux (77%) en de bijna totale afwezigheid van Windows.

Onno - 28 juni 2007, 14:18 - Reageer/link

   

Wifi over 382 kilometer

ICT

Eerder deze maand werd het wifi afstand wereldrecord gebroken. In Venezuela is Ermanno Pietrosemoli erin geslaagd een afstand van 382 kilometer te overbruggen.

Da's razend knap, als je je bedenkt dat veel mensen al moeite hebben om binnen één woning een goed signaal te krijgen. Onnoot ook: helaas hebben de vorige bewoners, vermoedelijk nog in het pre-WLAN-tijdperk, laminaat gelegd met metaalfolie eronder. Beter kun je het signaal niet tegenhouden.

Hoe heeft Ermanno dat dan voor elkaar gekregen?

1. Absoluut geen voorwerpen tussen de twee antennes. Geen huis, geen boom, geen grassprietje. Op zo'n afstand dien je rekening te houden met de kromming van de aarde, dus moet je al gauw de hoogste berg opzoeken.

2. Parabolische antennes. Die werken zeg maar als een vergrootglas voor radiosignalen. Ooit in het Teylers museum geweest? Die parabolische schotels gezien, en het horloge horen tikken op 15 meter afstand? Dan weet u wat ik bedoel.

3. De cantenna, een techniek om conservenblikjes te gebruiken als wifi-antennes. Pringles-bussen zijn ook populair, die zijn van binnen al met folie bekleed. Door op de juiste afstand (afhankelijk van de golflengte) een spriet in de bus te monteren, treedt een versterking van de radiogolf op.

Als je dit alles combineert, kun je grote afstanden overbruggen. Vooral in afgelegen gebieden is dat nuttig. Hier in Nederland heb je al gauw het risico dat je iemands wifi of mobiele telefoon stoort. En waarom zou je moeilijk doen als je ADSL hebt?
Hm, hebben ze op Terschelling eigenlijk internet?

Onno - 27 juni 2007, 22:15 - 2 reacties

   

Wikipedia download-edities

ICT

Het afgelopen jaar heb ik dikwijls in de trein gewerkt op mijn laptop. Dat beviel erg goed, alleen was het soms lastig dat ik geen internetverbinding had. Dat was redelijk op te vangen door me goed voor te bereiden, bijvoorbeeld door handleidingen en webpagina's van tevoren te downloaden.

Ik vroeg mij toen af of dat met Wikipedia ook niet kon. Losse pagina's zijn makkelijk te downloaden als je precies weet welke je nodig hebt; als je dat niet weet, is het nuttiger om de hele Wikipedia te downloaden. Ook stel ik mij voor dat in ontwikkelingslanden een download-editie van Wikipedia van onschatbare waarde kan zijn.

Ik vond op Wikipedia zelf diverse chaotische pagina's over de verschillende mogelijkheden en problemen van een offline editie.
Wikipedia:Snapshots
Wikipedia:Database_download
Wikipedia_talk:Database_download

Mogelijkheden genoeg, maar soms met grote praktische problemen. Zo is de Engelse versie met afbeeldingen 75GB groot. Voor veel laptops is dat ondoenlijk. Handiger is het om de afbeeldingen weg te laten. Inhoudelijk is dat acceptabel en de overgebleven tekst is veel beter te comprimeren.

Een ander probleem is dat veel downloadbare versies een bepaald bestandformaat hebben. Zo heb je de originele wiki-bestanden, die niet zonder meer door een browser zijn te openen. Daar is een vertaalslag voor nodig. Deze wordt gedaan door een webserver met wiki-software: ook Wikipedia doet dat, namelijk met MediaWiki. Als je offline op je eigen laptop de wiki-bestanden wilt lezen, dien je dus een webserver op je laptop te installeren met MediaWiki erop. Er zijn ook database downloads beschikbaar. Dit zijn XML- of SQL-bestanden en ook deze zijn niet zonder nabewerking te bekijken. Dat betekent programmeren, of een bestaand programma zoeken om deze bestanden om te zetten naar hapklare HTML-bestanden.

Gelukkig heeft Wikipedia dat al gedaan.
static.wikipedia.org

Deze downloads zijn ongeveer 10 GB, opgedeeld in bestanden van circa 1 GB. Ze zijn gecomprimeerd met 7Zip, een soort Winzip maar dan efficiënter en met een vrije licentie. Downloaden, uitpakken met 7Zip en klaar. Deze versie bevat wel extra's zoals geschiedenis van en discussies over de artikelen.

Er zijn ook projecten die Wikipedia offline beschikbaar willen maken voor derde wereldlanden; een mooi streven, vindt Onnoot. MoulinWiki is een van die projecten. Ze bieden een Franstalige versie van 554 MB ter download aan: die past netjes op een cdrom.

Een soortgelijk project is Wikipedia for Schools van SOS Children. Hun Engelstalige selectie bevat 24.000 afbeeldingen, 14 miljoen woorden en 4625 onderwerpen, vergelijkbaar met een 15-delige encyclopedie, en past op een DVD.

Onno - 26 juni 2007, 21:44 - 1 reactie

   

Kinderen leren zichzelf computergebruik

ICT

In de eerder genoemde documentaire van de VPRO kwam ook Sugata Mitra aan het woord. Hij is onderzoeker voor een Indiase software-firma. In 1999 zette hij als experiment een computer neer in een sloppenwijk, bedienbaar door een gat in de muur. Toen de kinderen vroegen wat dat was, zei hij alleen maar "dat is een leuk ding", en liet ze ermee spelen.
Binnen een paar uur (soms binnen een paar minuten) wisten alle kinderen hoe ze de cursor moesten bedienen. Daarna leerden ze venster openen, groter en kleiner maken, tekeningen maken met Paint en over internet browsen. Zonder enige leraar.
Hij gaf ze een kleine hint: hij speelde een MP3. De volgende dag hadden de kinderen ontdekt hoe ze MP3's moesten downloaden en afspelen. Weer later hadden ze ontdekt waar ze liedjes in hun eigen taal (Hindi) konden downloaden.

"I took the experiment to a village where kids had not learned English. Left the computer there, with CDs inside (no Internet connection). Came back weeks later, and found kids there playing and the first thing they told me is "we need a faster processor and a better mouse". And: "you left this machine that speaks only English so we had to learn English" -- and noticed that they were using English words among themselves."

Op een dag vond hij een bestand met daarin de versierde tekst "I love India", wat bijzonder was omdat de computer geen toetsenbord had. Hij kwam erachter welke jongen de tekst had gemaakt: die had de character map van Word gebruikt om de letters in zijn document te slepen. Mitra met zijn goede universitaire opleiding wist niet eens dat die functie bestond.

artikel 1
artikel 2

Onno - 26 juni 2007, 19:55 - Reageer/link

   

Google achter het scherm

ICT

De VPRO heeft een documentaire online gezet over Google. Heerlijk om te zien, hoe de interviewer door de standaardbabbel van sommige Google medewerkers heen prikt. Aandacht voor privacy, objectiviteit, censuur en vrijheid, en ook critici van Google komen aan het woord.

Google - behind the screen

Na het kijken bekruipt mij een idee dat ik al eens eerder gehad heb. Zou het mogelijk zijn om een zoeksysteem te bouwen dat kan concurreren met Google, gebruikmakend van clustertechnologie, open source software en PC's bij de internetters thuis?

[update]
Hier in het internet archief een pagina uit 1997 met technische gegevens over Google. De hele database paste toen op slechts 108,7 GB - en zou dus makkelijk op een tegenwoordige harde schijf passen. Misschien is een open source search engine helemaal niet zo ondenkbaar.

Onno - 26 juni 2007, 00:17 - Reageer/link

   

Famous last nerds

Humor, Linkdump

Deze jongens verdienen een hogere pagerank. Grappige sketches op rap. Mijn favorieten zijn MC Schizophrenic "I'm MC Schizophrenic - no you're not - yes I am" en Wassup Holmes "What, son?/Watson". Myslexic Dan is vermoedelijk ook heel grappig, zeker voor anagramliefhebbers, maar wel een hele puzzel als Engels niet je moedertaal is.
www.famouslastnerds.com

Onno - 24 juni 2007, 17:20 - Reageer/link

   

Follow That Page sterk verbeterd

ICT, Linkdump

Vanmiddag heb ik de nieuwe versie van Follow That Page in gebruik genomen.

Nieuw:
- Met filters negeert FTP tekst die u niet interessant vindt.
- U kunt een pagina ieder uur laten checken.
- U kunt de Google pagerank laten bewaken.
- Het algoritme van de robot is verbeterd.

Onno - 23 juni 2007, 22:16 - Reageer/link

   

Politie Athene mishandelt tasjesdieven

Greece

Niet alles in Griekenland is leuk, lief en aardig.
Zie dit artikel in NRC. Het genoemde politiefilmpje waarin twee verdachten gedwongen worden elkaar te slaan staat op YouTube - registratie verplicht.

Onno - 22 juni 2007, 18:50 - Reageer/link

   

Onno gaat werken bij SARA

ICT, Lifelog

Ik ga werken als Linux-systeembeheerder bij SARA, het academisch rekencentrum van Amsterdam. Ze hebben de snelste supercomputers van Nederland. Momenteel loopt de universiteit van Groningen voorop, maar de tweede versie van de Huygens die volgend jaar wordt geleverd is tegen die tijd waarschijnlijk de snelste van Nederland.

Onno - 18 juni 2007, 12:59 - 2 reacties

   

We gaan nog niet naar huis

Humor, LifelogNog lange niet
Nog lange niet

Onno - 14 juni 2007, 17:08 - Reageer/link

   

Het Mirakel-archief van Lidy

ICT

Ik heb het gedigitaliseerde archief van Lidy over de Ferranti Mark I* (Miracle) online gezet.
www.xs4all.nl/~onnoz/miracle/extra/

Onno - 12 juni 2007, 15:01 - Reageer/link

   

De nieuwe auto van Thomas

Greece, Humor

Thomas heeft een auto gekocht. Dat ging zo.

"Taso, ik zag een advertentie voor een aardige tweedehands [automerk], bij een occasion dealer in Ioannina. Jij hebt meer verstand van auto's dan ik, kun jij eens kijken of het wat is?"
"Jawel, geef het telefoonnummer maar."

Rrring.
"Oriste?"
"Ya sas. Die [automerk] van die advertentie, is dat wat? Van welk jaar is die? Hoeveel kilometer?"
"Het is een prachtige tweedehands van 1997, goed onderhouden. 75000 kilometer."
"Hmmm. En die prijs, kan daar nog wat vanaf?"
"Nou, daar valt wel over te praten."
"Kan ik eens komen kijken?"
"Jawel, maar... Je stem komt me bekend voor... Ben jij Tasos?"
"Jawel!"
"Ik ben je neef Vangelis!"

En zo ontdekte Tasos dat Vangelis niet meer in computers handelt maar in tweedehands auto's. Thomas heeft een aardige occasion gekocht, ongetwijfeld voor een zacht prijsje, want je familie is je beste vriend in Griekenland. En nu gaat hij zich voegen bij het legioen van Greek drivers.

Onno - 11 juni 2007, 21:28 - Reageer/link

   

Bloemenzee in Bergen

Photos, Nature, Netherlands


Bergen, gistermiddag. Aan weerskanten van de Wetering liggen twee vijvers. Op de oever van de ene vijver heeft zich een onwaarschijnlijke bloemenzee ontwikkeld. Nog niet zolang geleden was dit gras, maar bij werkzaamheden is het veldje overhoop gehaald, met als gevolg een verrassende verademing naast alle nette saaie kortgewiekte bermen van Nederland. Ik heb er wel een uur gestaan en heb 70 foto's genomen.

Onno - 10 juni 2007, 18:49 - Reageer/link

   

Meer over de Miracle (Ferranti Mark 1)

ICT, Linkdump

Er is een hele website gewijd aan de Ferranti computers. Compleet met handleiding van de Ferranti Mark 1, dus ook de Miracle. Die was een Ferranti Mark 1*, een verbeterde versie van de eerste twee Mark 1. Van Mark 1 waren er twee gemaakt, van de Mark 1* circa 10. Daarvan gingen er 1 naar Nederland, 1 naar Italië, 1 naar Canada en de rest bleef in de UK.

En wie had de programmers manual geschreven? Juist, de legendarische Alan Turing!

www.computer50.org

Onno - 9 juni 2007, 13:50 - Reageer/link

   

Cordula's weblog

ICT, Linkdump

Ha, Cordula heeft een weblog over haar boek en over computergeschiedenis.
allesmoestnogwordenuitgevonden.nl

Onno - 9 juni 2007, 09:48 - Reageer/link

   

Instructieset van de MIRACLE (Ferranti Mark I, 1953)

ICT

Ach, hoe heb ik mij als kind zitten vergapen aan moeders fotoalbums van de Miracle!

Kom, hier een nog niet eerder gepubliceerd beeld: de instructieset van de Miracle. Hier is te zien dat de woordbreedte 5 bits was. Tegenwoordig is dat 32 bits, en de komende jaren stappen wij over naar 64 bits. Te zien is ook dat de apenstaart (@) al in 1953 bestond.Ik overweeg om dit en ander materiaal op Wikipedia te posten, maar Wikipedia is tegenwoordig vrij streng als het om auteursrechten gaat. Het materiaal is van 1953, en het auteursrecht verloopt pas na 70 jaar, dus dat is rond 2023. Helaas is vrijwel niet te achterhalen wie de rechthebbenden zijn en of die nog leven. Maar het materiaal is te mooi om nog jaren in de kast te laten liggen. Als Wikipedia het niet neemt, post ik het hier.

[update]
www.xs4all.nl/~onnoz/miracle/extra

Onno - 7 juni 2007, 22:28 - 1 reactie

   

Cordula Rooijendijk - Alles moest nog worden uitgevonden

ICT, LifelogZojuist was ik met mijn moeder Lidy op een boekpresentatie van het boek "Alles moest nog worden uitgevonden". Gasten waren onder anderen Geert Mak, Piet Beertema en Karin Spaink. Cordula Rooijendijk beschrijft in haar boek de geschiedenis van de computer, met name in Nederland. Ik moet het nog lezen maar ik kan u nu vast verklappen dat haar interview met Lidy maar liefst vier bladzijden in het boek beslaat. Waarom Lidy? Mijn moeder was een van de eerste programmeurs van Nederland, toen zij werkte in het Shell laboratorium in Amsterdam Noord, met de eerste elektronische computer voor commercieel gebruik in Nederland: de Miracle.

[Update]
Het boek is grappig, uiterst leesbaar (ook voor niet-technici), spannend (vooral het eerste hoofdstuk over de oorlog) en dramatisch (vooral het leven van Alan Turing, en ook hoe Philips de Nederlandse computerindustrie om zeep hielp). Voor mij was het een feest der herkenning, want ook ik haalde vroeger mijn speelgoed uit elkaar (running gag in het boek) en ook ik las de Elektuur en had een TRS80 en ook ik heb heel wat ingebeld op BBSsen. Voor iemand wier eerste kennismaking met computers traumatisch verliep, heeft Cordula de schade dubbel en dwars ingehaald. Een absolute aanrader.

Onno - 7 juni 2007, 21:39 - Reageer/link

   

Driving in Greece

Greece, Linkdump

Beste lezer, het zal u niet ontgaan zijn: Greek drivers zijn een onuitputtelijke inspiratiebron voor satire. Ook voor anderen.

Be extra careful when you pass slower vehicles and have to cross over to the opposite direction lane. There is no avoiding this maneuver on Greek roads especially if you are stuck behind a slow moving tractor trailer on a long uphill for the last 24 minutes. Maybe it's the pressure of 48 Greek drivers tailgating you cursing and waving frantically in your mirrors, maybe it's the need to get to where you are going sometime this century, or maybe it's your own latent Spartan warrior deep down inside who tends to awaken when you drive uphill behind a tractor trailer with 48 Greek drivers behind you, maybe all these reasons will compel you to forget all your ideas about defensive driving and pass the darn truck even if it is the last thing you would ever do.

www.greeklandscapes.com...

Onno - 6 juni 2007, 19:44 - Reageer/link

   

Van Preveza naar Konitsa - maar dan zonder huurauto

Greece, Humor, Lifelog

Na twee weken vakantie, waarvan de laatste dagen in Parga, bracht ik Lidy, Tjerk en Claire weer terug naar Préveza voor hun terugvlucht. De auto leverde ik weer in, en mijn drie reisgenoten gingen in een rij staan die zo lang was dat hij U-vormig de hele hal vulde. We namen afscheid en toen begon voor mij de uitdaging: hetzelfde traject Áktio-Kónitsa, maar dan zonder huurauto.

Ik wist dat er een KTEL-bus ging van Preveza naar Ioannina en die wilde ik nemen. Maar helaas was het KTEL-station niet bij Aktio, de luchthaven, maar in Preveza. Ik liep naar de taxi's.

"Πόσο κάνει για το ΚΤΕΛ για τα Γιάννινα;" vroeg ik in mijn beste Grieks.
"Twenty euro," was het antwoord, in het Engels; het lukt mij nog steeds niet om mijn aura van toerist af te schudden.
"20 ευρώ;" riep ik verontwaardigd. "Γιατί τόσο ακριβό;" waarom zo duur? Ik wist dat het niet meer dan 10 minuten rijden was en ik had voor dat bedrag al eens zes keer zo lang in een taxi gezeten. In Nederland waren dit misschien normale bedragen, maar in Griekenland was dit afzetterij.
"The tunnel alone costs 6 euro."

Er was inderdaad een toltunnel tussen Aktio en Preveza.
"The tunnel costs 3 euro. I know, I have been there twenty minutes ago."
"You forget I have to come back again."
Ik was ervan overtuigd dat hij mij alleen zoveel vroeg omdat ik een buitenlander was. Ik wist bovendien dat hij als taxichauffeur een kortingskaart had voor de tunnel. Hij wilde mij dus het volle pond vragen en het verschil in zijn eigen zak steken.
Gelukkig kende deze "toerist" genoeg Grieks om zonder taxi te reizen. Ik liep de hal in, naar de informatiebalie.

"Hé, ben je daar weer?" zei Lidy. Ze waren al een paar meter opgeschoten.
"Ja, de taxichauffeur wilde mij afzetten, ik ga met de bus. Doeeeg!"
"Nou, succes hoor!"

Ik vroeg bij de balie naar de eerstvolgende bus richting stad. Die zou over twintig minuten gaan; beter kon bijna niet. Ik hoefde alleen maar aan de overkant van de weg te gaan staan. Dat deed ik. Ik bedacht, dat waarschijnlijk ooit een argeloze toerist heeft gezegd: "What, only 5 euro? That's cheap! In Holland we pay 40 euro to the airport!" waarna de taxichauffeurs hun kans schoon zagen.

Na een kwartier kreeg ik dorst en zocht ik iets te drinken in mijn rugzak. Toen ik mij weer omdraaide, zoefde net in volle vaart de KTEL-bus voor mijn neus. Mijn god, straks moet ik twee uur wachten op de volgende... Ik zwaaide wild om hem te laten stoppen maar de bus was al voorbij. Ik voelde mij heel erg dom. De stoere, zelfredzame reiziger die de taxichauffeurs wel even te slim af zou zijn... Wat nu te doen?

Er reden regelmatig auto's vanaf de luchthaven richting Preveza. Op goed geluk stak ik mijn duim uit. De derde auto stopte.
"Jij bent zeker Nederlander hè?"
Hm, het begon erop te lijken dat integreren in Griekenland voor mij een verloren zaak is. In de auto zat een Nederlandse familie met twee kinderen, die net iemand op het vliegtuig hadden gezet en nu verder vakantie gingen vieren. Natuurlijk mocht ik mee naar Preveza, alleen wisten ze niet waar de KTEL was.
In de binnenstad van Preveza leek het mij beter om niet eindeloos rondjes te rijden, maar om op eigen kracht naar de KTEL te vragen en te lopen.
"Stop maar hier, dan loop ik wel verder... Bedankt!"
De auto reed weg en ik bleek precies voor het KTEL-station te staan.

Nu had Maria mij gewaarschuwd dat er twee KTEL-stations zijn in Preveza. En dit was net de verkeerde, vertelde een voorbijganger mij desgevraagd. Na een half uurtje lopen met de rugzak op mijn rug vond ik de andere. Die was gesitueerd naast een grote begraafplaats. Of hier een bedoeling achter stak wist ik niet, maar ik besloot er maar niet teveel op te letten. Ik kocht in mijn beste Grieks een kaartje voor Ioannina en hoefde slechts drie kwartier te wachten. In een witte bus liet ik mijn kaartje controleren door een jongen met een bol gezicht en leunde tevreden achterover.

Ioannina heeft, net als Preveza en Athene, twee KTEL-stations. De witte bus kwam aan op de ene en mijn volgende bus vertrok van de andere. Ik had geen zin om mij te verdiepen in stadsbussen en wilde ook nog langs een fotowinkel, dus ik ging weer te voet. Op het andere KTEL-station sprak een vrouw mij aan in hardnekkig Engels. Zij had in Canada gewoond en zag in mij een aanleiding om haar Engels uit de kast te kunnen halen, niet merkende dat ik zo graag mijn Grieks wilde oefenen en het niet zo leuk vond dat iedereen mij maar leek te zien als een toerist. "Ik ben geen toerist, ik ben een vrij goed geïntegreerde allochtoon! Begrijp dat dan!" had ik bijna gezegd als ik het Griekse woord voor "geïntegreerd" had geweten.

De bus naar Konitsa kwam onder het afdak rijden. Hee, grappig, alweer een witte bus, terwijl KTEL-bussen doorgaans groen-beige zijn. Toen de jongen met bol gezicht mijn kaartje kwam controleren hadden wij allebei een deja-vu.
"Als ik dat geweten had..." zei ik, en wij lachten.

Een uurtje later liep ik de keuken van mijn schoonouders binnen. Iedereen zat aan tafel: Maria, Simon, haar ouders, Tasos, Eleni en Thomas. Ik werd met gejuich en "bravo!" en "nu al? wat snel gedaan!" begroet, en er werd meteen een bord voor me neergezet zodat ik kon aanschuiven voor een heerlijke warme lunch.

Onno - 1 juni 2007, 00:03 - 1 reactie

   

I, Greek driver

Greece, Humor, Lifelog

[Voor optimaal effect leest u eerst Zeven Weken Griekenland, hoofdstuk Greek drivers, err!]

Op de luchthaven Aktio van Préveza verlichtte de felle zon een hartelijk weerzien tussen Maria's familie en die van mij. Er werd wat afgekust en geknuffeld, vooral tussen Lidy en Evgenia. Er werd essentiele informatie uitgewisseld zoals "het sneeuwde vannacht in Konitsa" en "wat zit je haar leuk". Ik ontworstelde mij aan de hartelijkheden met de woorden "Ψάχνο το αυτοκίνητο", ik zoek de auto. En jawel, teruglopend naar de ingang van de hal vond ik een juffrouw met een bordje met "Zwees" erop. Ach ja, valt ook niet mee, zo'n vreemde naam.
"I am mister Zwees," zei ik grijnzend.
"Follow me," zei ze zuinig.
Ze bracht me naar een heer met veel papieren die tussen auto's en andere mensen in stond. Terwijl ik stond te wachten op het afhandelen van het papierwerk, stond de rest van mijn gezelschap bewonderend rond de nieuwe Skoda van een trotse Tasos, deels gekocht met geld dat hij met speculeren op de beurs gewonnen had, en verder met een lening. Het van een nicht geleende kinderstoeltje werd op zijn achterbank geplaatst, zorgvuldig op een deken zodat de bekleding niet beschadigd zou worden. De bekleding van de achterbank bedoel ik, niet van het kinderstoeltje. Maria en haar familie namen plaats bij Tasos in de auto; Lidy, Tjerk en Claire in mijn huurauto.

De eerste vijf kilometer was Tasos nog makkelijk bij te houden. Buiten de bebouwde kom begon de snelheid. Hij leek wel die blauwe vis met geheugenproblemen in Finding Nemo, die vis die vergeet dat ze iemand de weg wijst en denkt dat ze achtervolgd wordt. Nu ben ik al een beetje gewend hoe Greek drivers rijden. Waar ik echter nog niet aan was gewend, is om zelf zo te gaan rijden.

"Gaat het nog?" zei ik tegen Lidy, Tjerk en Claire wier gelaatskleur ik niet durfde te bekijken in de vrees dat een halve seconde genoeg was om Tasos uit het oog te verliezen.
"Ja hoor," loog Tjerk.
"Tasos rijdt erg snel," voegde Claire er aan toe.
Lidy lag achterin te slapen. Dat ze onkwetsbaar is voor schorpioenen wist ik al, maar dat zelfs de Griekse rijstijl haar onbewogen laat, dat was indrukwekkend.

En ik trapte het gaspedaal nog eens flink in, want Tasos was op een miniem stukje rechte weg bezig om een vrachtwagen in te halen, en als ik hem niet zou volgen, dan was ik hem voorgoed kwijt.

Dat bleek mee te vallen. We vonden Tasos' auto weer stilstaand langs de weg. Ik stopte achter hem, blij dat ik mijn rechtervoet even kon ontspannen.
"Mijn vader en ik zijn het niet eens over de weg," zei hij. "Volgens mijn vader moeten we hier linksaf, maar volgens de borden is het rechtdoor."
"Ik weet het ook niet, ik rijd gewoon achter jou aan," en ik probeerde het 'gewoon' zo gewoon mogelijk te laten klinken.

En daar gingen we weer. Steentjes spatten in het rond, stofwolken bleven achter ons hangen, en uit engineering kwam het bericht dat warp 9 toch echt te veel was voor de motor.

Vlak voor Ioannina stopte Tasos weer langs de weg. Hij stelde voor om niet in Ioannina te blijven hangen, want zijn woning ligt helemaal in het centrum van Ioannina. Dat betekent een half uur in de file de stad in en een half uur in de file de stad uit. We waren het eens dat het makkelijker zou zijn om meteen door te rijden naar Konitsa. Hij wist een sluiproute om de westkant van Ioannina heen die ons veel tijd zou besparen. En reken maar dat wij tijd bespaard hebben, al was sluiproute niet het juiste woord.

De weg van Ioannina naar Konitsa had ik al vaak afgelegd, en ik liet Tasos aan zijn lot over om in mijn eigen tempo te gaan rijden. Toen we in Konitsa aan kwamen, stond het eten al op tafel.

Onno - 30 mei 2007, 23:47 - Reageer/link

   

Grieks bij de BBC

Greece, Linkdump

Op de website van de BBC staan diverse pagina's over de Griekse taal.

Een onderdeel is Quick fix: essentiele woorden voor beginners voor op vakantie.

Onno - 29 mei 2007, 18:16 - Reageer/link

   

Planten zoeken & kiezen

Nature, Linkdump

Stel, je wilt weten welke klimplant met rode bloemen het goed doet in de schaduw. Hoe vind je die? Met de Plant Finder van BBC Gardening.

En als je dan je plant gevonden hebt, waar kun je hem dan kopen? Zoek het op met de Plantago Plant Index. Bevat 62500 planten, en van 26500 planten de verkrijgbaarheid bij 65 kwekers in Nederland en België. Helaas is de interface niet zo gebruikersvriendelijk: om de roos "Souvenir du Docteur Jamain" te vinden, klik je al gauw door 20 pagina's heen.

Onno - 25 mei 2007, 10:35 - Reageer/link

   

Welcome to Uncyclopedia...

Humor, Linkdump

... the content-free encyclopedia that anyone can edit!

Een stukje uit het lemma over Bush:
During his term in office, President Bush has worked with the Attorney General's office to help ensure a woman's right to give birth. The President also encourages more women to take important positions in the nation's military, due to his strong belief that women are as equally capable of operating the photocopiers and taking dictation as men.

Het beste van uncyclopedia.org

Onno - 23 mei 2007, 22:40 - Reageer/link

   

Walking on the Trail of Lord Byron (New York Times)

Greece, Linkdump

Elise Maclay schrijft bijna poëtisch over de Pindos. Ze maakt wat foutjes (Ionnina ipv Ioannina, Drakalimmi ipv Drakolimni) maar die vergeef ik haar graag. Ze schreef dit in 1990, toen ik nog nooit in Griekenland was geweest.

FROM childhood, I have loved walking and reading, ideally in close conjunction. A loaf of bread, a jug of wine? For me, a book and a backpack are enough. Especially if I can walk in the footsteps of one of my favorite authors.

Last spring I did just that, roughly approximating the itinerary of the poet George Noel Gordon Byron on his initial foray from Prevesa on the Ionian coast to the interior of northwest Greece.


nytimes.com/...

Onno - 23 mei 2007, 21:29 - Reageer/link

   

Vergelijking van antivirusprogramma's

ICT, Linkdump

Onnoot was op zijn werk op zoek naar nieuwe antivirus-software. De laatste versie van McAfee is gruwelijk traag en maakt onze computers instabiel.

Na enig zoeken vond ik deze vergelijking van antivirus-programma's. Vooral Kaspersky komt daar goed uit de bus.

Onno - 23 mei 2007, 09:58 - 1 reactie

   

Templatesbrowser.com plaatst linkspam in WordPress

ICT, Linkdump, Lifelog

Maar pas op: dankzij broer Onno en zijn onvolprezen dienst Follow That Page ontdekte ik vanmiddag dat sommige themes ook iets anders doen: verborgen links toevoegen naar casino-, hotel- en andere sites - kortom linkspam.

Lees de rest op broer Wessel's website www.laterna.nl.

[update]
Templatesbrowser verspreidt nu ook een kopie van Joomla met phishing-code, zodat ze precies zien wat uw bezoekers op uw Joomla-website doen.

Onno & Wessel - 18 mei 2007, 22:24 - 4 reacties

   

Dennen

Photos, Nature, Netherlands


Schoorl, vanochtend. Dennen.


Vrouwelijke bloeiwijze.


Mannelijke bloeiwijze.


Mannelijke bloeiwijze.

Onno - 18 mei 2007, 19:10 - Reageer/link

   

Kikkervisjes

Photos, Nature, Netherlands


Vogelmeer, Schoorl, vanochtend. Het waren er een stuk of 100000, schat ik.

Onno - 18 mei 2007, 18:55 - Reageer/link

   

Duinroos en zweefvlieg

Photos, Nature, Netherands


Schoorl, vanochtend

Onno - 18 mei 2007, 18:44 - Reageer/link

   

Nissan in Papingo

Greece, Linkdump

Interessant nieuws voor liefhebbers van Papingo en waarschijnlijk ook voor liefhebbers van auto's: Nissan presenteert zijn nieuwe X-trail in Papingo. In juni, hoorde ik van mijn vriend Giorgos die uit Papingo komt.

Onno - 15 mei 2007, 08:59 - 1 reactie

   

Death Valley bij nacht

Photos, Linkdump


De "astronomy picture of the day" was onlangs wel heel sprookjesachtig: een nachtelijke sterrenhemel boven Death Valley.

Onno - 10 mei 2007, 19:38 - Reageer/link

   

Luchthaven Ioannina wordt internationaal

Greece

Maria heeft van verschillende kanten gehoord dat de luchthaven van Ioannina internationaal gaat worden. Hopelijk betekent dat dat we binnenkort rechtstreeks naar het hart van Epirus kunnen vliegen. Goed nieuws voor liefhebbers van Zagoria, Vikos-kloof, Ioannina en voor wandelaars die de prachtige Pindos-bergen willen verkennen.

Onno - 9 mei 2007, 20:21 - Reageer/link

   

Follow any any has any advantage!

Zo nu en dan mag Follow That Page zich verheugen in belangstelling van bloggers. De door mij gebouwde webdienst is ook in China populair, en dit weblog besteedt er uitgebreid aandacht aan, compleet met schermprintjes en vertaling in het Chinees. Ik wilde graag weten wat er stond en haalde de pagina door Babelfish. Altijd leuk om machinevertalingen te lezen. Vooral als je zulke zinnen tegenkomt:
"Passer-by armor: Does not understand! Follow any any has any advantage!"

Onno - 9 mei 2007, 20:09 - Reageer/link

   

Parende insecten

Photos, Nature


Oudega, 30 april 2007. Ik was twee parende insecten aan het fotograferen toen er een derde aan kwam vliegen. Als je goed kijkt zie je dat de derde (rechts) in een nogal ongemakkelijke greep hangt. Wie weet wat voor insecten dit zijn?

Onno - 4 mei 2007, 23:37 - Reageer/link

   

Zwarte zwanen

Photos, Nature


Bergen, vandaag 20:40

Onno - 4 mei 2007, 21:49 - Reageer/link

   

iPod Shuffle sucks

ICT

iPods zijn cool, vindt men. Onnoot was niet van plan om er een aan te schaffen, maar kreeg een iPod Shuffle cadeau van zijn bank. En wat blijkt, er valt zo veel aan te merken op de iPod, dat Onnoot niet begrijpt waarom het ding zo'n succes is. Hier enkele bezwaren.

1. Zonder iTunes kun je je iPod in de prullenbak gooien. Iedere andere MP3 speler kun je aansluiten op een willekeurige USB-poort, waarna je je MP3-muziek erop of eraf sleept. Zo niet de iPod. Die accepteert zijn muziek alleen van iTunes. iTunes hernoemt de bestanden die op de iPod geplaatst worden, en maakt een database aan die de iPod nodig heeft om de muziek te kunnen afspelen.

2. Muziek die op de iPod geplaatst is, kun je daardoor niet makkelijk terug kopiëren naar een andere PC of harddisk.

3. iTunes is niet bedoeld om op meerdere PC's te draaien. Als ik de iPod aansluit op de iTunes van een andere PC, wil die iTunes de iPod formatteren - dus alle muziek van de iPod te wissen. Niet geformatteerd? Dan geen toegang tot de iPod vanaf een andere PC.

4. iTunes wil WMA-bestanden converteren naar AAC-bestanden. Helaas is AAC niet vrij van patenten. Ogg Vorbis, een open standaard, zou een betere keuze zijn.

5. De iPod Shuffle heeft geen radio ingebouwd. Spelers die half zo duur zijn hebben dat wel. Plus een dictafoon.

6. De iPod heeft een externe USB-kabel. Dit is een speciale kabel die via de koptelefoon-uitgang wordt aangesloten, dus geen standaard USB-kabel. Zonder de kabel geen verbinding en dus niet de batterij opladen of muziek toevoegen of verwijderen. Normale spelers hebben een USB-stekker ingebouwd.

7. De iTunes software vraagt of ik de iPod wil registreren. Voor zover ik weet is dit de enige MP3-speler die mij vraagt om geregistreerd te worden.

8. iTunes vraagt of hij de besturing over geplaatste cdroms mag overnemen. Ik heb de cdrom-trigger uitgeschakeld in verband met VMware (virtuele machines die ook de cdrom willen kunnen benaderen), maar iTunes wil de trigger weer inschakelen. iTunes dringt zich hiermee op als standaard muziekspeler op mijn PC, en dat terwijl ik het programma noodgedwongen moest installeren om mijn iPod te kunnen gebruiken. Het bevalt me niet dat Apple zo mijn PC probeert binnen te dringen.

9. Zodra ik de iPod aansluit, is er een extra drive bijgekomen (b.v. F:\). Maar zodra ik de iTunes software start, verdwijnt die drive weer. Kortom, Apple beslist hoe ik de iPod benader.

10. En nu komt de aap uit de mouw. Diverse keren vraagt iTunes of ik verbinding wil maken met de iTunes Music Store. Kortom, Apple wil mensen niet hoofdzakelijk aan een goede, open muziekspeler helpen; Apple wil vooral dat mensen in zijn winkel muziek kopen. Daar verdienen ze mee.

Is er dan niets positiefs te zeggen over de iPod Shuffle? Jawel, hij ziet er mooi uit.

Maar voor mij hoeft het niet meer. Door de praktijken van Microsoft ben ik allergisch geworden voor vendor lock-in. Ik dacht dat Apple daar boven stond.

Onno - 26 apr 2007, 22:23 - 12 reacties

   

Mijn foto's op Panoramio/Google Earth

Photos, linkdump

Wist u dat Google Earth nu ook al foto's laat zien van bepaalde locaties? Dat doet Google Earth met behulp van de fotocommunitywebsite Panoramio. Onno heeft nu ook enkele foto's van Griekenland daarop gezet, en hopelijk verschijnen die binnen een maand in Google Earth. U kunt ze nu alvast hier bekijken:
http://www.panoramio.com/user/383011

Onno - 18 apr 2007, 22:39 - Reageer/link

   

HP Laserjet 1320 and Laserjet 4345 maken ruzie

ICT

Als ik op mijn werk de driver voor de HP Laserjet 4345 MFP installeer, dan mislukt dat als er een driver voor de Laserjet 1320 aanwezig is. Daarna doet ook de driver voor de 1320 het niet meer, dus blijf ik zitten met geen van beide drivers. Op PC's zonder 1320 driver is er geen probleem. Merkwaardig, met drivers van dezelfde fabrikant... Ik heb een supportaanvraag bij HP neergelegd en als daar wat interessants uitkomt post ik dat hier.

[update]
HP is met een oplossing gekomen:
1. Alle drivers verwijderen (via Printers en Faxapparaten, Apparaatbeheer en Software).
2. De 1320 driver installeren vanaf de cdrom (de driver van HP's website bevat niet alle onderdelen). Sluit de printer pas aan als het installatieprogramma daarom vraagt.
3. De 4345 driver installeren via de HP Network Install Wizard.

Onno - 2 apr 2007, 15:20 - Reageer/link

   

Dell biedt Linux: de grote doorbraak?

ICT

Dell heeft aangekondigd te beginnen met het bieden van systemen met Linux. Ik denk dat dit de grote doorbraak voor Linux gaat worden. Hierdoor gaan hardware-leveranciers beter Linux ondersteunen, gaan softwareleveranciers hun software voor Linux geschikt maken en krijgen alle consumenten thuis foldertjes van Dell met de boodschap dat Linux klaar is voor de desktop.

"Heeft u gebeld, meneer Ballmer?"
"Ja, ik had een vreselijke nachtmerrie: mijn boot zonk omdat Vista te zwaar was, en het water was vol met kwade pinguins. Breng me mijn valium en de krant. Is er nog iets interessants op digg vanochtend?"

Onno - 29 mrt 2007, 07:18 - Reageer/link

   

Ubuntu Linux demovideo's

ICT, Linkdump

Wil je alles weten over Ubuntu Linux maar heb je geen zin om lange saaie pagina's door te lezen? Bekijk dan de Ubuntu screencasts.

Onno - 14 jan 2007, 20:26 - Reageer/link

   

Joanna Newsom

Linkdump, Music

Muziektip van Onnoot: het album Ys van Joanna Newsom. Sfeer van Kate Bush, stem van Bjork, lange songs met zang, harp en orkest.

Onno - 12 jan 2007, 00:18 - Reageer/link

   

Digg.com should have a cache

ICT

This article is only available in English.
Dit artikel is alleen beschikbaar in het Engels.

Onno - 3 jan 2007, 22:45 - 1 reactie

   

Wegwerpemailadressen tegen spam

ICT, Linkdump

Genoeg van spam? Gebruik voortaan wegwerpadressen. Als u geen zin heeft om die zelf aan te maken, dan doet Spamgourmet dat voor u.

Onno - 29 nov 2006, 14:53 - Reageer/link

   

Athene

Photos, Greece


Athene gezien vanuit Olympic Airlines, 12 oktober.

Onno - 4 nov 2006, 23:06 - Reageer/link

   

'imon

Humor, taal

Simon heeft wat moeite om de letter S uit te spreken (preken).
Tof zijt gij en tot tof zult gij wederkeren.
Kusje wordt kutje.

Onno - 25 okt 2006, 20:13 - 1 reactie

   

Onnoot in de Pindos

Photos, Greece


Mijn schoonzussen Eleni en Elli kijken uit over het dal van de Aoos.


Elli kijkt over de kloof van de rivier Aoos.


Een paard in Paleoselli.


Elli en haar vader lopen door Paleoselli met een zak bonen.


Elli belt haar man Yannis met de bergketen Timfi op de achtergrond.


Een kerk in Konitsa.

Onno - 20 okt 2006, 22:42 - Reageer/link

   

Goedkoop bellen naar Griekenland

Lifelog, Linkdump

Tip. Onnoot belt naar Griekenland voor 0,5 cent per minuut (9 cent starttarief) via 1643.

Onno - 11 okt 2006, 23:44 - 1 reactie

   

PHP, mail en UTF-8

ICT, Greece

Deze moet ik onthouden: erg handig voor het versturen van Griekse emails vanuit een PHP-script.

Onno - 10 okt 2006, 22:47 - Reageer/link

   

In gelul kan je niet wonen

Photos, humor(Reactie op Merels doodweg, meer leuke borden op http://www.vrijnederland.nl/vn/show/id=59914)

Onno - 9 okt 2006, 22:55 - Reageer/link

   

Het kasteel van Parga

Photos, Greece

Deze foto's van mei 2005 lagen nog op de disk.


Een schietgat in de kasteelmuur.


In het kasteel is een kafenio met een terras en uitzicht op het eiland.


Ik zal er maar niet tegenaan leunen.


Claire (mijn zus) klimt tussen de ruïnes door.


Een ondergrondse gang.


Is dat Valtos beach daar in de diepte?


Ja, de strandstoelen staan al klaar.


En daar waren we dan.

Onno - 8 okt 2006, 21:30 - Reageer/link

   

Simon mist papa

Lifelog

MSN Messenger.

Maria zegt:
waar ben je?

Maria zegt:
toen tasos weg ging naar ioannina zei tegen simon dat volgende keer hij komt ook papa meebrengt en toen Simon begon meteen naar buiten te rennen en roepen "Papa samen brengen" en hij wou met tasos mee in de auto om jou te gaan brengen meteen....

Maria zegt:
was zo zielig met die arme Simon....hij wou jou meteen met de auto van tasos gaan brengen...

...

Onno - 8 okt 2006, 21:16 - Reageer/link

   

Wandelpad langs de Voidhomatis

Photos, Greece, Nature

Vikos-Aoos nationaal park, 15 mei 2005. De Voidhomatis (Voidomatis) is de rivier die uit de 1000 meter diepe Vikos-kloof ontspringt. Langs de rivier loopt een wandelpad, dat begint bij een oude boogbrug bij Klidhoniá, waar de rafters na het raften aan land gaan. Vanaf de brug loopt een pad stroomopwaarts tot de volgende (nieuwe) brug die naar Papingo leidt. Het pad is ongeveer twee en een half uur lopen.


Lidy verschuilt zich achter een "siamese" plataan.


Claire bij de brug over de Voidhomatis, niet ver van Klidhoniá.


Bij de brug ligt een gewonde vleermuis.


Ik liep langs het pad met mijn schoonzus Elli, mijn zwager Tasos en zijn vriendin Katerina. In het begin is het pad makkelijk.


Platanen staan in ijskoud en glashelder water. Het bronwater van het merk Vikos komt uit deze rivier, het helderste water van misschien wel heel Europa.


Het pad wordt smaller, de bomen niet.


Grote bomen met grote gaten.


Flora en fauna (de slangen heb ik maar niet gefotografeerd).


Is het geen plaatje? Elli en Tasos in het sprookjesachtige bos.


Plataan in spagaat.


Het kloostertje van Ayi Anaryiri, halverwege het pad, honderd meter naar naar links.


Tasos fotografeert Elli.


Panorama van het kloostertje.


Ladder en klaproos.


Af en toe kwam er een rubberboot met rafters de rivier af. Deze rafters kwamen even aan wal om het kloostertje te bekijken.

Na dit punt gingen Elli, Tasos en Katerina terug om te picknicken. Ik ging verder op het pad.


In de verte is de uitgang van de Vikos-kloof.


Langs het pad komt zomaar water uit de berghelling stromen. Een bron dus.


Panayia Spilotissa, een ander kloostertje op de andere oever. De brug heeft u al gezien in Rafting op de Voidhomatis.


Panayia Spilotissa.


Panayia Spilotissa, klokketoren.


Mensen picknicken langs de rivier, bij de brug.


Elli, Tasos en Katerina hadden nog een visje voor me bewaard.

Onno - 6 okt 2006, 23:27 - Reageer/link

   

Vaag (25)

Photos, Blur


Alkmaar, 15 minuten geleden.

Onno - 5 okt 2006, 23:41 - Reageer/link

   

Zonsopgang in West-Friesland

Photos, Netherlands


22 september 2006. Ergens bij Middenmeer, tussen Alkmaar en de Afsluitdijk. De halo is een geintje van de lens.

Onno - 3 okt 2006, 23:13 - Reageer/link

   

Sportieve anagrammen

Anagram, Taal

Voor de rubriek Sport:
Ronald Koeman = Doelramkanon
Jan Wouters = Stuw Oranje !
Erik Breukink = Bruine kikker

Dekt een beetje de lading van 'waar zij voor stonden'.
Groeten van Jean Pierrre van Hauwe, Delft

Onno - 3 okt 2006, 11:07 - Reageer/link

   

Follow That Page op NRC

ICT

Marie-José Klaver besteedt op haar weblog aandacht aan Follow That Page.

Onno - 2 okt 2006, 22:05 - Reageer/link

   

The Tangent

Linkdump

Onnoot werkt de laatste weken veel achter de computer en had vandaag eens zin in een muziekje. Enig googlen naar progressive radio leverde al gauw wat bruikbare stations op, met helaas wel wat uitgekauwde houterige symfo. Totdat Onnoot het Zweeds-Britse The Tangent hoorde. Lange nummers die toch de aandacht weten vast te houden. Verrassingen. Humor. Geweldig drumwerk, dat uit de beste jazzrock-traditie lijkt te stammen. Funky, stuwende bas. Frisse toetsenpartijen. Saxofoon, fluit, Hammond, Mellotron. Onnoot heeft zowaar voor het eerst sinds jaren daadwerkelijk geld uitgegeven aan muziek.

Onno - 1 okt 2006, 22:57 - 1 reactie

   

Omgekat

Photos

Onnoot heeft enkele foto's toegevoegd die roulerend bovenaan de pagina te zien zijn (iedere dag een andere). Dit zijn de foto's:

De Honsdbossche zeewering
De Hondsbossche slaperdijk
Een veerboot in een onweersbui tussen Kerkyra (Corfu) en het Griekse vasteland en deze kleuren zijn niet gemanipuleerd.
Een bewogen foto
Een zonsondergang in Albanië gezien vanaf het dak van mijn schoonouders in Konitsa.
De dromerige bomen zijn er ook nog.

[Update 8 oktober]
Foto toegevoegd: Het Griekse eiland Evia gezien vanuit het klooster Ayi Anaryiri, Atalanta.

Onno - 1 okt 2006, 09:34 - Reageer/link

   

Bye bye Schoolbank.nl

Lifelog

Ik had onderstaande korte teksten op Schoolbank.nl gezet, en nog geen maand later gingen ze geld vragen aan hun bezoekers om deze (en andere) teksten te mogen lezen. Ho, wacht eens even, zo zijn we niet getrouwd! Als mensen geld gaan verdienen met mijn teksten mogen ze dat niet doen zonder mijn toestemming. En die hebben ze niet.

En dan vandaag dit. Claudia die ik ken van de lagere school stuurde mij via Schoolbank.nl een berichtje. Ik wilde graag antwoorden, maar hoe? Een reply op haar bericht zou naar een afvalbak bij Schoolbank.nl gaan. Ik logde dus in op Schoolbank en bekeek de opties. Dat was bitter weinig: ik kon óf een standaardberichtje terugsturen (keuzes zoals "Heb ik bij jou in de klas gezeten?" en "Ik houd nog steeds van je"), of betalen voor een uitgebreid lidmaatschap. Ja, doei! Het emailadres van Claudia kon ik echter niet vinden, en er was ook geen mogelijkheid om haar mijn emailadres te geven. Claudia, ik hoop dat je dit leest. Reageren op mijn website is en blijft gratis.

Deze twee akkefietjes samen hebben mij doen besluiten om mijn teksten van Schoolbank.nl weg te halen en hier neer te zetten. Klasgenoten zijn van harte welkom om hun eigen verhalen toe te voegen.

Willem Alexanderschool

Ha, bij David, Rein, Tony, Jan-Willem, Michel, Sierk & Leo, Dirk, Marco & Niek, Geert, Rudy, Peter, Lydia, Margreet, Saskia, Claudia, Lia.

Mijn vroegste herinnering was aan Arjan. Wie, Arjan? Jawel, die zat in onze jaargang, maar iedereen zal hem wel vergeten zijn, want halverwege de eerste klas verhuisde hij weg. Tot mijn grote verdriet, want hij was mijn grote speelkameraad.

David was de grootste komiek. Hij hoefde maar een klemtoon verkeerd te leggen (timotheus) en wij lagen dubbel.

Verder hele goede herinneringen aan meester Jansen, vooral toen de halve klas ziek werd en de overgebleven helft een enorme maquette ging bouwen.

Ook erg leuk was het kamperen met meester Visser op Texel, waarbij onze tent vol water liep. Zet nooit je tent in een kuil.

Jan Arentsz

Ik bleef zitten in de vijfde en kwam toen terecht in een erg leuke groep, met o.a. Oscar, Robert, Bertus.

Absoluut hoogtepunt vond ik het meedoen met de musical, de eerste van wat een jaarlijkse traditie zou worden.
"Wil jij eunuch spelen?" vroeg regisseur Rudi Oranje.
Ja hoor, hardstikke leuk, wat is dat?
Harembewaker? Oh, leuk.
Ontmande harembewaker... Oh.
Ik kreeg een mooi glitterpak aan met krulpuntsloffen en enorme wenkbrauwen opgeplakt en een plastic kapje over mijn hoofd om mij kaal te doen lijken. Als ik geweten had dat het zo ging zweten had ik mij echt kaalgeschoren.
De repetities waren altijd lachen. "Wie zorgt er voor een mand met fruit tijdens de ligmaaltijdscene?" vroeg de regisseur.
"Ach," zei Bertus, "Dat fruit komt vanzelf wel uit de zaal."

Leuk was ook dat Oscar en ik tijdens tussenuren zwartwitfoto's gingen afdrukken in de donkere kamer. Met de oogst gingen we dan naar de vaste hangplek tussen trap en garderobe (gebouw Mandenmakerstraat) waar onze klasgenoten meestal positief commentaar gaven.

Enkele markante leraren:
Grauf "Adoe, mensen! Lekker hobby'en!"
Ooievaar (Ooyevaar? Ooijevaar?) wiens versie van Gijsbrecht van Amstel met Truus & ziekenwagen zo in een cabaretvoorstelling had gekund;
Tekenlerares mw Slot, een schat van een mens;
Schooldekane mw Bosma, die op raadselachtige wijze een haarfijne analyse gaf van mijn studietijd, nog voordat deze was begonnen.

Onno - 27 sep 2006, 23:03 - 4 reacties

   

Papadizi zoekt 'American woman'

Greece, Humor, Linkdump

Papadizi uit de Griekse provincie Makedonia is een geitherder met onmiskenbare Griekse charme en één grote wens: trouwen met een American woman. In ruim een dozijn monologen vertelt hij over zijn speurtocht, waarbij hij zich richt op Monica Lewinsky, Madonna, Cameron Diaz, Paris Hilton en Mister Google - "find me American woman!". Hij is nog maagd, want geiten tellen niet mee, en toch vindt hij feilloos de G-spot van elke vrouw, zegt hij.

Onno - 13 sep 2006, 21:56 - 1 reactie

   

Greek Translator nu ook voor Thunderbird

Greek, ICT

Maria is met de kinderen in Griekenland, dus Onnoot kan nu weer andere dingen doen. Vandaag heb ik Greek Translator geschikt gemaakt voor emailprogramma Thunderbird. Dat betekent: in emailberichten een woord of zin selecteren en die vertalen van/naar het Grieks.

Update 9 september: versie 0.7 is nu officieel vrijgegeven op de mozilla website.

Onno - 3 sep 2006, 21:57 - 3 reacties

   

Gezinsuitbreiding

Lifelog

Onno en Maria hebben er weer een zoon bij. Hij heet Dimitri. Moeder en zoon maken het goed.

Onno - 14 juli 2006, 13:35 - 6 reacties

   

Twee artikelen in Lychnari

Greece

Twee artikelen van Onnoot zijn geplaatst in Lychnari, tijdschrift over Griekenland: een uitleg over Grieks typen op de PC, gebaseerd op dit artikel, en een verhaal over een ritje op de fiets van mijn schoonzus Elli (reeds geplaatst op Onnoot op 2003-01-16).

Onno - 14 juli 2006, 13:32 - Reageer/link

   

Griekse avonturen van Ruard Wallis de Vries

Greece, Linkdump

Wie het leuk vindt om de Griekse verhalen van Onnoot te lezen, moet zeker een kijkje nemen op de websites van Ruard Wallis de Vries. Ooit voor de liefde blijven hangen in Athene vlak na zijn studie, kwam hij al gauw terecht in de toeristenindustrie, en dat blijkt een inspiratiebron waar Onnoot jaloers op is. Maar bovenal zijn zijn in Lychnari en Griekenland Magazine gepubliceerde verhalen een feest van herkenning voor wie een band heeft met Griekenland.

Altijd blijven lachen I
Altijd blijven lachen II
Recente verhalen

Onno - 28 juni 2006, 00:09 - Reageer/link

   

Oranjeziekte

Greece, taal

Onnoot verrijkt graag uw woordenschat.

Portokalitis = oranjeziekte.

Komt van het Griekse πορτοκαλί = portokali = oranje.

Onno - 24 juni 2006, 09:10 - Reageer/link

   

Waar is Webmin gebleven?

ICT

Wie Ubuntu 6.06 installeert, zal merken dat systeembeheer-tool Webmin verdwenen is. Waarom is dat? Het antwoord staat op het forum van de Nederlandse Ubuntu website: Webmin is niet veilig genoeg en daarom werkt Ubuntu aan een alternatief. Onnoot is benieuwd.

Onno - 22 juni 2006, 10:45 - Reageer/link

   

Upgrade naar Ubuntu 6.06

ICT

Wilt u uw firewall PC upgraden van Ubuntu Linux 5.10 naar 6.06? Pas dan op voor problemen met Shorewall, het veel gebruikte firewall-pakket voor Linux.

Ubuntu bevalt mij erg goed, met name door het bijna perfecte pakketbeheer. Zelfs een grote upgrade als deze is met de normale update manager te doen, en dat werkt prima, op Shorewall na. Er zijn nogal wat veranderingen in Shorewall 3 ten opzichte van 2. De configuratiebestanden moeten stuk voor stuk handmatig worden nagelopen.

Enkele belangrijke punten:
- Heeft u een bestand genaamd modules, vervang deze dan door de nieuwe versie uit /usr/share/doc/shorewall/default-config (als ik dat geweten had, AAAAAARGH!). Mogelijk geldt dit ook voor andere bestanden.
- Het bestand zones verandert van indeling. Was het eerst "net net Internet", nu wordt het "net ipv4". Zie ook het commentaar in de nieuwe versie van dit bestand.
- De firewall zone (fw) wordt niet meer gedefinieerd in shorewall.conf, maar in bestand zones.
- In shorewall.conf (van versie 3), check de waarde van IP_FORWARDING. Ik heb hem gewijzigd van Keep naar On.

Hier een algemeen recept van Onnoot om problemen te voorkomen:
1. Backup voor de upgrade uw hele /etc/shorewall directory.
2. Doe de upgrade. Dit kan een paar uur duren en u moet tussentijds enkele keren handelen.
3. Na de upgrade kopieert u de standaardconfiguratie uit /usr/share/doc/shorewall/default-config naar /etc/shorewall.
4 Daarna opent u uw oude configuratiebestanden één voor één naast de nieuwe configuratiebestanden en kopieert uw eigen regels naar de nieuwe bestanden. Dit doet u met de volgende bestanden:
interfaces
zones
hosts
policy
rules
masq
shorewall.conf
En vooral bij de bestanden zones en shorewall.conf moet u goed opletten en niet zomaar uw oude configuratie terugzetten.

Ik hoop dat dit u wat werk bespaart.

Onno - 20 juni 2006, 11:54 - 1 reactie

   

Greek Translator extensie voor Firefox

ICT, taal, Greece

Ik heb u al verteld over InTranslate. Welnu, InTranslate is volwassen geworden en heet nu Greek Translator, omdat hij niet alleen In.gr gebruikt maar ook Babelfish. Greek Translator is officieel gepubliceerd op de addons website van Mozilla, en in korte tijd al zo'n 800 keer gedownload.

Onno - 20 juni 2006, 00:18 - 1 reactie

   

Floater

Lifelog

Onnoot heeft een floater in zijn rechteroog. Hij is meestal rond, doorzichtig en danst net in het centrum van het blikveld. Hij is er nu al een week of twee. Soms is hij er duidelijk, soms is hij nauwelijks waarneembaar. Hij is beter te zien als het oog veel heen en weer beweegt, en als er veel licht is, en als er heldere gekleurde vlakken zijn, zoals een blauwe lucht of Simon's gezicht op enkele centimeters afstand.

De floater heeft de voortdurende neiging om bekeken te worden. Vooral als hij net naast het centrum zweeft, levert dat nogal spastische oogbewegingen op. Het schijnt dat je eraan kunt wennen. Erg lastig is het niet.

De laatste keer dat Onnoot over dit soort oogverschijnselen hoorde praten, was op een verjaardag met ooms en tantes die lang geleden de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd zijn. Daar ontstond een verbale wedloop wie de meeste rare vlekken, tunneleffekten, stippen, sterren en zwarte gaten zag. Daardoor voelt Onnoot zich nu een beetje oud worden.

Als Onnoot tijd heeft zal hij eens vertellen over zijn knakkende teengewrichten.

Onno - 30 mei 2006, 16:39 - 1 reactie

   

Leg uw laptop het zwijgen op

ICT, Linkdump

Onnoot werkt nogal eens 's nachts, vaak op een laptop. Om Maria en Simon niet wakker te maken, heeft Onnoot SpeedswitchXP geïnstalleerd. Met dit programma kan de snelheid van de processor worden ingesteld. Met een halve snelheid gebruikt de processor veel minder energie, en wordt dus minder warm. Dat scheelt zoveel, dat de ventilator bijna stilstaat en niet meer te horen is. Daarnaast gaat de batterij lange mee. Het verschil in snelheid valt in de meeste programma's nauwelijks op. Middels een pictogram in het systeemvak kan de snelheid direct worden gewijzigd.
SpeedswitchXP

Onno - 24 mei 2006, 21:21 - Reageer/link

   

Vaag (24)

Photos, Simon, Blur


Ziet u het nu?

Onno - 19 mei 2006, 01:07 - Reageer/link

   

Alternatieven voor Microsoft-software

Linkdump, ICT

Todd Verbeek onderhoudt lijsten met alternatieven voor Microsoft-software, onderverdeeld in categorieën. Hij legt ook duidelijk en verstandig uit waarom je producten van Microsoft moet vermijden.

Onno - 19 mei 2006, 00:11 - Reageer/link

   

Vaag (23)

Photos, Blur, Simon


Amsterdam, 18 mei 2006. Mailt u vast even het meldpunt? Dit is Simon die in zijn blootje de kamer rondrent. Met een lange sluitertijd en autolevels, dat wel.

Onno - 19 mei 2006, 00:02 - Reageer/link

   

Onno tien jaar op het web

Lifelog, Simon

Op 4 mei 1996 plaatste ik mijn eerste website online. Ik had het u al eergisteren willen melden, maar Simon had die avond shampoo in zijn oogjes gekregen en huilde de hele avond. Pas tegen middernacht vielen we in slaap.

Onno - 6 mei 2006, 08:12 - Reageer/link

   

Vaag (22)

Photos, Blur, Simon


Amsterdam, 25 april 2006. Simon door het gat van een cdrom heen gefotografeerd.

Onno - 26 apr 2006, 23:53 - Reageer/link

   

Simon op het strand

Photos, Simon


Bergen aan Zee, 17 april 2006

Onno - 18 apr 2006, 00:27 - Reageer/link

   

Woordenlijst & DNS

Taal, ICT

Onnoot heeft een woordenlijst van 185172 Nederlandse woorden losgelaten op het DNS systeem. Van die woorden waren er 37740 bekend als .nl domein. Dat is 20,381%. Het is mogelijk dat er meer woorden als domeinen geregistreerd zijn, want niet alle geregistreerde domeinen zijn al bekend in het DNS (domain name system). Een DNS record geeft aan welk IP-adres hoort bij een domeinnaam.

De gebruikte woordenlijst komt uit het Linux spellingspakket Aspell.

Het alfabetisch eerste .nl domein is aagje.nl, braakliggend bezit van een hostingbedrijf. Het laatste domein is zwoeg.nl, een website over wielrennen. Het domein met het langste bestaande woord is arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.nl ("connection refused"), maar ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties.nl is nog beschikbaar, en drie letters langer.

Domeinen met "onno" erin zijn onnozel.nl (wintervakantiefoto's) en onnozele.nl (braakliggend). Onnodig.nl en telefoonnota.nl zijn dus nog beschikbaar.

Onno - 12 apr 2006, 00:06 - Reageer/link

   

Grieks typen op de PC

Greece, Taal, ICT

Nog meer nieuws voor mensen die Grieks leren of al beheersen: een beschrijving hoe je Grieks kan typen in Windows XP. De pagina wordt binnenkort nog uitgebreid.

Onno - 11 apr 2006, 01:02 - Reageer/link

   

Nieuwe versie van InTranslate

Greece, Taal, ICT

[Deze pagina is verouderd. Zie de nieuwe versie op http://www.onnoot.com/wiki/intranslate.]

InTranslate, een Grieks woordenboek-opzoekhulpje voor browser Firefox, deed het niet van Grieks naar Engels. Nu wel. Onnoot heeft hem gerepareerd.

InTranslate is oorspronkelijk gemaakt door mpeimpiii. Het probleem was, dat Griekse tekst werd aangeboden aan de dictionary van In.gr in een UTF-8 codering. Nu wil In.gr geen UTF-8, maar Windows-1253 gecodeerde Griekse tekst. Ik heb daarom een kleine conversie ingebouwd, die Griekse letters direct van UTF-8 naar Windows-1253 URI-encoded converteert.

Let wel, ik heb dit alleen nog op mijn eigen PC getest. Gebruik is voor eigen risico. Geen enkele garantie. Deel uw ervaringen mede, zodat ik de extensie verder kan verbeteren. Vermeld daarbij gaarne de Firefox-versie en -taal, de versie van de InTranslate extensie, en de pagina waarop u getest heeft.

InTranslate 0.2a

[Update 12 april 00:29]
Versie 0.3 is uit. Bugfix: de twee sigma's werden verwisseld.
InTranslate 0.3

[Update 12 april 23:30]
Na aanklikken van deze link meld Firefox in een gele balk "Om uw computer te beschermen heeft Firefox voorkomen dat deze website programmatuur kon installeren." Klik op "Opties bewerken", dan "Toestaan" en dan "Sluiten", en probeer het dan nog een keer.

Is dat wel veilig? Jawel. Als u het niet vertrouwt, bewaar dan de extensie op uw harde schijf, open hem met WinZip of 7-zip en neem een kijkje in de sources.

[Update 2 mei]
Er zijn inmiddels nieuwere versies uit. Zie http://www.onnoot.com/wiki/intranslate.

Onno - 10 apr 2006, 23:46 - Reageer/link

   

Hoe maak ik Firefox extensies

ICT, Linkdump

Roachfiend legt uit hoe je Firefox extensies maakt.

Onno - 7 apr 2006, 00:11 - Reageer/link

   

Een vrij vernuftig uur uit het leven van Onnoot

ICT, lifelog

Schoonmoeder komt over een tijdje. Maria wil weten wanneer de vluchten van Preveza naar Amsterdam goedkoper worden.

"Kun je dat niet doen met die FollowThatPage die je aan het bouwen bent?"
Jawel. Tuurlijk.

Probleempje: op de website van de vliegmaatschappij is de resultaatpagina een POST en niet een GET, dus knippen en plakken van de URL van de resultaatpagina met de prijzen ging niet.
Geen nood. Met de Web Developer extensie van Firefox kun je POST formulieren naar GET formulieren converteren. Dus Onnoot schakelde de Web Developer toolbar in, ging weer naar het webformulier van de vliegmaatschappij, koos Forms -> Convert Form Methods -> POSTs to GETs. Juiste gegevens opgegeven. De zo ontstane URL van de resultaatpagina gekopieerd.

Probleempje: de front-end van FollowThatPage is nog niet af.
Geen nood. Rechtstreeks met phpMyAdmin naar de MySQL database. Naar Cpanel gegaan om phpMyAdmin te starten.

Probleempje: Cpanel gaf een timeout.
Geen nood. Onnoot bedacht zich, dat de firewall natuurlijk poort 2082 blokkeerde. Logde in met Putty op de firewall machine, deed `mc -e /etc/shorewall/rules`, voegde een "ACCEPT lan net tcp 2080:2090" (je weet maar nooit) in, deed `shorewall restart` en ging weer met de browser via Cpanel naar phpMyAdmin. Maakte een nieuwe rij in de juiste tabel van de FollowThatPage database en plakte de gekopieerde URL daarin.

Probleempje: het veld dat Onnoot had gedefinieerd voor de te volgen URL, was te kort: de URL werd afgekapt.
Geen nood. Gewoon het veldtype wijzigen van VARCHAR naar TEXT.

Probleempje: er waren sleutels op het veld gedefinieerd, waardoor de lengte niet gewijzigd kon worden.
Geen nood. Sleutels verwijderd, veld gewijzigd, sleutels weer aangemaakt. Nieuwe rij opnieuw gevuld en opgeslagen. Ingelogd met Putty via SSH op de machine waarop de FollowThatPage robot draait, robot handmatig gestart.

Probleempje: robot struikelde over de lengte van de URL. Die URL wordt als bestandsnaam gebruikt en op een Ext3 file system mag een bestandsnaam "maar" 255 tekens lang zijn.
Geen nood. FollowThatPage robot (een PHP script) uitgebreid met een kleine check: als de URL langer is dan 200 tekens, dan worden als bestandsnaam de eerste 150 tekens gebruikt met daarachter een MD5 hash van de hele URL (want de bestandsnaam moet natuurlijk wel zo uniek mogelijk zijn). Daarna de robot weer gestart en nu kwam er keurig een bevestigingsmail met de inhoud van de te volgen pagina binnen.

Schoonmoeder kan tevreden zijn. Zodra de prijs van de vliegtickets zakt, weten wij het.

Onno - 6 apr 2006, 23:49 - Reageer/link

   

Firefox-extensies voor Griekenlandliefhebbers

Greece, Taal

De browser Firefox (het betere alternatief voor Internet Explorer) is uit te breiden met extensies, en er zijn diverse extensies die iets met de Griekse taal doen.

InTranslate is een vertaler Gr-En-Gr. Met deze extensie kun je in Firefox op een webpagina een Grieks woord selecteren en met de rechtermuisknop de Engelse vertaling opzoeken. Omgekeerd werkt ook, een Engels woord selecteren en dan de Griekse vertaling opzoeken. Helaas werkt het niet met meerdere woorden tegelijk. De extensie maakt gebruik van de vertaaldienst op in.gr, zeg maar het Griekse equivalent van Startpagina. Deze vertaaldienst zou beter beter werken dan die van Altavista.

Greek textbox is een extensie die Firefox een extra balk geeft, waarin je Greeklish kan typen (Greeklish is Grieks getypt in Latijnse, westerse letters). De extensie vertaalt dit meteen in Griekse tekens. Dit is handig voor mensen die niet hun toetsenbordinstellingen willen of kunnen wijzigen. Nadeel is dat deze extensie alleen werkt in Firefox, terwijl de toetsenbordinstellingen werken voor vrijwel alle applicaties.

Extensies met "Greek" in de omschrijving

Onno - 31 mrt 2006, 22:38 - 7 reacties

   

Zonsverduistering

Greece, Linkdump

Mijn Griekse zwager Thomas heeft de zonsverduistering vanuit Konitsa (Griekenland) gefotografeerd.

Onno - 29 mrt 2006, 18:56 - Reageer/link

   

Houtje touwtje in Paleoselli

Photos, Greece


Griekenland, Paleoselli, 2 mei 2005. Het dak van de stal van de buren van mijn schoonouders.


Een vrachtwagen staat geparkeerd langs de weg van Konitsa naar Paleoselli. Op de achtergrond: bergmassa Timfi met als hoogste top Gamila (1/3 van rechts), onderdeel van het Vikos-Aoos nationaal park.

Onno - 20 mrt 2006, 22:45 - Reageer/link

   

Forellen en bonen

Photos, Greece

"Onno, geef eens wat geld," vroeg schoonvader Dimitri.
Goh, dat is nieuw, dacht ik. Schoonouders die om geld vragen, dat had ik nog niet meegemaakt. Als ik zelf eens iets probeer te betalen is het meestal tevergeefs. Ik gaf hem een tientje; veel te weinig om de balans in evenwicht te brengen, maar hij was er zeer tevreden mee.
"Ik wist dat hier een forelkwekerij moest zijn; nu heb ik hem gevonden! Kom maar kijken," zei hij, en hij liep van de watermolen naar boven, langs het bergstroompje. Claire, Lidy, Tjerk en ik volgden hem. Daar zagen we een viskwekerij. Rivierwater kletterde uit buizen in bakken van enkele meters waarin forellen zwommen. Wij werden door de poort naar binnen uitgenodigd. Terwijl schoonvader vis kocht van de eigenaren, maakte ik dit panorama van 5 foto's. De forel smaakte die avond heerlijk.


Griekenland, Armata, forelkwekerij, 2 mei 2005.


Griekenland, Paleoselli, 2 mei 2005. Dit veldje van de buren van Dimitri is klaar voor de bonen.

Onno - 1 mrt 2006, 22:37 - Reageer/link

   

De watermolen van Armata

Photos, Greece


Armata, Epirus, Griekenland, 2 mei 2005.
Claire kijkt naar een watermolen. De watermolen bevindt zich langs een bergweg die van Konitsa voert naar Elefthero, Paleoselli en verder naar Armata. Kleine dorpjes, waar het leven nog nauwelijks is aangetast door de moderne tijd. In Paleoselli waren vroeger ook enkele van zulk soort watermolens.

In het midden is vrij goed het scheprad te zien dat door het water uit de rechterbuis in beweging kan worden gebracht. De linkerbuis leidt naar een ton waarin schapenwol-kleden (een typisch product van deze streek) worden gewassen. De ton dient dus niet, zoals ik na mijn vorige bezoek dacht, om het water uit de zaagmolen op te vangen.


Mijn schoonvader Dimitrios biedt mijn moeder Lidy een helpende hand bij het beklimmen van de molen. Op de voorgrond het zaagblad.

Onno - 6 feb 2006, 23:41 - Reageer/link

   

ELAS monument

Photos, GreeceGriekenland, 2 mei 2005. Op de weg van Konitsa naar Elefthero en Paleoselli, op het hoogste punt (circa 1200 meter) staat dit monument, dat herinnert aan verzetsstrijders van de communistische ELAS die omgekomen zijn tijdens de Duitse bezetting.

"In de nagedachtenis van de strijders van de ELAS die stierven door (τα βολια?) van de Duitse Nazi's op 26-7-1943."

De ELAS ging na de tweede wereldoorlog door met vechten, want ze wilden van Griekenland een communistische staat maken. De burgeroorlog die daardoor ontstond was vele malen erger dan de Duitse bezetting. Lees er alles over in het aangrijpende boek Eleni van Nicholas Gage (Gatzoyannis).

Onno - 29 jan 2006, 16:17 - 2 reacties

   

Het gezicht van Merel

Lifelog

Ik had net een PC besteld aan de Ceintuurbaan en fietste terug naar de Oosterparkbuurt. Ineens dacht ik: hee, hier ongeveer woont Merel. Hoe zou ze er eigenlijk uitzien? Misschien is het wel het meisje dat hier voor mij fietst. Nee, die rijdt rechtdoor, terwijl Merel ongetwijfeld rechtsaf zou slaan, de Van Woustraat in. Daar dan, dat meisje dat op de brug een foto neemt van de Omval? Dat zou grappig zijn, zie ik straks die foto op haar website.

Ik kwam thuis en deed de VPRO gids open. Het eerste wat ik zag was een foto van Merel. Zo snel werd zelden mijn wens vervuld.

Onno - 29 jan 2006, 14:52 - 2 reacties

   

Inbox

Inbox, Humor

Nog enkele tips van Maarten: koop vooral geen Renault (= Roest En Narigheid Achtervolgen U Lange Tijd) of Fiat (= Flop In Auto Techniek). :-)

Onno - 16 nov 2005, 23:06 - Reageer/link

   

Lel afwasmiddel

Photos, Greece, Humor, Taal


Griekenland, Konitsa, 16 mei 2005.
Maria's ouders doen de afwas met LEL afwasmiddel. Heel geschikt om lellebellen mee te blazen.

Onno - 7 aug 2005, 10:24 - Reageer/link

   

Zonsondergang in Albanië

Photos, Greece


Griekenland, Konitsa, 30 april 2005.

Onno - 4 aug 2005, 23:52 - Reageer/link

   

Pride and Prejudice

Lifelog, Linkdump

De helft van de schitterende TV-serie Pride and Prejudice heeft Onnoot nu gemist, maar geen nood: deze hypertext-versie van Jane Austen's boek biedt alle houvast om even bij te lezen voordat morgenavond het laatste deel te zien is op Nederland 1. British drama rules!

Onno - 3 aug 2005, 21:15 - 2 reacties

   

Vikos

Photos, Greece


Griekenland, Zagoria, Vikos, 30 april 2005. Panorama met een kijkje in de Vikos-kloof. Onnoot denkt nog steeds na over de beste manier om deze kloof te fotograferen.


Onnoot is enkele jaren geleden onder deze rode plek langs gelopen. De rode plek is een litteken waar ooit een deel van Tymfi naar beneden gekomen is. Je ziet het puin eronder liggen. Wat een geweld moet dat geweest zijn... Om een idee te geven van de schaal: het hoogteverschil op deze foto is ongeveer 800 meter; de rode plek is ongeveer 200 meter hoog; een mens is hier ongeveer 1 pixel hoog. Vanuit Vikos zagen we langs een flinterdun lijntje drie stipjes bewegen: wandelaars. 75mm bleek een te korte brandpuntsafstand om die herkenbaar in beeld te brengen.


De Vikos-kloof. Het hoogteverschil bedraagt hier ongeveer 1000 meter. Dat is meer dan de twintowers bovenop elkaar. Dat is meer dan zes keer de Rembrandttoren. De foto is 332 pixels hoog, dus 1 pixel vertegenwoordigt ongeveer 3 meter. Onderin stroomt de Voidhomatis.


Toen Onnoot zich omdraaide, zag hij deze man die voor het paasfeest een dier aan het slachten was.


Dit is het uitzicht aan de andere kant van Vikos. In zo'n geisoleerd dorp is communicatie belangrijk, vandaar de mast met diverse antennes.


Kudde schapen bij Aristi.

Heeft u de smaak te pakken en wilt u meer foto's uit deze omgeving zien, kijk dan op de site van Tom Dempsey met schitterende foto's. Schrik niet van de opgepepte kleuren. Hij geeft ook een goed antwoord op de vraag of de Vikos-kloof de diepste van de wereld is.

Onno - 31 juli 2005, 20:47 - Reageer/link

   

Papingo

Photos, Greece


Griekenland, Zagoria, Mikró Pápingo, 30 april 2005. Op het kerkplein van Mikro Papingo staan twee stokoude platanen.


Een panorama in de galerij van de kerk. Links staan uitgebrande kaarsen naast de deur. Rechts een doorkijkje naar het dorp Vikos, gelegen aan de uitgang van de Vikos-kloof. Vroeger kregen wandelaars wel toestemming van de priester om te overnachten in deze galerij, maar nu de omgeving geleidelijk populairder wordt, worden wandelaars doorverwezen naar plaatselijke hotels.


Het klokhuis met twee gekrulde haken om de klok te luiden. Op de achtergrond de galerij van de kerk.


Een huis in Mikro Papingo, met hoefijzers voor geluk. In kleine dorpjes zijn geen straatnamen, alleen huisnummers. Het huisnummer is nu 12 en verfresten gaven aan dat het huis drie keer een ander nummer had gehad.


Het kantoortje van het WWF (wereld natuur fonds) is toegankelijk voor bezoekers. Binnen: soeveniers, folders en veel foto's van flora en fauna.


Een kafenio met mooi uitzicht op de Piryi, de "torens" van Papingo.


De natuurlijke poelen van Papingo zijn te bereiken vanaf de weg tussen Mikro Papingo en Megalo Papingo. Het punt is te herkennen aan een klein riviertje, een muurtje en een parkeerplaats. Het kan er druk zijn maar een wandeling stroomopwaarts is absoluut de moeite waard.
(En, heren reisagenten, gebruik deze foto's niet zonder toestemming want u riskeert een factuur met de pittige tarieven van de fotografenfederatie vermeerderd met minimaal 300% boete wegens ongeoorloofd gebruik. Bij overleg vooraf gelden schappelijke prijzen.)


Vertikaal panorama van twee foto's. Vroeger gebruikte de jeugd van de twee Papingo-dorpen deze poelen om te leren zwemmen.


Hier kon Onnoot niet verder zonder nat te worden. Deze foto maakte Onnoot blind, dat wil zeggen zwaar voorover leunend om om het hoekje van het steeds smallere kloofje te fotograferen.

Volgende keer: Vikos.

Onno - 31 juli 2005, 10:20 - 3 reacties

   

Rafting op de Voidhomatis

Photos, Greece


Griekenland, Zagoria, 30 april 2005.
Waar de weg naar Papingo de rivier Voidhomatis overbrugt, daar is een populaire plek voor rafters. Voor enkele tientjes kan men met een boot van Alpine Zone een stuk de rivier afzakken. De fotograaf van Konitsa, Lambros Raptis, maakt foto's die de deelnemers na afloop kunnen bekijken en bestellen. Onnoot gidste zijn eigen gezelschap en kon helaas niet de tijd vinden om te gaan raften. Hopelijk een andere keer. Op dit panorama van drie foto's waren diverse schippers bezig hun bemanning te instrueren.


En daar gaan ze dan.

Onno - 29 juli 2005, 21:37 - 3 reacties

   

Zagoria (2)

Photos, Greece


Griekenland, Zagoria, Voidhomatis dal, 30 april 2005.
We reden via het dorp Aristi in de richting van Papingo, daarbij afdalend naar de rivier Voidhomatis, die daar net uit de Vikos-kloof komt stromen. Langs de rivier staat een woud van grote platanen.

Onno - 29 juli 2005, 14:32 - Reageer/link

   

Zagoria (1)

Photos, Greece


Griekenland, Zagoria, 30 april 2005.
Vanaf de weg bij Aristi kijken we naar het dorp Vikos (liggend aan de uitgang van de Vikos-kloof) en daarachter Tymfi. Tjerk bewondert een verstrengeling van twee boomsoorten. Meer foto's van Zagoria de komende dagen.

Onno - 28 juli 2005, 21:56 - Reageer/link

   

California Light and Structure

Photos, Linkdump


De naam zegt het al: mooi licht en mooie landschapsvormen in Californië, gefotografeerd door Edmond Leys.

Onno - 26 juli 2005, 17:47 - Reageer/link

   

Ayios Ilias, dwergberg

Photos, Greece


Griekenland, Konitsa, Ayios Ilias, 27 april 2005.
Het dorp Konitsa ligt nietig aan de voeten van Tymfi en Trapezitsa, gezien vanaf de berg Ayios Ilias.


Een Griekse gewoonte: men bouwt een kerkje op een bergtop en wijdt die aan Ayos Ilias (sint Elia). Maar zo'n enorm kruis heb ik toch niet vaak gezien.


De grens met Albanië loopt over de achterste berg.


Citroën (1045m) met midden achter Astráka (2436m), één van de toppen van Tymfi.


De rivier Aoos (hier 400m) gezien vanaf Ayios Ilias (1045m). Het hoogteverschil is 645m, dat is twee keer de Vaalserberg. En Ayios Ilias is nog maar een dwergje vergeleken bij Smolikas en Tymfi.

Onno - 25 juli 2005, 23:26 - Reageer/link

   

Het amfitheater van Dodoni

Photos, Greece


Griekenland, Dodoni, 26 april 2005. Na het museum van Vrellis reden wij door naar Dodóni, ook ten zuiden van Ioannina, ook wel Dodona genoemd. Daar is een grote archeologische opgraafplaats, met sporen van het oude orakel en een in goede staat verkerend amfitheater. Hier een panorama van het amfitheater, met op de achtergrond be besneeuwde toppen van Tómaros. Let op de twee wandelaars in het centrum van het theater.


Lidy en Tjerk kijken naar het amfitheater.


Eeuwenoude stenen.

Onno - 23 juli 2005, 13:32 - Reageer/link

   

Het wassenbeeldenmuseum van Pavlos Vrellis

Greece, Photos


Griekenland, Ioannina, 26 april 2005. Onderweg naar het museum van Vrellis maakten we een tussenstop in Ioannina.


Een oud huis, waarschijnlijk ooit beschadigd door een aardbeving. Vaak blijft een bouwval staan totdat de familie geld genoeg bij elkaar heeft om het op te knappen.


Aan de overkant van de straat nog een ruïne.


In de tuin van wassenbeeldenmuseum Vrellis bloeien de irissen.


Ik raakte aan de praat met deze man. Hij was een professor en een kunstenaar, vertelde hij in een mix van Duits en Engels. Er ging bij mij een lampje branden.
"Wat is uw naam?" vroeg ik.
"Pavlos Vrellis," antwoordde hij.
Ik schudde enthousiast zijn hand. Mijn vriend Yorgos had ooit geschreven dat de heer Vrellis wel eens rondloopt bij zijn museum. En inderdaad.


Het museum is gebouwd in de typerende stijl voor noord-Griekenland. In het prachtige Zagoria (aan de andere kant van Ioannina) zijn veel van dit soort huizen te vinden en ook op de berg Pilion, aan de oostkust tussen Thessaloniki en Athene.


Hier dan de scene die Yorgos ook beschrijft in zijn artikel:
"Undoubtedly the favourite scene is the Murder of Ali Pasha. Set in Ali's monastery hideaway, it features "kra Vassiliki" Ali's Greek wife, walking serenely away from a comically gory scene, a severed head at her feet. In one corner, a man looks in horror at his realistically-rendered severed foot, while overhead, Ali's headless body hangs over a balcony."
De serene glimlach van vrouwe Vassiliki wordt ook wel uitgelegd als een vooruitblik op de Griekse onafhankelijkheid van de Turken, die niet lang daarna zou beginnen.
Als u goed kijkt ziet u dat het gebouw in deze scene een perfecte kopie is van het origineel:En buiten bloeien nog steeds de bloemen.

Onno - 22 juli 2005, 22:22 - Reageer/link

   

Kogels in de billen

Photos, Greece


Griekenland, Ioannina, Pamvotis meer, 25 april 2005, 14:31. Onnoot vaart met ouders en zus naar het eiland van Ioannina. Het eiland wordt door toeristen vaak "Nisi" genoemd. Dat is echter geen naam: nisi betekent eiland. Op deze foto links het eiland, rechts de bomen langs het kasteel en in de verte de besneeuwde toppen van Lakmos.


14:35. Lidy en Claire op de boot naar het eiland.


14:37. Een visser aan het werk bij het eiland.


14:43. "Hallo, ik ben Gup. Wat zijn jullie aan het doen?"


15:03. Bouwvallig huis op het eiland. Net toen we dachten: daar woont niemand, kwam er een man uit lopen.


15:05. Bloemen in een verloren hoekje.


15:15. Lidy, Tjerk en Claire rusten bij een enorme plataan voor het museum van Ali Pasha.


15:16. Het personeel van het museum verveelt zich. De vrouw in het rood probeert het papierafval in het kanon te verbranden. Dit gebouw was vroeger een klooster. Toen dictator Ali Pasha door de soldaten van de sultan in het nauw gedreven was, zocht hij zijn toevlucht in dit klooster. Hij werd van onderaf door de houten vloer heen in zijn billen geschoten; zo kwam hij aan zijn einde. De kogelgaten zijn nog te zien in de vloer.


15:21. Een schilderij in het museum laat zien hoe het hoofd van Ali Pasha werd aangeboden aan de sultan, als bewijs van zijn dood.


16:02. Een bankje en een bootje op de oever van het eiland. Hier barstte het van dode vissen die op het water dreven. Komt u op het eiland, eet er dan geen vis, tenzij het zeevis is.


16:36. De boottocht terug naar de stad biedt een mooi uitzicht op de moskee in het kasteel.

Onno - 11 juli 2005, 23:05 - Reageer/link

   

Wikipedia over de London bombings

ICT, Linkdump

In moeilijke tijden blijkt de kracht van Wikipedia. De dag is nog niet om of er staat al een ENORM artikel over de hele zaak in Wikipedia. Het artikel is op dit moment al meer dan 2000 keer bewerkt. De laatste keer was twee minuten geleden - wacht - een halve minuut geleden.

Welke andere encyclopedie doet dat na?

Onno - 8 juli 2005, 00:07 - Reageer/link

   

Softwarepatenten van de baan

ICT

Onnoot is blij. Na jarenlang politiek gerommel en geknutsel zijn eindelijk de softwarepatenten van de baan. De lobby van megasoftwarebedrijven is op zijn plaats gezet door het Europees Parlement. Hoera!

Onno - 6 juli 2005, 18:40 - Reageer/link

   

Winkel in Ioannina

Photos, Greece


Griekenland, Ioannina, 25 april 2005, 13:52.
Een typisch souvenirwinkeltje. Zwaarden, pistolen, waterpijpen, koperen en brozen borden en zilveren juwelen.

Onno - 5 juli 2005, 20:12 - Reageer/link

   

Google Earth

Linkdump

Onnoot MOET u vertellen over Google Earth. Het is een interactieve driedimensionale atlas. U vliegt van plek naar plek, alles in 3D, dus bergen zijn echt bergen en niet plat. U bepaalt zelf de hoek en hoogte waarop u naar het landschap kijkt. U bepaalt zelf of u grenzen en wegen wilt zien. Met een zoekfunctie gaat u razendsnel naar de gewenste plek. Of u grijpt de aarde met de muis en sleurt hem waar u hem hebben wilt.

Alsof dat niet genoeg is, is het programma gekoppeld aan een prikbordsysteem (Keyhole bbs) waarop je placemarks (met de coördinaten van je favoriete plaatsen) kan posten. Klik op zo'n attachment en je vliegt in Google Earth meteen naar de plek toe. De geposte placemarks verschijnen vervolgens ook weer in Google Earth als je een extra "layer" zichtbaar maakt. Er is al iemand die de etappes van de Tour de France erin zet. Zojuist heb ik mijn favoriete plek op aarde, de Vikos kloof, op het prikbord gepost.

Onno - 3 juli 2005, 20:27 - 2 reacties

   

Simon in Konitsa

Photos, Simon


Griekenland, Konitsa, 24 april 2005, 19:34.
Simon kijkt uit het keukenraam, naar de kat op het achterterras. Hij begrijpt het Griekse woord voor kat al. Als iemand zegt: Cháta, dan kijkt hij meteen uit het raam.

Onno - 29 juni 2005, 20:51 - 2 reacties

   

Aoos kloof (4)

Photos, Greece


Griekenland, Aoos kloof, 24 april 2005, 13:11.

Onno - 28 juni 2005, 19:47 - Reageer/link

   

Aoos kloof (3)

Photos, Greece


Griekenland, Aoos kloof, 24 april 2005, 13:02.
Midden links in de verte is het lichtrode dak van klooster Stomio te zien. Rechtsboven Gamila (2497 m). De rivier Aoos is hier circa 500 meter boven zeeniveau.

Onno - 27 juni 2005, 19:06 - Reageer/link

   

Aoos kloof (2)

Photos, Greece

Hm, waar waren we gebleven? Juist, foto's van Griekenland. Gemaakt nog met mijn gestolen camera.


Griekenland, Aoos kloof, 24 april 2005, 12:31.
Lidy staat bloemetjes en stenen te bewonderen tegen de berghelling.


12:33. En hier is dan zo'n bloemetje.

Onno - 26 juni 2005, 09:55 - Reageer/link

   

Geen softwarepatenten!

Linkdump, ICT

Henk de Boer trekt geïnspireerd van leer tegen de Europese plannen voor softwarepatenten.

Wist u het nog niet? Tja, de meeste journalisten lijken te slapen terwijl lobbies van multinationals alle democratische organen passeren om de wet erdoor te drammen. De kranten zwijgen, waarschijnlijk omdat ze geen moer begrijpen van het bouwen van software.

In het kort: als dit erdoor komt, riskeert iedere programmeur een dagvaarding op de deurmat omdat hij een of ander patent zou hebben geschonden. Ook open source software kan dan de nek worden omgedraaid. Het resultaat: zonder concurrentie wordt Windows wordt vele malen duurder, en iedere computergebruiker wordt verplicht honderden euro's extra naar Microsoft te brengen. Een nachtmerrie.

Onno - 24 juni 2005, 19:30 - Reageer/link

   

Inbraak (4)

Lifelog

In een artikel over criminaliteit en handhaving staan interessante cijfers. De kans dat in een jaar bij je wordt ingebroken is 1 op 50. Tussen elke twee aangiften van inbraak liggen 4 minuten. Onnoot was twee en een half uur bezig met aangifte doen, dus in die tijd zijn gemiddeld ongeveer 37 inbraken gepleegd.

Over immateriële gevolgen:
Deze gevolgen zijn als volgt te omschrijven: het slachtofferschap wordt
'herbeleefd'
(ja),
de herinnering eraan dringt zich herhaaldelijk op
(nou, het is meer dat allerlei alternatieve scenario's de revue passeren: wat als ik niet eerst die deur dichtgedaan had, maar eerst stilletjes rondgekeken?),
men trekt zich terug uit de realiteit
(nee)
en voelt zich verslagen
(ja),
men verkeert voortdurend in een staat van lichamelijke opwinding
(ja, erg uitputtend is dat)
gepaard gaande met slaapproblemen
(ja),
irritatie
(hm, een beetje wel),
concentratieproblemen
(ja),
angstaanvallen
(nee),
extreme beveiliging
(nou, niet extreem),
verhoogd alcoholgebruik
(nee) en machteloze uitbarstingen (nog niet).

Onno - 23 juni 2005, 23:12 - Reageer/link

   

Inbraak (3)

Lifelog

Mocht u een koene ridder met een gouden lans op zijn stalen ros door Amsterdam hebben zien fietsen op weg naar een toernooi, dan was dat Onnoot met een inbraakstrip.

Onno - 23 juni 2005, 19:21 - Reageer/link

   

Inbraak (2)

Lifelog

Een buurvrouw vertelde, dat afgelopen weekend bij haar is geprobeerd in te breken. Het slot kregen ze open, maar ze werden tegengehouden door de ketting. De buurvrouw was gewoon thuis.

Kennelijk zijn de inbrekers bij ons kind aan huis.

Onno - 22 juni 2005, 18:56 - Reageer/link

   

Inbraak

Lifelog

Ik werd wakker van de scharnierende voordeur. Het was ongeveer tien voor zeven.

Hee, dacht ik. De voordeur staat open. Hoe kan dat? Is er iemand in mijn appartement?

Maria wil altijd dat ik de voordeur op het nachtslot draai. Ik vond dat niet nodig en nu Maria in Griekenland is deed ik het niet. Ik stond op, liep naar de voordeur en deed hem dicht. Ik ging naar de woonkamer (misschien hoorde ik daar iets, of misschien wilde ik checken of er iemand binnen was, dat weet ik niet meer).

Daar stond iemand bij de openstaande deuren van de erker. Een blanke jongeman van circa 25 a 30 jaar, ongeveer 1.70 tot 1.75 lang, mager postuur, met een wit shirt zonder mouwen, een lichtblauwe korte broek, gymschoenen, blonde (bijna zilverkleurige) stekeltjes, een vrij smal gezicht met de ogen dicht bij elkaar, een smal voorhoofd, geen bril, geen snor, geen baard. En hij had MIJN zwarte rugzak met MIJN nieuwe Nikon D70 digitale spiegelreflex met 20mm lens en 50mm lens op zijn rug, en MIJN zwarte fototas met MIJN Sony DCR VX-700 digitale videocamera.

"Hee, wat...?" zei ik. Hij begon over de reling te klimmen. Ik snelde naar de reling. Hij was al een verdieping lager. Hij klom als een aap.

"Blijf hier!" riep ik. Hij rende weg over het dak van de parkeergarage, richting Eerste Oosterparkstraat, niet eens zo heel snel. Achteraf denk ik dat hij misschien zijn voet had bezeerd bij het neerkomen.
"Politie!" riep ik. Het was stil. Ik greep de telefoon en belde 112. Een mevrouw nam op. Ik stamelde zoiets van "een inbreker rent NU weg over de Sparrenweg met mijn spullen!"
"Ik verbind u NU METEEN door met de politie," zei ze. Klik.
"Politie."
Ik legde uit dat de inbreker inmiddels de Eerste Oosterparkstraat in was gelopen. Ter hoogte van het OLVG, richting Wibautstraat. Aan de overkant keek iemand uit het raam.
"We komen eraan. Wat is uw telefoonnummer? En wat is uw adres?"

Ik had inmiddels spijt dat ik niet meteen achter de man aan gerend was. Ik deed mijn korte broek aan, sandalen aan, greep de sleutels en rende van de trap af, de Eerste Oosterparkstraat in, linksaf had ik hem zien gaan. Ik vroeg aan een voorbijganger of hij zo iemand gezien had.
"Nee, sorry, ik lette niet op, ik keek alleen naar de grond want -"
"OK bedankt," en ik rende verder. Ik vroeg nog iemand en nog iemand. Niemand had de inbreker gezien. Bij de Wibautstraat gaf ik het op: als niemand hem gezien had, kon hij inmiddels overal zijn. Ik besloot terug te lopen om de politie op te vangen. In de verte, langs het ziekenhuis reed een politiewagen voorbij.

Na een paar minuten belde de politie aan. Ze keken rond in de woning, besloten dat de inbreker niet omhoog had kunnen klimmen en dus door de voordeur naar binnen gekomen was. Ze namen het signalement op, inclusief mijn zwarte tassen. Ze belden om iemand van het technisch sporenonderzoek te laten komen. Ze maakten voor vanmiddag een afspraak om aangifte te doen op het bureau.

Ik keek rond om de schade op te nemen. Paspoort was er nog, rijbewijs ook, creditcard ook, het verblijfsdocument van Maria ook (daar hebben we heel veel moeite voor gedaan, dus dat was een zucht van verlichting waard). De lege doos van de D70 was van plaats veranderd, dus daar zouden vingerafdrukken op kunnen staan. Ik kon mijn portemonnee niet vinden, maar waar was die? In mijn korte broek, toch? Maar dat betekent dat hij in mijn slaapkamer geweest moet zijn, en dat terwijl ik daar lag te slapen...
Ik belde Maria om het verhaal te vertellen. Ik belde mijn ouders om het verhaal te vertellen. Ik ging naar het toilet. Ik nam een sapje. Maria belde weer. Ik ging nog een keer naar het toilet. Ik belde de Agis om een nieuw pasje aan te vragen. Ik belde mijn verzekeringsadviseur, maar die was nog niet aanwezig.

Nu ben ik woedend. Ik was zo ontzettend blij met mijn Nikon D70, eindelijk een echt goede camera waarmee ik tenminste kon fotograferen zoals ik wou. Ik had me in de schulden gestoken om hem te kopen, met twee hele goede lenzen. Ik had hem nog niet aangemeld bij de verzekering. Ik ben woedend en teleurgesteld. En ik bedenk me steeds of ik hem misschien niet had kunnen pakken als ik niet 112 had gebeld maar meteen was gaan rennen.

Hier de belangrijkste spullen op een rijtje:

Nikon D70 digitale spiegelreflex body, serienummer 4234805. Met:
- twee batterijen,
- twee UV filters,
- een polarisatiefilter,
- een zwarte rugtas met blauw randje op de achterflap. - Batterijlader ontbreekt,
- USB kabel ontbreekt.

Nikkor 50mm 1.4 AF-D objectief, serienummer 4626753;

Nikkor 20mm 2.8 AF-D objectief, serienummer 342239.

Onno - 21 juni 2005, 10:25 - 2 reacties

   

Kuiken

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 20 juni 2005.
Vandaag uit het ei gekropen.

Maria - 20 juni 2005, 22:02 - Reageer/link

   

Zomer langs de Gaasp

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, provinciale weg langs de Gaasp, 19 juni 2005, 20:18.

Onno - 19 juni 2005, 21:51 - Reageer/link

   

Aoos kloof (1)

Photos, Greece


Aoos kloof, Vikos-Aoos nationaal park, Griekenland, 24 april 2005, 12:31.
Claire en Tjerk rusten uit na een flinke wandeling.

Onno - 18 juni 2005, 17:10 - Reageer/link

   

Amsterdamse bos

Photos, Netherlands, Amsterdam


Amsterdamse bos, 17 juni 2005, 13:18.

Onno - 17 juni 2005, 20:21 - Reageer/link

   

Vissen naar zoutwaterbabies

Linkdump


Theatertip van Onnoot. Donderdag 7 juli t/m zondag 10 juli speelt Werkplaats Ruim performance 'Plek' in de catacomben van theater de Kolk in Assen tijdens beeldend theaterfestival de Zomertrek.

Mosselvlinders in je buik, vissen naar zoutwaterbabies, de echo van een kloppend hartje en de kunst van het melken!

Performance, licht- en geluidsobjecten, animatiefilms en videoperformances vormen samen een poetische en absurdistische wereld.

De performance werd speciaal gemaakt voor de catacomben van theater de Kolk in het kader van het locatieproject Plek. Werkplaats Ruim maakt tijdens dit project unieke performances en levende installaties op bijzondere plekken.

Performers: Barbara Damen, Pauline Hoeboer, Karin Horst en Andrea Maussen. Met medewerking van Joy Ehrlich, Conchita Rink en Koos van der Elsen.

De performance Plek maakt deel uit van de Zomertrek theaterroute die je alle hoeken en gaten van het theater laat zien. Alle informatie over het festival en deze route is te vinden op www.zomertrek.nl.

Voor meer informatie over Werkplaats Ruim: www.werkplaatsruim.com.

Onno - 17 juni 2005, 09:56 - 2 reacties

   

Het elegante universum

Linkdump

The Elegant Universe is een online wetenschappelijke documentaire van drie uur waarin relativiteitstheorie, quantumtheorie en stringstheorie aan normale mensen worden uitgelegd.

Onno - 16 juni 2005, 21:29 - 1 reactie

   

De brug van Konitsa

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 24 april 2005, 11:34.
De oude brug van Konitsa is met 18 meter de hoogste in zijn soort in Griekenland. Hij markeert de grens van het Vikos-Aoos nationaal park.


11:38.

Onno - 16 juni 2005, 20:09 - Reageer/link

   

Keuken

Photos, Griekenland


Konitsa, Griekenland, 23 april 2005, 19:17.
In Griekenland woont men vooral in de keuken. De woonkamer is voor als er bezoek komt. Het voordeel daarvan werd mij duidelijk toen we Simons eerste verjaardag vierden. Een plaatselijke priester kwam langs met zijn vrouw. Ze werden geparkeerd in de nette woonkamer. Vervolgens rende iedereen heen en weer om snel een nette broek aan te trekken, zijn haar te kammen en zijn handen te wassen. Toen ging iedereen naar de nette kamer. Twee uur later kwam een tweede priester op bezoek en herhaalde het proces zich.
"Die priesters hebben het maar druk, als ze steeds op verjaarsvisite moeten," zei ik.
"Dat valt wel mee, deze twee priesters kwamen omdat ze vrienden van de familie zijn. Ze gaan niet naar iedere verjaardag hoor," zei Maria.

Onno - 15 juni 2005, 08:28 - Reageer/link

   

While my guitar gently weeps

Linkdump, Music

Heel fraaie cover van While my guitar gently weeps.

Wessel - 14 juni 2005, 22:42 - Reageer/link

   

Bar "destijl"

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 23 april 2005, 15:09.
Jawel, deze bar is genoemd naar een Nederlandse kunststroming.
"Weet je dat zeker?" vroeg Maria. "Het klinkt Albanees."

Onno - 14 juni 2005, 22:32 - 4 reacties

   

Houtkachels

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 23 april 2005, 14:53.
Claire bij een winkel met houtkachels en houtovens. In Konitsa wordt nog veel op hout gestookt. Ook Onnoot's schoonouders koken op hout en verwarmen hun huis 's winters met houtkachels.
"Wat eeenig! Hoeveel kilo mag ik meenemen in het vliegtuig? Twintig maar? Hm, jammer hoor!"

Onno - 14 juni 2005, 19:41 - Reageer/link

   

Simon en de schildpad

Photos, Greece, Simon


Konitsa, Griekenland, 14 juni 2005.

Maria - 14 juni 2005, 11:43 - Reageer/link

   

Tijd voor foto's van Griekenland

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 23 april 2005, 14:52 Griekse tijd. Een klok op het dorpsplein van Konitsa. Op de achtergrond: Lapatos, een arm van Timfi, bedekt door de sneeuw van de afgelopen nacht. Onnoot bracht een maand door in Epirus, twee weken lang vergezeld door ouders Lidy en Tjerk, en zus Claire. Maria en Simon waren er ook en zijn er nu nog steeds. Onnoot heeft er 2000 foto's genomen, waarvan de beste hier de komende weken gepost zullen worden.

Onno - 14 juni 2005, 00:36 - Reageer/link

   

Maria's website geüpdate

Linkdump

De muziekwebsite van mijn Maria, www.karaferi.com, is geheel aangepast. De laatste jaren is het gebruikelijk om opmaak geheel te scheiden van de inhoud door middel van cascading style sheets (CSS). Zo ook deze website. De checkers van het W3C (CSS en HTML) zijn tevreden. Die validators zijn trouwens erg leerzaam want ze leggen iedere gevonden fout in je website prima uit. Onnoot heeft ook goed gekeken naar de website van A List Apart, "for people who make websites". De foto op Maria's website, Maria op het amfitheater van Epidavros, Pelloponisos, Griekenland, is een panorama van ongeveer 160 graden, gemaakt van zes foto's. Verder is nu veel werk van Maria beschikbaar als MP3 en Ogg-Vorbis, en de bladmuziek als PDF.

Onno - 9 juni 2005, 21:37 - Reageer/link

   

Ansel Adams

Linkdump, Photos

Amerikaanse fotograaf Ansel Adams (1902-1984) is het grote voorbeeld van Onnoot.

Onno - 29 mei 2005, 17:55 - Reageer/link

   

Luchtfoto's maken met een vlieger

Linkdump, Photos

Stel, je wilt luchtfoto's maken maar een vliegtuig is te duur. Wat doe je dan?

Amerikaan Scott Haefner heeft zich gespecialiseerd in fotograferen met behulp van vliegers.
Kite Areal Photography.

Onno - 29 mei 2005, 17:45 - Reageer/link

   

Reizen voor beginners

Linkdump

The Art of Travel

Onno - 29 mei 2005, 17:40 - Reageer/link

   

Luchtfoto's

Photos, Linkdump

Hier een verzameling mooie luchtfoto's, waarvan ik er één herken als zijnde van Yann Arthus-Bertrand.

Onno - 29 mei 2005, 17:37 - 3 reacties

   

StumbleUpon voor bloggers in het slop

linkdump, ict

StumbleUpon is een extensie die je kunt toevoegen aan de browser Firefox. Je kunt ermee zien welke websites "hot" zijn. Je kunt het systeem ook vertellen welke websites je mooi vindt of niet, en je krijgt dan andere websites aangeboden die bij jouw smaak passen. Een heel handige uitvinding voor bloggers die om links verlegen zitten.

Onnoot heeft hem gauw weer uitgeschakeld, want de extensie is zo leuk dat Onnoot er zijn kostbare tijd aan zou spenderen.

Onno - 25 mei 2005, 22:30 - Reageer/link

   

Wie zijn kind benzine voert...

Linkdump

Gelezen in een signature op Tweakers.net:

Als de koe naar rome gaat, stuit ze al gauw op prikkeldraad.
Vecht één hond om een been, is hij zeker schizofreen.
Wie te paard radijzen plukt, is al vaak verongelukt.
Wie zijn kind benzine voert, moet niet roken als het boert.

Onno - 16 mrt 2005, 21:07 - 1 reactie

   

Bekijk het International Space Station

Linkdump

Het International Space Station is met het blote oog te zien. U hoeft alleen te weten waar en wanneer u moet kijken.
Waar bevindt zich het ISS?

"The toilet seat is just 15 square centimetres," aldus astronaut André Kuipers in een interview.

Onno - 21 feb 2005, 10:28 - Reageer/link

   

Grumpy old men

Lifelog

Onnoot las net in de VPRO gids iets over grumpy old men: mannen die te oud zijn om actie te ondernemen en te jong om te berusten. De schrik sloeg Onnoot om het hart. Onnoot moppert en zeurt steeds meer. Onnoot is ook een grumpy old man!

Onno - 10 feb 2005, 00:07 - 1 reactie

   

Sharon & de Kindertelefoon.

Humor

"Met de Kindertelefoon."
"Hallo, eh, met Sharon, ik heb een probleem. Wij worden soms een beetje gepest."
"He, wat rot voor je. Kun je er wat meer over vertellen?"
"Nou, ik ben president van Israël en heel vaak komen er Palestijnen in mijn land en die laten bommen ontploffen en dan gaan er mensen dood."
"Wat vervelend zeg! En wat doe jij dan?"
"Nou, ik word dan super boos, en ik stuur mijn straaljagers om ze te bombarderen. Maar er zijn er veels te veel en dan gaan ze nog meer zelfmoordacties doen. Dan voel ik me helemaal rood van woede worden!"
"Ja, dat is ook om woedend van te worden. En hoe denk je dat zij het vinden dat je ze bombardeert?"
"Tja, het zijn zulke rotjongens weet je, ze bechouwen het als een excuus om nog meer aanslagen te doen. En hun nieuwe leider doet er ook al niets aan."
"Dus zij plegen aanslagen, jij wordt dan natuurlijk heel boos, jij gaat ze dan bombarderen en dan gaan ze nog meer aanslagen plegen. Klopt dat?"
"Ja, en ik ben het echt helemaal zat, ik wil dat het ophoudt!"
"Heb je al eens geprobeerd met ze te praten in plaats van te bombarderen? Heb je ze wel eens gevraagd waarom ze aanslagen plegen?"
"Praten met ze? Zou dat helpen?"
"Ik denk dat het best wel zou kunnen werken. Als je naar ze luistert en hun bezwaren serieus neemt, zouden de aanslagen best kunnen stoppen."
"Hmmm. Ik ga dat gewoon proberen als ik morgen weer naar mijn werk ga."
"Heel verstandig! Het is misschien best wel moeilijk in het begin, misschien duurt het lang voordat ze niet boos meer zijn! En als je nou wilt laten weten hoe het is gegaan, of als je nog een keertje met de Kindertelefoon wilt praten, dan kun je altijd bellen, hè?"
"Goed, dank je. Nou, doei!"
"Sterkte! Doei!"

(Waren alle wereldleiders maar een klein beetje kind.)

Onno - 16 jan 2005, 23:03 - 1 reactie

   

Inbox

Inbox

Men noemt een mannetjeskat een kater, maar waarom een mannetjesrat dan geen rater?

Het is : ik loop, ik liep, ik heb gelopen.
Waarom dan niet: koop, kiep, gekopen?

Onno - 16 jan 2005, 15:13 - Reageer/link

   

Word niet xenofoob!

Lifelog

Onnoot moet eens een hartig woordje met u wisselen. Sinds de moord op Theo van Gogh winkelt u nauwelijks meer bij (vermeend) Islamitische winkels.

Onnoot maakt weleens een praatje met de Turkse groenteman op het Beukenplein. Een maand geleden vertelde hij dat sinds de moord op Theo van Gogh veel klanten wegblijven. De goede man begreep er niets van. De moordenaar was toch een Marokkaan, geen Turk? En er zijn toch ook Nederlandse moordenaars, waarom doen we dan toch boodschappen bij Nederlandse winkels? En de man is nauwelijks Islamitisch, zegt hij. Voor hem is het allemaal best wat iedereen gelooft, dat is hun eigen zaak.
"Als de klanten wegblijven, moet ik voor het nieuwe jaar begint de winkel sluiten," zei hij.

Een uurtje geleden sprak Onnoot de man weer. Het woei hard.
"Pas maar op dat die appels niet wegwaaien," grapte Onnoot.
"Dat maakt toch niets meer uit," zei de man somber, "Morgen is het afgelopen. Na morgen sluit ik de zaak."
"Maar wat gaat u dan doen?"
"Naar de sociale dienst."

Daar heeft u het nou. Beste lezer, heeft u de laatste twee maanden nog wel eens gewinkeld bij een Turk of Marokkaan? Ze hebben het beste fruit, de beste vis en uitstekend vlees voor concurrerende prijzen, dus daarvoor hoeft u het niet te laten.

We geven miljoenen voor de ramp in Azië, maar onze Islamitische buren laten we links liggen. Willen we een scheuring van de maatschappij voorkomen, dan moeten we elkaar de hand reiken. Nederland, word niet xenofoob!

Onno - 7 jan 2005, 14:55 - 3 reacties

   

Hoedt u voor phishers

ICT

Phishing is een nieuwe plaag op internet. Fraudeurs sturen vervalste emails om u persoonlijke informatie te ontfutselen, zoals credit card nummers.

Deze quiz is een test of u vervalste emails kunt herkennen. Onnoot had 8 van de 10 goed.

Onno - 4 jan 2005, 22:57 - Reageer/link

   

Geef!

Lifelog

Help slachtoffers aardbeving Azië

Onno - 3 jan 2005, 16:43 - Reageer/link

   

Simon en de wereld

Photos, Simon


Amsterdam, 18 december 2004, 17:07.

Onno - 18 dec 2004, 23:11 - 1 reactie

   

Alkmaar

Photos, Landscapes, Netherlands


Alkmaar, Lindegracht, vandaag 13:11.


Alkmaar, Geest, vandaag 13:18. Waarschijnlijk het oudste huis van Alkmaar, omstreeks 1540 gebouwd.

Onno - 24 nov 2004, 23:36 - Reageer/link

   

Anagram Ruud van Nistelrooy

Anagrammen

Ruud van Nistelrooy:
Yo! vuurt in 'n Sar-doel.

Onno - 11 nov 2004, 18:10 - Reageer/link

   

Vaag (21)

Photos, Blur


Amsterdam, Holterbergweg, 4 november, 17:34.

Onno - 5 nov 2004, 21:50 - 1 reactie

   

Anagram Osama bin Laden

Anagrammen, Taal, Humor

Osama bin Laden =
A! Inslaande bom!

Onno - 5 nov 2004, 00:35 - 4 reacties

   

Theo van Gogh dood

Lifelog

Vanochtend is Theo van Gogh doodgeschoten in de Lineausstraat, bij het Oosterpark.

Mijn buurman werkt(e) voor Theo. Hij is nu een vriend en zijn baan kwijt. Een paar maanden geleden sprak ik een paar woorden met Theo, die wat kopij bij mijn buurman in de brievenbus deed.

Op de plek van de aanslag komen Maria, Simon en ik regelmatig. De plek waar de dader gepakt is, daar loopt Onnoot iedere week langs op weg naar Griekse les. Theo kwam net van het Stadsdeelkantoor Oost-Watergraafsmeer, waar we onlangs Simon's eerste paspoort hebben opgehaald.

Onno - 2 nov 2004, 11:30 - Reageer/link

   

Anagrammen Rita Verdonk

Anagrammen, Taal, Humor

Rita Verdonk:
Ik vorder 't na
Dor vierkant

Onno - 1 nov 2004, 23:01 - Reageer/link

   

D-Link DWL-650+ geen goede aanschaf

ICT

Mediamarkt heeft D-link WiFi kaartjes in de aanbieding, DWL-650+, voor 11 euro. Geen geld. Helaas heeft hij maar één keer gewerkt. Als ik hem nu in mijn Dell 1150 laptop steek, crasht Windows.

Onno - 1 nov 2004, 14:46 - 1 reactie

   

Anagrammenalgoritmes (1)

Anagrammen, Taal

Sjaak Priester is de maker van Ragmania, een programma om anagrammen te vinden. Een voorbeeld hierbij was onder andere Maanrag, hersenspinsel van Onnoot, die tot meer anagramsoftware heeft geïnspireerd. Maanrag is echter nogal verouderd en schijnt op systemen met veel RAM in de war te raken.

Onnoot werd zeer getroffen door een citaat op Sjaak's website uit het boek Opperlans van Hugo Brandt Corstius (Battus), de kampioen der Nederlandse taalacrobatiek.

"Daar had ik iets moois voor verzonnen. Ik gaf aan elke letter een getalwaarde, altijd een priemgetal. (...) Bij elk woord vermenigvuldig je de getalwaarden van de letters met elkaar. (...) Woorden met dezelfde getalwaarde zijn anagrammen van elkaar, want producten van dezelfde priemgetallen."

Het gaat erom: hoe weet een computer of twee woorden anagrammen van elkaar zijn? Onnoot heeft daarvoor het volgende recept gehanteerd:
1. Voor elke letter van het origineel wordt gekeken of die letter bestaat in het mogelijke anagram. (De letters mogen eerst gesorteerd worden maar in de meeste gevallen is dat onnodig.)
2. Komt de letter in zowel origineel als anagram voor, dan wordt de letter uit beide gewist.
3. Het resultaat is twee lettergroepen. Een lettergroep die resteert van het origineel, en een lettergroep die resteert van het anagram. Zijn beide groepen leeg, dan zijn de twee woorden anagrammen van elkaar.
Het mooie met deze methode is dat je meteen weet welke letters er te veel of te weinig zijn gebruikt.

De methode met priemgetallen van Hugo Brandt Corstius is echter van een ongerepte wiskundige schoonheid. Onnoot moet dan ook met schaamte bekennen dat 's mans boek "Opperlans" nog niet in de boekenkast van Onnoot prijkt. Helaas heeft de priemmethode een nadeel: bij grote anagrammen is deze methode waarschijnlijk trager dan Onnoot's simpele wegstreepmethode, doordat de getallen heel groot worden en de microprocessor omslachtige truuks moet uitvoeren om de nodige berekeningen uit te voeren.

Ik zou daarom nog een idee willen toevoegen: als de meest voorkomende letters de laagste priemgetallen krijgen en de minst voorkomende letters de grotere priemgetallen, dan blijven de producten gemiddeld gesproken het kleinst.

Welke methode het snelst is hangt van veel factoren af, waaronder de architectuur van de gebruikte microprocessor en de grootte van het anagram.

Onno - 31 okt 2004, 17:10 - Reageer/link

   

Anagrammen Piet Hein Donner

Anagram, Taal, Humor

Piet Hein Donner =
Poen hindert nie
Non-pienterheid
Heiden op 'n trein
'n Optie hinderen

Onno - 29 okt 2004, 22:44 - Reageer/link

   

Letterfrequenties

Anagram, Taal

Hoe vaak komen de letters van het alfabet voor? Onnoot heeft dat al enige tijd geleden uitgerekend voor zijn anagramchecker FART. De bij het anagraferen resterende letters worden door FART gesorteerd op zeldzaamheid, zodat u de moeilijkste letters het eerst kunt wegwerken.

Onnoot schreef een klein Perl script om de letterfrequenties van een woordenlijst met Nederlandse woorden te tellen. Het aantal E's werd gedeeld door het aantal van iedere letter, om de zeldzaamheid in relatie tot de E uit te drukken. Voorbeeld: stel dat de E 220 keer voorkomt en de N 100 keer, dan krijgt de N als waarde 220/100 = 2,2.

Onnoot vond de volgende waardes voor zeldzaamheid in relatie tot de E.

a = 2,68
b = 9,31
c = 10,55
d = 4,03
e = 1
f = 14,62
g = 4,35
h = 8,61
i = 2,87
j = 13,49
k = 5,75
l = 3,88
m = 8,42
n = 2,2
o = 3,08
p = 7,71
q = 839,89
r = 2,32
s = 3,17
t = 2,71
u = 7,78
v = 9,47
w = 14,7
x = 317,99
y = 204,64
z = 19,42

Hier nog een keer, gesorteerd op volgorde van zeldzaamheid:

e = 1
n = 2,2
r = 2,32
a = 2,68
t = 2,71
i = 2,87
o = 3,08
s = 3,17
l = 3,88
d = 4,03
g = 4,35
k = 5,75
p = 7,71
u = 7,78
m = 8,42
h = 8,61
b = 9,31
v = 9,47
c = 10,55
j = 13,49
f = 14,62
w = 14,7
z = 19,42
y = 204,64
x = 317,99
q = 839,89

Zoals u kunt zien is de Q erg zeldzaam met waarde 839,89. Dat betekent dat de E ongeveer 840 keer zo vaak voorkomt als de Q. De waarde van de Q in het spel scrabble, 11 of 13 meen ik, is dus véél te laag.

[Update 8 december 2004. Uit de statistieken blijkt dat mensen hier komen op zoek naar scrabble-woorden met een Q. Welnu, op woordenzoeker.nl is een aardige verzameling. De site is trouwens ook door mij gemaakt.]

Uitgangspunt was een woordenlijst met Nederlandse woorden, waarbij ieder woord 1 keer voorkomt. Eerlijker zou nog zijn om de berekening los te laten op een representatief stuk Nederlandse tekst. Dat zou weer andere waardes geven, maar dat is moeilijker te berekenen. Want hoe bepaal je wat een representatieve tekst is?

Onno - 29 okt 2004, 22:39 - 3 reacties

   

Beer

Photos, Amsterdam, Humor


Amsterdam, Weesperzijde, 9 oktober 2004, 13:21.

Onno - 14 okt 2004, 23:17 - Reageer/link

   

Maria's muziek gespeeld

Lifelog

Morgen (donderdag) wordt een muziekstuk van Maria uitgevoerd, namelijk haar "Hymn" voor fluit solo. Plaats: conservatorium Amsterdam, Van Baerlestraat, naast het Stedelijk. Tijd: 12:30. Agenda (paar keer pagedown doen).

Het vervoer staakt, dus neem de fiets.

Onno - 13 okt 2004, 23:16 - Reageer/link

   

Paddestoelen

Photos, nature, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, 12 oktober 2004, 9:06.
In de kantorenwoestijn van Amsterdam Zuidoost wordt elk stuk natuur zorgvuldig geamputeerd. Net als de bermen er leuk uit beginnen te zien, gaat het mes erin of de grasmaaier erover. Zo blijft de omgeving doods en fantasieloos.
Als er dan toch iets groeit is het meestal per ongeluk. Op deze plek is een paar weken geleden een kabel op- of ingegraven. De voormalige geul loopt als een litteken door het grasveldje. En nu dan deze prachtige paddestoelen, die precies op het litteken verrijzen.

Onno - 13 okt 2004, 19:22 - Reageer/link

   

Anagram JP Balkenende

Anagram, Taal, Humor

Met die voet komt het wel goed:

Jan Peter Balkenende =
Jan plakte been & rende

Onno - 8 okt 2004, 23:18 - Reageer/link

   

Parterretrap

Linkdump

ik zie dat je hebt verstand ook van taal, dus misschien kan je ons helpen.
last aan tafel zij mijn vrouw, lepel kan je ook van achter naar voren ook als lepel lezen. wie weet nog meer zulke worden. ik dacht om nog slimmer te zijn, wie weet hoe zo een woord heet? maar zelf kan ik ook niet aan de naam komen, en ik weet zeker dat een Griekse woord bestaat voor zulke woorden. ken je deze naam voor zulke woorden?


Zo schreef mij van de week een Griek. Het antwoord:
palindroom (inderdaad een Grieks woord).
Enkele palindroomnamen: Ada, Anna, Onno, Otto, Reinier. Het bekendste Nederlandse palindroom: parterretrap.

Onno - 6 okt 2004, 00:14 - 3 reacties

   

Gelezen

ICT

Communiceren met Google is een ramp. Ook daarvoor gebruiken ze een robot, die heel persoonlijk antwoorden geeft op vragen die je niet stelt.

Gelezen op Webprof, discussielijst voor website-professionals.

Onno - 1 okt 2004, 23:14 - Reageer/link

   

Nederland sucks

Netherlands, NFT

Wat sommige Nederlanders van buitenlanders vinden weet iedereen zo langzamerhand wel. Maar wat vinden buitenlanders eigenlijk van Nederland? Even wat knip- en plakwerk vanaf Expatica, een website voor expats. Expats, dat is een chic woord voor migranten. De Nederlandse patient krijgt de internationale thermometer tussen de billen.

Heeft Nederland eigenlijk wel goede kanten?

"What's good, let me see... well my partner is here and errrmmmm, errrmmmm... can I get back to you on this? :-) "

De Nederlandse verjaardagsfeestjes in ieder geval niet.

"Well, if you have been here for 7 years, you should have mastered the art of dealing with locals by now (and successfully managed to avoid any more "birthday party" scenarios!)."

Het eten ook niet.

"...almost any other food culture would be preferable to this one"

"the cuisine(erm, yeah...) here sux though and the Dutch don't seem to realise that food can be a major source of enjoyment and pleasure rather than stomach fill..."

Het landschap biedt ook al weinig hoogtepunten.

"Why should I be grateful for having Zeeland nearby when there are so many nicer places in the world?"

De hoge levensstandaard dan?

"I don't agree that the standard of living here is quite high relative to costs. Quite the opposite. It seems expensive to me here. I feel that my standard of living here is lower than it would have been at home. Let's just start with housing size compared to housing costs. Low quality at a high cost.
[..] Every property I've seen here is grossly over-priced for what you pay for.
"

De bruisende hoofdstad?

"And let's face facts, Amsterdam sucks."

Goede arbeidsvoorwaarden?

"For example, yes, it is nice to get relatively more holiday days, but this is mitigated by the fewer statutory holidays."

Het gezonde politieke klimaat?

"I'm not really homesick luckily, my home country currently sports similar political views and laws on immigration as Holland which is really off-putting..."

De bewoners dan?

"You actually have made friends with Dutch people???"

"mmm, yeees, ever since I arrived in Holland (+7 years ago) I have been patronised, bullied and treated like a less knowledgable child by people in places of authority (bureaucrats, docs etc.)."

"The only "laid back" Dutch I have ever met sell "newspapers" in front of Albert Heijn...the rest seem quite Calvnistic and uptight.
Relaxed laws do not necessarily make for relaxed people!
"

"Socialising is such a struggle here (Amsterdam) and I find it exhausting having my head bit off every five seconds. Of course this hinders me in my encounters with the natives as I've become prejudiced against them due to repeated exposure to rude, mean & ignorant behaviour even though I try to keep an open mind and heart."

"I certainly agree that it has been harder to fit in in NL than anywhere else I have ever lived, and yes, people seem to view 'outsiders' with fear and suspicion here. I have always enjoyed the 'curiosity value' you mentioned, and find it amazing that the Dutch generally don't seem the least bit interested. This factor has helped me make friends in the past, because it has provided at least something to start talking about. The status as an outsider has always worked to my advantage elsewhere, and I thought it would do so here as well, but boy was I wrong."

En wij maar van onszelf denken dat we zo sympathiek zijn. Wat vinden buitenlanders eigenlijk van de Nederlandse vrouwen?

"Dutch males make excellent friends and colleagues (stay away from the women at all costs!)"

"Again Dutch men are on average easier to deal with than the women as far as socialising goes."

"Hmm... the women are pretty, but very unaproachable..."

Uit deze en andere reacties blijkt dat de Nederlandse vrouwen er weliswaar mooi uitzien, maar ongeveer zo aaibaar zijn als stekelvarkens. Hoe zou dat komen?

Ergens op Expatica werd geopperd dat het te maken kan hebben met de aantallen vrouwen in verhouding tot de mannen. Nederland is een van de weinige landen met meer mannen dan vrouwen. Dat plaatst vrouwen in een riante positie: ze hebben het voor het kiezen. Gelooft u Onnoot niet? Heeft u vroeger nooit stoelendans gespeeld? Er is slechts één stoel te weinig, maar dat is voldoende om alle deelnemers op stang te jagen. Zo ook met de mannen in Nederland. Zelfs al is er 1 procent meer mannen dan vrouwen, dan betekent dat dat de vrouwen altijd nog kunnen kiezen uit de resterende 160000 mannen. Bevalt een man niet? Dan voor hem 160000 anderen.

Misschien toch niet zo toevallig dat Onnoot uiteindelijk zijn vrouw uit het buitenland haalde.

Gelukkig heeft Nederland ook positieve punten. Veelzeggend is dat die deels over de grens liggen...

"Holland is a great place to base yourself if you love travelling in Europe."

Onnoot kan dat beamen. Maar wie terugkomt van een weekje Parijs ervaart de terugkeer in Nederland als een koude douche.

Het openbaar vervoer is goed, hoewel dat snel minder wordt...

"Haven't needed a car (and all the inconveniances/costs that come along with it) for 6.5 years!"

Het is veilig op straat. Nog wel.

"It is MUCH safer than where I come from - Dutch are way less agressive/violent than US or UK - this is slowly changing I have noticed"

En er zijn landen waar de mensen nòg minder vriendelijk zijn...

"Life is not easy here but my personal experience is that this country is less unfrendly than Spain and Ireland together. At least for me."

Engelssprekenden hoeven geen taal te leren...

"Majority of people speak understandable English (I wouldn't say it's good English though!)"

Het eten mag dan geen zak voorstellen, maar:

"koffie verkerd is nice though"

Kleding in Nederland is niet half zo belangrijk als in het buitenland. Was dat eigenlijk een goed punt of een slecht punt?

"And when you go out, you don't have to dress up or look smart!"

"haha, good point, could go to the 'swijn' [Albert Heijn, O.] in my pyjamas basically, no-one would notice"

Johan Cruijff, wereldberoemd.

"Yeah, Cruijff is definitely a 'voordeel' of the Dutch, no complaints about Johan here"

Tot slot, het hoogtepunt van een Nederlandse maaltijd:

"And don't forget vla."

Maar daarmee zijn we er niet, want het gaat bergafwaarts met Nederland:

"This can be a truly infuritaing place to live, and I have sensed it getting worse the last few years (as the Dutch themsleves have, with record emigration OUT!).... even though I have "integrated" (GOD I HATE THAT WORD, why not use ASSIMILATE and be done with it???), the longer I live here, the less welcome I feel!! I really sense a fascistic/xenophobic flavour penetrating this land..."

Onnoot merkt het ook. Al die stomme praat over integratie. Vergeleken met het warme onderlinge contact in bijvoorbeeld Griekenland is Nederland zo gezellig als een natte acceptgiro.

En de regering maakt het er niet beter op:

"As a matter of fact, a few years ago, I even loved it here. That was until every uneducated narrow minded local got carte blanche from their goverment to harrass allochtonen."

De buitenlanders die discussieren op Expatica zijn van een goed niveau: ze schrijven foutloos, maken intelligente opmerkingen, kunnen met iemand van mening verschillen zonder ruzie te krijgen en ze kennen de weg op internet. Helaas worden ze over één kam geschoren met andere buitenlanders van minder allooi. De Nederlanders weten goede immigranten niet meer te herkennen.

Nederland is niet vol. Maar Nederland klapt langzamerhand wel dicht. Ons land staat niet meer open voor vreemden.

Jammer, want van vreemden valt zoveel te leren.

Onno - 28 sep 2004, 21:40 - 27 reacties

   

Simons voeten

Photos, Blur, Simon


Amsterdam, 19 september 2004, 21:36.
Simon in de tummy tub.

Onno - 19 sep 2004, 23:31 - Reageer/link

   

Panorama's van Amsterdam

Photos, Linkdump

Alphons Nieuwenhuis heeft meer dan 300 panoramafoto's van Amsterdam gemaakt. Een monnikenwerk, neemt u dat maar aan van Onnoot, die één panorama al veel werk vindt. Vrijwel elk plekje dat het aanzien waard is, staat erop.

Onno - 10 sep 2004, 22:44 - 2 reacties

   

De Internetjournalist

Via Google kwam Onnoot terecht op De Internetjournalist. Wat een interessante website, dacht Onnoot. Diepgaande artikelen over de aard van het webloggen. Interessante stellingen zoals "webloggen is geen journalistiek". Namen van bekende internetters als Laurens Lammers en Francisco van Jole zag Onnoot langsflitsen.

Toen Onnoot nog eens goed keek zag hij dat de site gemaakt was door Onnoots eigen broer Wessel (bedrijfsnaam Laterna). Goh, wat is de wereld toch klein.

Onno - 9 sep 2004, 18:07 - Reageer/link

   

Gelezen

Greece, Inbox

Op het Griekenlandprikbord:
In de maanden voor de Olympics lazen we hier alleen maar over alle daken en wegen die niet af waren, nergens stond dat ze ook nog kransen aan het vlechten waren.

Onno - 8 sep 2004, 23:33 - Reageer/link

   

Yahoo rules

ICT

Onnoot klaagt vaak, maar vandaag is Onnoot een keer positief: over Yahoo.

Yahoo begon vroeger als webgids. Een notering in Yahoo was destijds goed voor een explosieve toename aan bezoekers. Sinds de opkomst van Google met zijn pagerank is Yahoo meer uitgegroeid tot een brede serviceprovider. Hun meest opvallende dienst is wellicht de mailbox. Yahoo mail biedt 100 MB, dat is 50 keer zoveel als Hotmail, zodat je mailbox niet meteen vol is na twee mailtjes met foto's. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat andere aanbieders zoals Google nog grotere mailboxen bieden, tot zelfs 1 GB.

Dan discussielijsten. Onnoot gebruikte al discussielijsten bij eGroups, de voorloper van Yahoo Groups. Bij iedere discussielijst krijgt de groep meteen de beschikking over een automatisch berichtenarchief, opslagruimte, een fotoalbum, polls, en linklijsten. Goede handvaten om chaotische groepen houvast te bieden.

Een aardigheidje was ook de currency converter, maar sinds de Euro zijn intrede deed heeft Onnoot die slechts sporadisch gebruikt.

Onnoot begon langzaam overstag te gaan toen hij de agenda van Yahoo ontdekte. Een agenda die je niet ieder jaar opnieuw hoeft aan te schaffen, die nooit vol raakt, die je nooit kwijt raakt, die je overal kunt gebruiken waar internet is, die alle feestdagen van alle culturen ter keuze aanbiedt, die jou via email waarschuwt wanneer je een afspraak hebt of wanneer je moeder jarig is. Wat wil je nog meer?

Vanzelf ging Onnoot ook het bijbehorende adresboek gebruiken. Handig is dat deze een import- en exportfunctie heeft. Daarmee krijgt Onnoot zijn adressen ook in Outlook en in via Outlook weer in Hotmail.

Het duurde even voordat Onnoot een toepassing had gevonden voor Yahoo's notepad (kladblok). Enkele jaren heeft daar slechts een inpaklijst voor op reis in gestaan. Maar de laatste maanden raakt de notepad voller en voller, met technische informatie, takenlijstjes, verlanglijstjes, klantnummers. Als klap op de vuurpijl: het kladblok is tegenwoordig de kraamkamer voor www.onnoot.com. Onnoot kan een stukje zo eerst rustig een paar weken bijschaven voordat hij u ermee lastig valt.

Helaas moet Onnoot wel kwijt dat hij wel eens de laatst getypte wijzigingen kwijtraakt. Zelfs als je altijd netjes op Update klikt, kan het nog foutgaan, doordat ineens blijkt dat je niet meer ingelogd bent. Foolproof is het kladblok niet. Onnoot kan daarmee leven door iedere vers getypte alinea meteen op te slaan, zodat de schade beperkt blijft.

Niet alles is tekst wat een mens wil bewaren. Ook voor foto's en andere bestanden heeft Yahoo opslagruimte. Deze briefcase biedt 30 MB die je geheel naar eigen inzicht kunt volproppen. Een beperking is wel dat een bestand maximaal 5 MB mag zijn. Maar dat is goed genoeg voor heel wat OpenOffice documenten, rekenbladen en schema's. Onnoot heeft ook een USB key, maar die dingen zijn er nooit als je ze nodig hebt. Onnoot heeft ook eens geprobeerd om op reis zijn documenten vanaf zijn eigen FTP server te lezen, maar hij werd tegengehouden door een paranoïde firewall. Nee, dan de briefcase.

Onnoot wilde wel eens uitproberen of de toolbar van Yahoo net zo handig was als die van Google. Allebei bieden ze een popup-blocker. Hun beider popup-blockers samen houden echt alles tegen. Verder bieden beide toolbars een zoekveld dat verwijst naar hun eigen zoeksysteem. Yahoo biedt daarnaast een instelbare reeks knoppen die rechtstreeks linken naar de Yahoo functies van jouw keuze - maar alleen als je ingelogd bent. Dat laatste vindt Onnoot niet onbelangrijk.

De toolbar heeft een knop "Bookmarks", die vrijwel identiek werkt aan het menu "favorieten" van Internet Explorer, met een belangrijke meerwaarde: op welke PC je ook inlogt, de bookmarks zijn altijd hetzelfde, want deze zijn gekoppeld aan je Yahoo gebruikersnaam. Mocht Onnoot op zijn werk een webpagina tegenkomen die hij niet meteen wil lezen (bijvoorbeeld een vacature ;-), dan zet hij hem met twee muisklikken in de Yahoo bookmarks, en thuis leest hij verder. Niet alleen de bookmarks, maar ook de knoppenindeling van de toolbar reist mee met je account.

Dit toont ook vrij aardig aan wat de kracht is van Yahoo: hun diensten staan overal ter beschikking waar internet is. Je bent minder gebonden aan één PC of locatie. Helaas ben je, wat de toolbar betreft, wel gebonden aan Internet Explorer.

Sinds kort doet Yahoo ook domeinregistraties. En hun prijs ($9,95) is een stuk lager dan Network Solutions en zelfs de eigen hostingprovider van Onnoot. [Onnoot kent slechts één domain registrar die goedkoper is, domeingroothandel SRSplus met $7,95 per domein, en die heeft een minimum afname van 32 domeinen.]
Onnoot heeft net bij Yahoo twee domeinen besteld. Het domain control panel biedt precies wat Onnoot graag wil: vrijwel volledige controle over de DNS-functies.

Onnoot heeft ook de Yahoo Messenger uitgeprobeerd, maar die heeft al snel het veld geruimd. De Yahoo Messenger kan namelijk niet geminimaliseerd starten. Hoe Yahoo zo'n klein doch essentieel gebrek over het hoofd kan zien, is Onnoot een raadsel.

Yahoo heeft nog veel meer te bieden zoals news alerts, uw eigen winkelwebsite, Geocities webhosting en een breed scala aan entertainment. Doe er uw voordeel mee.

Conclusie: Yahoo timmert lekker aan de weg, met eenvoudige maar zeer bruikbare diensten. Niet alles loopt perfect, bijvoorbeeld het opslaan in de notepad, of het geminimaliseerd starten van de messenger, en wij als Nederlanders worden vaak doorgeschoven naar de Britse versie van Yahoo waardoor er weleens een pound sterling langsflitst, maar die minpuntjes staan in geen verhouding tot de voordelen. En vrijwel alles is gratis. Onnoot heeft het idee dat Yahoo in Nederland nogal ondergewaardeerd wordt. Wellicht dat een Nederlandse versie daar verbetering in zou brengen.

Heeft u ook ervaringen met Yahoo, reageer dan hieronder.

Onno - 6 sep 2004, 23:30 - 2 reacties

   

Viavia sucks

Lifelog, Suckers

"Bent u meneer Karaferi?"
"In zeker zin..."
"Ik ben van de ViaVia. Ik bel over uw advertentie."
"Ja?"
"Pianolessen, dat valt onder zakelijk adverteren, dus dat is niet gratis."
"Oh... Hoeveel gaat het kosten?"
"Honderddertig euro."
"HONDERDDERTIG EURO?"
"Jawel."
"Waarom zoveel?"
"Dat is ons normale tarief."
"Oh... Wat krijgen we voor dat geld?"
"De advertentie komt dan meerdere weken in de edities van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, ..."
"Meneer, wij wonen in Amsterdam. Denkt u dat mijn vrouw pianoles wil geven in Rotterdam?"
"Eh, nee..."
"Alleen Amsterdam dus, één week. Hoeveel kost dat?"
"Vijfendertig euro."
"Vijfendertig euro? Waarom nog zo veel?"
"Het is een extra opvallende advertentie."
"En een gewone advertentie, wat kost dat?"
"Slechts vijfentwintig euro."
"Meneer, bij marktplaats.nl adverteren wij twee maanden voor zes euro."
"Maar dat is alleen op internet... Via onze krant bereikt u ook oudere mensen."
"We krijgen bij Marktplaats drie reacties per week, dat is voldoende, en de leeftijd van die mensen maakt ons niet uit."
"Waarom wilt u dan bij ons adverteren?"
"Dat was blijkbaar een vergissing."
"Oh... Okee. Dag meneer."
"Dag meneer."

Onno - 4 sep 2004, 21:46 - Reageer/link

   

Simon (6)

Photos, Simon


"Papa! Pedaal indrukken. Nu!"

Onno - 4 sep 2004, 00:39 - Reageer/link

   

Skyline Oost

Photos, Amsterdam


Amsterdam, 20 augustus 2004, 21:35. Panorama van een stuk of zes foto's.

Onno - 2 sep 2004, 23:10 - Reageer/link

   

Phishing, de nieuwe plaag

ICT

Afgelopen zaterdag zijn onverlaten erin geslaagd het domein van eBay Germany te kapen. Bezoekers kwamen terecht op een nepsite, alwaar vermoedelijk werd getracht creditcard nummers en andere persoonlijke gegevens buit te maken. Dit schrijft The Register (volgens Onnoot de beste nieuwssite op gebied van ICT).

Onnoot denkt dat zich hier een trend begint af te tekenen. Hoewel spam, virussen en spyware nu nog de grootste boosdoeners zijn op internet, is phishing sterk in opkomst. Phishing houdt in: persoonlijke gegevens ontfutselen aan argeloze mensen, zoals pincodes, credit cards enzovoort, door middel van een frauduleus emailbericht of website.

In dit geval werd een domein gekaapt door een vals verhuisverzoek. Dit geeft aan, dat de administratie rond domeinregistratie een zwakke plek is. Onnoot schreef eerder al welke lucratieve mogelijkheden er zijn voor mensen die het DNS systeem (domain name system) weten te manipuleren. Deze zaak toont dat nog eens aan.

Hoe kun je als argeloze bezoeker van websites hiertegen wapenen? Door altijd de beide volgende dingen te doen:

1.
Let erop dat financiële en privacygevoelige gegevens altijd verzonden worden via een secure server. Je kunt dat zien doordat het adres van de website begint met https in plaats van http. De S staat voor secure. Ook is het te zien aan een geel slotje dat rechtsonder in de statusbalk van Internet Explorer verschijnt. Als je op dat slotje dubbelklikt, krijg je de gegevens van het certificaat te zien, dat de echtheid van de server waarborgt.

2.
Controleer of het certificaat van de secure server juist is. Dat is eenvoudiger dan het lijkt: Internet Explorer doet dat al voor je. Als er iets verdachts is met het certificaat, zegt IE dat. Waarschuwt IE dat er iets niet klopt, onderzoek dan het certificaat en ga niet verder voordat je begrijpt wat eraan mankeert.

Hier een schermafbeelding van zo'n security alert:


Het kan geen kwaad om al eens proactief een correct certificaat te bekijken door op het gele slotje te dubbelklikken. Dan krijg je een idee wat een certificaat is en welke gegevens erin gewaarborgd worden.

Onno - 2 sep 2004, 11:14 - Reageer/link

   

Simon (5)

Photos, Simon


Amsterdam, 20 augustus 2004, 18:21.
In de draagzak.

Maria - 1 sep 2004, 16:19 - Reageer/link

   

Simon (4)

Photos, Simon, Humor


Bergen, 15 augustus 2004, 10:57.
Papa: "Hm. Simon ruikt nog steeds naar poep."
Simon: "Hm. Papa heeft zich nog steeds niet geschoren."

Maria - 31 aug 2004, 23:45 - Reageer/link

   

Duinvermaak

Photos, Bergen, Netherlands


Bergen, 13 augustus 2004, 14:58. Panorama gemaakt van 5 foto's. De drie obers is één en dezelfde persoon, met de camera meelopend tijdens het fotograferen.

Duinvermaak is een kindervriendelijk pannenkoekrestaurant langs de duinen aan de rand van Bergen. Onnoot had hier zijn Canon Powershot A60 op tafel laten liggen. Weer thuis bij opa en oma ontdekte Onnoot zijn vreselijke blunder, en reed subiet terug naar Duinvermaak om te redden wat er te redden viel. Er zaten inmiddels andere mensen aan de tafel te eten, maar de camera lag er nog, op dezelfde plek.

Onno - 31 aug 2004, 23:31 - Reageer/link

   

Morgenstond

Photos

"Maria! Word eens wakker!"
"Mmmm... Onno? Wat is er?"
"Er is iets raars met de lucht!"
"Raars?"
"Ja, hij is helemaal roze en lila, en de wolken worden van onderen beschenen!"
"Eens kijken... Oh, maar dat is een gewone zonsopgang."
"Wat zeg je? Is dat iedere ochtend zo?"
"Nou, vaak wel."
"Hm, eigenlijk jammer dat ik geen ochtendmens ben."
"Ja. Maak maar een foto en kom dan weer naar bed."


Amsterdam, 12 augustus 2004, 7:16.

Onno - 29 aug 2004, 13:58 - Reageer/link

   

Teen gestoten

Photos, Lifelog


Amsterdam, 11 augustus 2004, 21:12.
Wat? Onsmakelijk? Deze zijn pas onsmakelijk. Mijn grote teen zal ik u besparen.

Onno - 28 aug 2004, 22:09 - Reageer/link

   

Weblog over fietsen

En hier even een berichtje van oom Wessel tussendoor. Hij wandelt niet alleen, maar fietst tegenwoordig ook. En onderhoudt daarover sinds kort ook een nieuwslog.

Wessel - 27 aug 2004, 20:57 - Reageer/link

   

Simon (3)

Photos, Blur, Simon


Amsterdam, 9 augustus 2004, 20:19.
Onnoot blijft u nog even vervelen met babyfoto's.

Maria - 27 aug 2004, 14:45 - 1 reactie

   

Zo moeder zo zoon

Photos, Lifelog, Simon


Amsterdam, 9 augustus 2004, 20:25.

Onno - 25 aug 2004, 15:02 - Reageer/link

   

Een poging om te betalen in Paleoselli

Greece, Lifelog

Nikos is een boom van een Griek, en zijn postuur alleen al maakt dat je onwillekeurig rekening met hem houdt. Men zegt dat hij de beste accountant is van Ioannina, en met nog meer ontzag voegt men er aan toe dat hij zoveel connecties heeft dat hij zelfs langdurig werklozen makkelijk aan een baan kan helpen. Met zijn connecties heeft hij de computerwinkel van zijn broer Vangelis stevig in het zadel geholpen: hij stuurde gewoon een deel van zijn klanten erheen. Hij is een volle neef van Maria en dus ook een beetje familie van mij.

De eerste keer dat ik Nikos ontmoette, was op zijn kantoor in Ioannina. Veel kan ik me daarvan niet herinneren, want ik kende Maria pas een week, ik sprak geen woord Grieks (behalve kalimera, goedemorgen) en ik werd aan zo ongeveer alle driehonderd directe familieleden voorgesteld.

De tweede keer was in het dorpje Paleoselli, op de zuidflank van Smolikas, de tweede berg van Griekenland. We waren te gast in het berghuis van Maria's ouders. Niet alleen wij waren te gast, maar ook Nikos' zoontje van tien jaar had zich uitgenodigd. Hij fladderde onophoudelijk rond Maria, daarbij lichaamsonderdelen aanrakend die zelfs ik als verloofde nauwelijks aan durfde te raken zonder toestemming vooraf, liefst schriftelijk. Een plaagspelletje tussen Maria en hem dreigde uit de hand te lopen toen hij een brandnetel trok en daarmee Maria te lijf wilde gaan. Dat triggerde bij mij alarmfase twee. Ik nam hem onder mijn arm, droeg de schreeuwende ondeugd de tuin uit en zette hem tussen het vuilnis tien meter verderop. Sindsdien gedraagt hij zich zeer netjes als ik in de buurt ben. Ik had eigenlijk verwacht dat er wel een boze ouder of oudtante bij me langs zou komen om te vertellen dat dat niet de manier is waarop Grieken met hun kinderen omgaan, maar dat gebeurde niet. Zelfs Nikos vond het wel grappig om de brutale aap ineens zo braaf te zien.

De derde keer dat ik Nikos zag was vorige zomer. Nikos en zijn vrouw Niki betoonden zich zeer gastvrij door ons met de auto overal naar toe te brengen waarheen we wilden gaan. Ze brachten ons van Konitsa naar Paleoselli, van Paleoselli naar Padhes en verder, ze brachten ons 600 meter bergafwaarts naar de rivier de Aoos voor een picknick en, zoals het een gastvrije Griek betaamt, ze brachten ons ook weer dezelfde 600 meter omhoog. En ze brachten ons vele keren naar kafenio's en altijd betaalden zij. Dat is een rare gewaarwording voor een Nederlander.

De volgende dag gingen wij, dat is Maria, haar zus Elli met haar man Yannis, Nikos en ik, weer iets drinken. In plaats van het gebruikelijke rumoerige kafenio koos Nikos dit keer een rustiger terrasje, boven de scheefstaande kerk.
"Gaan jullie maar zitten, ik haal even wat te drinken."
Zodra hij binnen was, zei Maria:
"Onno, ga achter hem aan en zorg dat niet hij weer betaalt, maar wij."
"Als jij dat doet als xenos, zal hij niet weigeren," vulde Elli aan.
"Maar geef niet te snel op," waarschuwde Maria.

Binnen moesten mijn ogen even wennen aan het relatieve duister. Ik keek om mij heen en zag drie mannen zitten. "Ya sas," groette ik in het algemeen, om mij snel te richten op Nikos die bij de bar stond.
"Niko, ik betaal."
"Geen sprake van, ik betaal," zei Nikos.
"Nee echt, ik sta erop. Ik betaal deze keer."
"Nee, hoor, dat hoeft helemaal niet."
"Maar jij betaalt al iedere keer."
"Dat geeft niet."
"En je brengt ons overal naar toe met je auto."
"Dat spreekt vanzelf."
"Laat mij nou betalen, ik sta erop!"
"Niet nodig, er is al voor gezorgd. Hier, neem deze drankjes en breng ze alvast naar buiten." En hij duwde me een vol dienblad in handen.
"Maar laat mij dan toch betalen!" zei ik bijna wanhopig.
Een van de drie mannen, de eigenaar van het etablissement, voegde zich bij Nikos en zei dat het echt niet nodig was dat ik betaalde en dat ik maar gewoon moest doen wat Nikos zei. Nikos duwde mij met zachte hand het lokaaltje uit. Ik voelde haarfijn aan dat mijn kansen verkeken waren en droop af met het dienblad.
"Ik heb het geprobeerd," zei ik en zette het dienblad neer.
"We hebben het gehoord," zei Elli en wees op het open raam.
Nikos kwam en proostte op onze gezondheid en het werd toch nog gezellig.

De volgende dag vertelde Maria:
"Onno, moet je horen. Oom Yannis, de vader van Nikos, zat gisteren in dat lokaaltje. Ik hoorde van mijn vader en die had het weer van moeder en die had het weer van tante Dimitra, dat Yannis jou zo beleefd vond. Je groette iedereen netjes toen je binnenkwam. Lang niet iedereen doet dat. Hij was ook onder de indruk dat je zo je best deed om te betalen."

Hmmm. Wedstrijd verloren, maar toch een puntje gescoord.

Onno - 24 aug 2004, 23:02 - 1 reactie

   

Zo vader zo zoon

Photos, Simon


Amsterdam, 24 juli 2004, 18:04.

Maria - 21 aug 2004, 22:11 - Reageer/link

   

Gemeente-atlas van 1865

Lifelog, Linkdump, Humor

In een vlaag van koophuisgeilheid wilde Onnoot iets meer weten over Koedijk. Dicht bij opa en oma, goedkope huizen, dicht bij het prachtige maar onbetaalbare Bergen & Schoorl. Onnoot kwam toen per ongeluk terecht op deze Gemeente Atlas van Nederland van 1865-1870. Hoe leeg Nederland toen nog was! Reis eens naar het verleden van de plaatsen die u lief zijn, maar reis niet te veel, want destijds werd op veel wegen tol geheven.

Over Koedijk is Onnoot verder te weten gekomen dat er een schaakclub is en dat er jaarlijks een bootparade wordt gehouden in het Noordhollands Kanaal. Hm. Ziet u Onnoot daar al wonen?

Het architectonische wereldwonder van Koedijk, de Koedijker Vlotbrug, die Onnoot vier jaar lang op weg naar school overstak, die op de kaart van 1865 al te vinden was, is tegenwoordig voor gemotoriseerd verkeer gesloten. Het bleek dat vrachtwagenchauffeurs met regelmaat van de klok de limiet van 2 ton niet serieus namen en vervolgens met brug en al op de bodem van het Noordhollands Kanaal belandden.

Onno - 20 aug 2004, 22:43 - Reageer/link

   

Tele2 sucks

ICT, Lifelog, Humor

"Met Onnoot spreekt u."
"Dag mijnheer Onnoot. Wist u dat u via Tele2 goedkoper kan bellen?"
"Nee, dat wist ik niet. Ik bel veel naar Griekenland. Wat is jullie tarief naar Griekenland?"
"Slechts 20 cent per minuut."
"Ik bel via 1601 naar Griekenland voor 4 cent per minuut."
"Oh. Ja, maar binnen Nederland zijn wij echt goedkoop hoor!"
"Wat is jullie tarief dan?"
"Slechts 2,5 cent per minuut!"
"Ik bel via 1601 voor 0,5 cent per minuut."
"Oh. Maar wij hebben hele goede kwaliteit lijnen!"
"1601 doet het prima, ik ben heel tevreden."
"Oh... Eh... Dag mijnheer."

Bel1601
Vergelijk zelf de tarieven op Bellen.com

Onno - 19 aug 2004, 22:37 - 2 reacties

   

De IND sucks

Lifelog

Komma Punt Log schrijft over de achterstand van de Immigratie en Naturalisatie Dienst bij het behandelen van aanvragen voor een verblijfsvergunning.

[..] de IND vindt het blijkbaar normaal dat je de eerste zes maanden na het verlopen van je verblijfsvergunning uitgesloten bent van uitkering, studiebeurs, ziektekostenverzekering en nog een reeks zaken waarbij een verblijfsvergunning onontbeerlijk is.

Tja, ook Maria heeft daar last van. Laatst werd ineens onze de huursubsidie stopgezet, omdat Maria op het moment geen verblijfsdocument heeft (de verlenging van Maria's verblijfsdocument raakte zoek bij de post of waarschijnlijker nog bij de IND). We gaan nu proberen om voor Maria een Nederlands paspoort te regelen (naturalisatieaanvraag), zodat we van dit soort ellende verlost zijn. Deze keer sturen we alles aangetekend, en als ze 3 salarisstroken vragen geven wij er 15, en als ze mijn arbeidscontract vragen krijgen ze er meteen een werkgeversverklaring bij. We hebben te vaak meegemaakt dat het stukliep op één stom papiertje.

Onno - 19 aug 2004, 17:40 - Reageer/link

   

Simon speelt Brahms

Photos, Lifelog, Humor


Bergen, 16 juli 2004.
"Mama, staat daar een G of een A in maat 16?"

Onno - 12 aug 2004, 00:11 - Reageer/link

   

Gemeenteplannen in de Zuiderkerk

Photos, Amsterdam, Netherlands

Amsterdam, Zuiderkerk, 10 juli 2004.

In de Zuiderkerk (tussen Nieuwmarkt en Waterlooplein) ontvouwt de gemeente Amsterdam haar nieuwbouwplannen.


Een maquette van de stad, gezien vanuit Noord. De te ontwikkelen delen zijn felgekleurd. De A10 is geel. Het IJ is de blauwe gordel die zich door het midden slingert.

Onno - 10 aug 2004, 21:36 - 1 reactie

   

DKTP prik (3)

Lifelog

Vandaag heeft Simon zijn eerste DKTP prik gekregen, en hij heeft sinds zijn geboortedag niet zoveel gehuild.

Biologe Anne Rutten heeft onderzocht wat wetenschappelijke bronnen zeggen over het DKTP vaccin. Nederland gebruikt als enige westerse land nog een verouderd vaccin. 19 van de 20 wetenschappelijke onderzoeken laten duidelijk zien dat het nieuwe vaccin beter is. RIVM en politiek maken echter geen haast met het invoeren van het nieuwe vaccin.

Wil je echter toch het nieuwe vaccin gebruiken, dan krijg je van het consultatiebureau geen enkele medewerking. Je moet het nieuwe vaccin zelf elders aanschaffen, en in je eigen koelkast bewaren, op een vaste temperatuur. Valt de stroom een keer uit, dan kun je het vaccin weggooien.

Onnoot heeft dat risico niet genomen en heeft het oude vaccin gebruikt. Niet vaccineren is geen goede optie: de ziektes waartegen wordt ingeënt (polio, difterie, tetanus, kinkhoest), zijn altijd nog vele malen erger dan de bijwerkingen van het vaccin.

Maar Onnoot begrijpt nog steeds niet waarom een modern land als Nederland zo achterloopt als het gaat om zoiets belangrijks als de gezondheid van babies.

Onno - 4 aug 2004, 23:21 - Reageer/link

   

Inbox

Inbox, Humor

Alstublieft voorwaarts dit Bericht : Mannen, Vrouwen, Jonger, het Kind, Kleding Kopend / het Aankoop Departement.

De mevrouw /Meneer,
Wij zijn de Trui Fabrikant en de Exporteur en Uitvoeren van Truien naar Europa, Canada en Amerika, sinds 1986.

En T-shirt, Mannen en Dames Hemd, korte Broek, de Broek. Vervaardigend en Uitvoeren sinds 1984

Onse eigen Spinnenen en Kleuren van molens zijn de steun van Trui fabrieken.

Onse trui fabrieken gebruiken de mest automatische stoom machine, is geen handijzer voor het beëindigen van de trui toegestaan en is extra zachtheid in de trui resulteert.

Jaarlijkse inkomens ongeveer 20% van T-SHIRT, Mannen en Dames Hemd, korte Broek, de Broek export.

S. G. S. is inspectie aanvaardbaar.

Kijkend vooraan, Voor je rente import van trui van onse groepen.

Wachtend op je antwoord

Onno - 19 juli 2004, 10:42 - Reageer/link

   

Soms zit 't tegen

Photos, Humor

Onno - 18 juli 2004, 16:26 - Reageer/link

   

EK

Photos, Lifelog, Simon

Simon heeft, door een ouderwetse kronkel in de Griekse wet, niet alleen de Nederlands maar ook de Griekse nationaliteit.
"Simon, wat vind je van het EK tot nu toe?"
Poepen.
"En van Nederland?"
Poepen.
"Wat vind je dan van Advocaat?"
Boertje.
"Wat vond je van die Zweedse scheidsrechter?"
Darmkrampje.
"Zullen we een Griekse vlag maken?"
Glimlach.

Onno - 4 juli 2004, 17:39 - 1 reactie

   

Kritisch prikken

Lifelog, Simon

Ha, de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken. Die site gaat Onnoot helemaal doorspitten voordat Simon zijn DKTP prik krijgt.

Onno - 22 juni 2004, 21:57 - 1 reactie

   

Simon (2)

Lifelog, Simon

Ze zeiden het al: nu denk je dat je het druk hebt, maar wacht maar tot je een kind hebt!
En gelijk hadden ze. Ik heb sinds vrijdag geen enkele keer langer dan 3 uur achter elkaar geslapen. Om de paar uur zijn we een uur bezig met voeden en luier verwisselen.
Regelmatig raken wij in paniek omdat we geen flauw idee hebben wat er in onze baby omgaat. Waarom huilt hij? We proberen de borst. We proberen de andere borst. We proberen op de arm dragen. We proberen de luier te verschonen. We proberen hem zachtjes te wiegen, aan te raken en zachte woordjes te spreken. Vaak helpt het, vaak ook niet. Wat is er aan de hand? Darmkrampjes? Honger? Vermoeidheid? Moet hij poepen? Heeft hij gepoept? Heeft hij geplast?
Toen een keer niets hielp, zetten wij een cd met pianomuziek op. In de buik heeft Simon reeds Maria horen spelen. En waarempel, hij valt ineens stil en luistert geconcentreerd, met zijn kleine blonde wenkbrauwtjes gefronsd. Na een minuut of tien luisteren wordt hij rustig, en een half uur later slaapt hij.
Onze Simon houdt van pianomuziek. Vooral van Mozart.

[update]
Binnen acht dagen komt de wijkverpleegkundige om middels een hielprik wat bloed af te nemen. Meteen wordt een gehoortest afgenomen.
"Dat is niet nodig," zei ik. "Hij houdt van Mozart."
Maar procedures zijn procedures, dus kreeg onze baby een dopje in zijn oor.
"He, wat raar, dat apparaat is kapot! Dat doet hij anders nooit. En vorige week is hij nog nagekeken!"
"Geeft niet, onze baby kan prima horen. Hij houdt van Mozart."
Na wat prutsen bleek het apparaat toch te werken.

En dit wisten wij al lang:

Onno - 10 juni 2004, 22:04 - Reageer/link

   

Simon (1)

Lifelog

Op 4 juni 2004 ben ik vader geworden van Simon. Moeder en kind maken het goed.

Ouderschap is topsport, daarom gaat Onnoot even op een laag pitje.

Onno - 8 juni 2004, 19:21 - 4 reacties

   

Skaters op vrijdagavond in Amsterdam

Lifelog

Heeft u zich ooit afgevraagd waar al die skaters op skeelers in Amsterdam vandaan komen? Iedere vrijdagavond stort een enorme lint van honderden skaters zich in het Amsterdamse verkeer. Een selecte groep draagt opvallende hesjes en blokkeert op kruispunten het overige verkeer, totdat alle skaters gepasseerd zijn. Onnoots schoonmoeder, voor de tweede keer in Nederland, wist niet wat haar overkwam. Gelukkig heeft Maria haar geïnstrueerd om niet op fietspaden te lopen.

Onnoot wil er al enige tijd een foto van nemen, maar hoe vind je ze?
Hier.

Onno - 28 mei 2004, 22:54 - Reageer/link

   

DKTP prik

Lifelog, Inbox

In de inbox van Onnoot:

Onze dochter geboren op 14-3 krijgt morgen haar 1e DKTP-prik maar dan wel het nieuwe vaccin. Zelf geregeld via de apotheek in onze woonplaats welke deze heeft besteld bij de internationale apotheek in Venlo dmv recept en artsenverklaring van onze huisarts. Het is niet goedkoop voor 3 inentingen zijn we nu ruim 169,00 euro kwijt maar dan heeft ze wel het beste wat er momenteel is. De laatste berichten die ik heb gehoord zijn dat in september het nieuwe vaccin er is... misschien heb je nog geluk dat het eerder is of dat je maar 1 of 2 inentingen zelf zou kunnen bestellen.
Succes, het is even wat regelwerk maar het is te doen!

Onno - 26 mei 2004, 20:16 - 11 reacties

   

Moeilijke tijden voor de Europese democratie

Politiek

In de afgelopen week waren er twee kwesties waarbij de wens van het Europees parlement genegeerd werd door de Europese raad:

Het verstrekken van passagiersgegevens aan de USA;
Het doordrukken van een nieuw voorstel voor (software)patenten (Lees in dit artikel over de rol van Microsoft!).

Voor wie niet weet hoe de Europese overheid in elkaar zit: het parlement is direct door u gekozen, de raad daarentegen is een onderonsje van de regeringen van de diverse landen (slechts heeeel indirect door u gekozen).

De Europese raad wekt hiermee de indruk slechts zijn eigen zin door te drukken en zich niets aan te trekken van de volksvertegenwoordigers, en dus ook niets van de kiezers.

Beste kiezer, op 10 juni mag u wederom het Europees parlement bij elkaar stemmen. Onnoot hoopt dat u verstandig gaat stemmen op 10 juni, dat u kiest voor een democratischer Europa.

Onnoot gaat SP stemmen. Deze partij geeft de lobbyisten van grote multinationals de meeste tegengas. Dat blijkt o.a. uit dit schema.

Onno - 20 mei 2004, 22:27 - Reageer/link

   

Inbox

KLOPT HET DAT U IN CONTACT STAAT MET HET BEDRIJF VAN CRAZY HANS COMPUTERS
ZO JA KUNT U DEZE VRAAG DAN DOORSPELEN AAN UW BAAS.
 
ENIGE TIJD GELEDEN HEB IK SCANNER BIJ U LATEN REPAREREN VERVOLGENS ZEGT U DAT U DIE NIET HEEFT, NU HEB IK DE BON GEVONDEN EN HET BONNUMMER.

IK HEB GEBELD EN BEN LANGSGEWEEST,HET WAS ECHTER GESLOTEN IVM VERBOUWING
 
ER ZOU GEBELD WORDEN ALS DIE KLAAR IS DIT IS ECHTER NIET HET GEVAL GEWEEST, IN TEGENSTELLING MOEST IK ZELF STEEDS BELLEN DAN WISTEN ZE ER WEER WEL VAN DAN WEER NIET.


Vorig jaar maakte ik een foto van de winkel Crazy Hans in Rotterdam. Deze foto blijkt als een magneet te werken op (ex-)klanten van de winkel, waarvan een aanzienlijk deel dacht dat ze op de website van de betreffende firma was terechtgekomen. Had ik een aardige indruk toen ik in de winkel was, uit al de reacties blijkt dat de service er slecht was. Al enige tijd schijnt de winkel failliet te zijn. Het zal mij benieuwen of deze dame haar scanner terug krijgt.

Onno - 10 mei 2004, 12:21 - Reageer/link

   

Inbox

Inbox

Erg vervelend allemaal. Intertrek is een van mijn opdrachtgevers. Leuke mensen allemaal - en veel professioneler dan zoals ze nu in de media worden afgeschilderd.

NRC: "Iedereen mag zich hier berggids noemen"

Onno - 9 mei 2004, 20:32 - Reageer/link

   

Papa wordt prikkelbaar

Lifelog

De DKTP prik, die baby's van acht weken inent tegen enkele ziektes, is verouderd. Het heeft ernstige bijwerkingen en kan in een enkel geval tot de dood leiden. Er is een nieuw vaccin beschikbaar, maar minister Hoogervorst wil dat pas volgend jaar invoeren. In andere Europese landen is het nieuwe vaccin al in gebruik.

Maria is nu hoogzwanger. Rond 21 mei komt de baby. Dat betekent, dat ons kind ergens in juli de eerste DKTP prik zou krijgen. Farmaceutische bedrijven zeggen dat het nieuwe vaccin op 1 juli beschikbaar kan zijn. Wat moeten we nu doen? Gaat de minister daarvoor zorgen?

Zou de minister zelf kinderen hebben? Hoe hij deze situatie oplost zal mij als nieuwe ouder lang bijblijven.

Alle lof voor Agnes Kant van de SP, die (alweer) laat zien dat ze menselijk welzijn boven bureaucratie stelt.

Netwerk: 'Nieuw kinkhoestvaccin kan per 1 juli beschikbaar zijn'

Onno - 4 mei 2004, 21:26 - Reageer/link

   

[Inbox] Dam-anagrammen

Humor, Inbox

Bedankt voor Maanrag. Op het forum van de werelddambond is men massaal aan het anagrammenmaken geslagen. Nogal wanordelijk, hier, maar ze duiken nu overal op.

De mooiste tot nu toe:
Tjeerd Harmsma: dammershartje

Bijna net zo mooi als "Schaakmat? Nonsens!". (Ik heb menig potje tegen Nantko Schanssema geschaakt).

Onno - 25 apr 2004, 15:18 - Reageer/link

   

Veldslag tegen Blaster

ICT

[Samenvatting: je krijgt de schurft als je zonder Windows Update surft]

Onnoot moest onlangs voor zijn werk naar Spanje om meerdere computervirussen te verwijderen.

De grootste boosdoener was Blaster. Deze verspreidt zichzelf niet via email maar rechtstreeks van computer naar computer via een internetverbinding.

Vaak zijn onderdelen van Windows beschadigd na een virusinfectie. Onnoot koos er daarom voor om Windows opnieuw te installeren. Windows 2000 heeft trouwens ook een reparatiefunctie, die vanaf cdrom gestart kan worden en minder drastisch te werk gaat: geïnstallerde software hoeft dan niet opnieuw geïnstalleerd te worden.

Na de schone frisse en kale installatie van Windows was het tijd voor Windows Update. U weet natuurlijk, dat Windows Update noodzakelijk is om veel ellende op je PC te voorkomen. Windows Update bevat ook een patch tegen het Blaster virus.

Helaas werd de PC al binnen enkele minuten via de ADSL-verbinding geinfecteerd met Blaster. Blaster zorgt er dan meteen voor dat Windows Update niet meer werkt: de website geeft dan een witte pagina.

Onnoot probeerde toen om ZoneAlarm te installeren om het Blaster virus buiten te houden. Dat werkte niet zo goed: ZoneAlarm bleef hardnekkig weigeren om de instellingen van de internet zone aan te passen. (Inmiddels heeft Onnoot Sygate ontdekt, een zeer prettige personal firewall, en minder halsstarrig.)

Onnoot heeft toen de ADSL uitgezet en via een ouderwetse analoge modem verbinding gemaakt met Xs4all in Nederland. Onnoot wist namelijk nog, dat Xs4all de verspreiding van Blaster blokkeert. Helaas bleek Windows Update via de modem ongeveer een halve dag te duren. Zo lang wilde Onnoot niet wachten, want de Costa del Sol was dan wel op loopafstand maar Onnoot zwemt niet in de tijd van de baas.

Onnoot ging daarom op zoek naar de specifieke patch die Windows ongevoelig maakt voor Blaster. Die staat bekend als KB823980. Na downloaden en installeren van deze patch was de computer ongevoelig voor Blasterinfecties en kon Onnoot de ADSL-verbinding weer inschakelen. Onnoot heeft toen snel een volledige Windows Update gedraaid.

Hoe kon het Blaster-virus in de eerste plaats toeslaan? Technici van Telefonica hadden ooit de ADSL-modems aangepast om een Laplink-verbinding van buitenaf mogelijk te maken. Daarbij zijn alle TCP-poorten opengezet. Dat zijn er meer dan 65000, terwijl er slechts 1 poort nodig is voor Laplink. Ook de poort waarmee Blaster zich verspreidt, stond open. Dat was factor één.

Factor twee was, dat Windows Update nooit was uitgevoerd. De manager ter plaatse wist niet dat dat absoluut vereist is om je computers veilig te houden.

Factor drie: Telefonica is een monopolist zoals onze PTT dat vroeger was. Hun ADSL is daarom duur en de service is schrikbarend slecht, ongeveer zoals de Nederlandse UPC. Bij Telefonica beseft men kennelijk niet dat ze meewerken aan het verspreiden van Blaster. Een serieuze provider zoals Xs4all blokkeert gewoon de poort die Blaster gebruikt, en Xs4all begon daar al mee vlak nadat het virus bekend werd. Als klant van Xs4all is het dan ook vrijwel onmogelijk om besmet te worden door het virus. Hopelijk voor Spaanse internetters wordt er iemand bij Telefonica wakker.

Onno - 20 apr 2004, 11:33 - 1 reactie

   

Inbox

Inbox

Hartelijk dank voor dit wel zéér snelle antwoord! Niet erg Grieks, ha, ha, ha!

Onno - 20 apr 2004, 11:05 - Reageer/link

   

Gelezen (1)

ICT

Unfortunately Microsoft (like usual) decided to completely ignore the standard and do things their own way.

Dat schrijft Fyodor in de manual page van nummer één security tool nmap.

Onno - 25 mrt 2004, 20:15 - Reageer/link

   

Orkut is kut

ICT

Karin Spaink, het geweten van internet, veegt de vloer aan met de sterk groeiende wie-kent-wie-site Orkut. Orkut lapt privacy en gebruikersrechten aan zijn laars.

Hier haar artikel in Netkwesties.

Onno - 26 feb 2004, 15:55 - 1 reactie

   

Hoe hack ik Paypal

ICT

Ik zal u vertellen hoe u Paypal zo kunt manipuleren dat u uw werkgever en collega's geld afhandig kunt maken.

U heeft het volgende nodig:
- Beheerderstoegang tot de DNS-server van uw bedrijf;
- Beheerderstoegang tot de mailserver van uw bedrijf;
- Een webserver.

Goed, daar gaan we. U begint met het bouwen van een website die als twee druppels water lijkt op die van Paypal. Tip: gebruik copy & paste. Die noemen we voor de duidelijk maar even "nepsite". Het maakt weinig uit waar u deze nepsite neerzet, zolang niemand het maar weet.

Vervolgens past u de DNS-server van uw bedrijf zo aan, dat deze de domeinnaam paypal.com niet meer associeert met het juiste adres 64.4.241.16, maar naar het IP-adres van uw nepsite.

Als daarna uw collega naar www.paypal.com surft, komt hij op uw nepsite terecht. Hij logt in met zijn normale useraccount en wachtwoord, en uw nepsite stuurt deze onmiddellijk door naar u. Dan krijgt uw collega een melding te zien dat Paypal tijdelijk buiten gebruik is wegens technische storingen. Prima, dan probeer ik het later nog eens, denkt uw collega.

U heeft inmiddels zijn gebruikersgegevens te pakken en maakt snel heel veel geld over naar een geheime bankrekening. U heeft natuurlijk het juiste IP-adres van www.paypal.com in uw c:\windows\hosts file opgenomen, anders komt u op uw eigen nepsite terecht.

U dient wel een manier te vinden om geld bij Paypal vandaan te krijgen zonder dat die geldstroom te traceren is. Hoe dat moet, weet ik eerlijk gezegd niet, maar er zijn genoeg "creatieve types" die dat wel kunnen, me dunkt.

Paypal stuurt na iedere transactie direct een email. Deze dient u natuurlijk te onderscheppen, anders gaat uw collega snel onraad ruiken. U doet dat door in de mailserver alle email van het domein paypal.com om te leiden naar uw eigen emailadres, of liever nog naar de prullenbak (bewijsmateriaal!). Gebruikt u Linux als mailserver, dan kunt u dat doen met Procmail. Email van andere bestemmingen moet natuurlijk wel doorgelaten worden.

Dan nog even alle bewijsmateriaal wissen: de DNS-records, de nepsite, diverse logs van de server(s), uw hosts-file enzovoort.

Zo, dat is het ongeveer. Ik verwacht niet dat u er rijk van wordt, want in Paypal zijn diverse limieten ingebouwd. Het is zelfs mogelijk dat u snel door de mand valt, en wel hierom:
- Uw collega mocht toevallig paypal.com checken met een domain lookup tool zoals Dig.
- Uw collega heeft in de gaten dat het inloggen niet gebeurt via een secure server. Een secure server heeft een certificaat waarmee de echtheid van de website is aan te tonen. Uw nepsite gebruikt dus geen secure server maar een gewone server. Een slimme internetgebruiker let daarop.

Onno - 25 feb 2004, 23:50 - 5 reacties

   

Konqueror & Girotel Online

Linux, ICT

Dankzij het feit dat de webmasters van de Postbank zich niet aan de open standaarden van het W3C houden, werkt hun website maar slecht onder Linux. Om Girotel Online toch te laten samenwerken met de browser Konqueror, hier de volgende tip van Cecil Westerhof op een discussielijst van de Nederlandse linux Gebruikersgroep.

Instellingen - Konqueror instellen
Gebruikersagent
Nieuw
Vul bij site in: gto.postbank.nl
identiteit: Mozilla/4.76 (Macintosh; U; PPC)

Onno - 5 feb 2004, 00:45 - 4 reacties

   

Zakjes saus

Photos, Netherlands, Amsterdam


Amsterdam, Beukenplein, supermarkt De Wit, 28 januari 2004, 12:39.

Onno - 31 jan 2004, 00:07 - Reageer/link

   

Superfruit op Krugerplein

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Krugerplein, 28 januari 2004, 12:24. Gesmolten sneeuw op appels.

Het Krugerplein is nou niet een plek waar je voor je plezier heen gaat. Toch komen wij er regelmatig. Na de De Wit, de C1000 en de Albert Heijn in de buurt te hebben geprobeerd, hebben we het lekkerste fruit gevonden bij de Turkse groentewinkel op het Krugerplein. Zijn sinaasappels zijn puur goud, en dat voor een prijs die zelfs zogenaamd stuntende supermarkten niet halen. Zijn gehakt mag er trouwens ook zijn.
Op het Beukenplein zit ook al een Turkse groenteman. Hij heeft uitstekende olijven, uit het Griekse Kalamata, de beste olijven die er zijn!
Vlak bij het Krugerplein zit een Marokkaanse vishandel genaamd Gibraltar, die volgens Maria de beste vis van Amsterdam levert.
Toch komen we ook nog wel bij De Wit, sinds we ontdekt hebben dat die feta (schapenkaas) van Dodoni biedt. De fabrieken van Dodoni staan in Ioannina, waar Maria's halve familie woont. (Wie ooit de Deense namaakfeta vergeleken heeft met Dodoni, krijgt dat Deense plastic niet meer door zijn keel.)

Onno - 30 jan 2004, 23:56 - Reageer/link

   

Arena in de sneeuw

Photos, Amsterdam, Netherlands, Panoramas


Amsterdam Zuidoost, Arena en kantoren, 29 januari 2004, 9:10. Panorama van 3 foto's.

Onno - 30 jan 2004, 01:25 - Reageer/link

   

Langs Gaasp en Gein

Photos, Landscapes, Netherlands


Diemen, Stammerdijk langs de Gaasp, 12:41. Panorama van 3 foto's.


13:00.


13:22. Panorama van 3 foto's. Een watermolen uit 1707.


Driemond, 13:31.


Amsterdam Rijnkanaal, 13:58.


Amsterdam Rijnkanaal, bij fort Nigtevecht, 14:38


Bij fort Nigtevecht, 14:45.


Bij Abcoude, Gein westdijk, 15:12.


15:18.


15:23.

Onno - 25 jan 2004, 21:18 - 1 reactie

   

Italië en Europa

Humor

Dit leuke flash-filmpje beschrijft enkele cultuurverschillen tussen Italianen en andere Europeanen.
[Via Karen Drost/Webprof discussielijst]

Onno - 21 jan 2004, 15:49 - Reageer/link

   

Vissenliefde

Humor

"Zalm komt tegemoet aan wens van Bot"
NRC Handelsblad

Onno - 17 jan 2004, 00:03 - Reageer/link

   

23860789 minuten resterend

ICT, humor


"Bezig met verplaatsen... 23860789 minuten resterend"
En nee, dit is geen truckage maar gewoon een schermprintje.

Onno - 9 jan 2004, 01:32 - 2 reacties

   

Inbox

ICT, Inbox

Linux heeft zijn underdog positie allang van zich afgeworpen, en is gewoon een gearriveerd OS. Veel grote vendors ondersteunen Linux. IBM, Oracle, HP, noem maar op.

Linux is niet meer het revolutionaire speelgoedje, maar gewoon big business.

Dit heeft ook tot gevolg dat het niet meer elitair is, maar gewoon, ingeburgerd. Het hoeft niet meer stiekem te worden ingezet door verlichte systeembeheerders, maar de sales-managers van Oracle dragen het naar binnen.
Linux is nu ook voor stropdassen.

De hype is voorbij, Linux is gearriveerd.

Vandaar dat Linux + Opleiding 7000 hits geeft in Google, dit is Nederlandstalig Internet.

Windows + opleiding geeft 21000 hits, slechts drie maal zoveel.

Wakker worden, beste mensen, voor je het weet klink je als mijn buurvrouw van 82 die 20 jaar geleden voor de NVSH werkte en nu nog steeds denkt dat seks voor het huwelijk gelijk staat aan een revolutionaire daad.


[Gelezen op een discussielijst over Linux]

Onno - 8 jan 2004, 00:32 - Reageer/link

   

Looks like you're committing suicide

ICT, Linkdump, Humor


"Office Assistant can help you write your suicide note."
(Satire van David Deckert)

Onno - 2 jan 2004, 18:49 - 3 reacties

   

Landweg (2)

Photos, Netherlands, Bergen, Landscapes


Bergen, Schapenlaan, 25 december 2003, 14:51.

Onno - 28 dec 2003, 23:21 - Reageer/link

   

Landweg (1)

Photos, Netherlands, Bergen, Landscapes


Bergen, Zuidlaan, 25 december 2003, 15:02.

Onno - 28 dec 2003, 00:17 - Reageer/link

   

Regenbui

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, fietspad Keienbergweg, 22 december 2003, 9:15.

Onno - 27 dec 2003, 00:27 - Reageer/link

   

Duivel

Photos, Amsterdam, Netherlands, People, Lifelog

Twintig meter voor mij viel een oudere man op straat neer. Dat zag er pijnlijk uit. Mensen snelden toe, waaronder ik. "Een een twee", zeiden we door elkaar, en iemand pakte zijn mobieltje om te bellen. Zijn gezicht was paars, hij schudde, en hij was zich duidelijk niet bewust van wat er om hem heen gebeurde. Zijn hand bloedde en hij rochelde. Een man met een blauwe broek ondersteunde het hoofd van de man, terwijl ik het kunstgebit uit zijn mond haalde. Langzaam ging de man minder trillen en begon hij weer te kijken, maar iets terugzeggen kon hij niet. Na een minuut of twaalf kwamen de sirenes. Wij beschreven wat we gezien hadden en de broeders bonden de man op hun brancard. Hij was intussen wakker geworden en stribbelde tegen en vloekte. Een broeder gaf mij een zakje om het kunstgebit in te doen. Dat werd tussen 's mans kleren op de brancard gestopt. Terwijl de epilepticus in de ambulance verdween, keken de man met de blauwe broek en ik hem na. Omdat niemand anders het deed, bedankten we elkaar maar. Toen vervolgden we onze weg.

Ik had twintig meter gelopen toen een agente mij na rende, met een bloknoot in de hand. "Sorry, maar kunt u nog even beschrijven wat er gebeurde?" En dat deed ik.

Toen ik de hoek om liep, botste ik bijna tegen deze duivel op.


Amsterdam, Zeeburgerstraat/Zeeburgerdijk, 20 december 2003, 12:07.

Onno - 27 dec 2003, 00:19 - 1 reactie

   

www.osnews.com

ICT, Linkdump

www.osnews.com biedt onder andere veel recensies van Linux-distributies.
Gevonden via librenix.com, een portal die verwijst naar recensies elders.

Onno - 24 dec 2003, 22:41 - Reageer/link

   

Office Center

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Spaklerweg, 18 december 2003, 9:07.
Het Office Center in ochtendlicht.

Onno - 24 dec 2003, 01:14 - 1 reactie

   

Crazy Hans

Photos, ICT, Rotterdam, Netherlands


Rotterdam, Crazy Hans, 17 december 2003, 12:52.
De leukste winkel voor computerbenodigdheden.

[update: ze zijn failliet.]

Onno - 24 dec 2003, 01:11 - 58 reacties

   

Ochtendstond

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam zuidoost, 16 december 2003, 9:06.
Arena en kantoortoren van ABN-AMRO.

Onno - 24 dec 2003, 01:02 - Reageer/link

   

De Iraakse Linux gebruikersgroep

ICT

Er is nu ook een Iraakse Linux gebruikersgroep. De groep bestaat al uit twee leden, als dit artikel klopt. Dat komt, omdat in Irak een levendige handel in illegale software plaatsvindt. Alle software kost er 1 dollar. De motivatie om naar alternatieve besturingssystemen om te kijken is daarom nog niet zo groot. Dat zal ongetwijfeld gaan veranderen zodra auteursrechten er hun intrede zullen doen. Het pleit voor beide initiatiefnemers dat ze de vooruitziende blik hebben om open source software te stimuleren, nu de Iraakse ICT nog zo fris als een lege harde schijf is.

Onno - 24 dec 2003, 00:08 - 1 reactie

   

Inbox

Inbox

Hier zijn dan de brieven aan de - excusez le mot - klootzakken van de S. D.

Onno - 20 dec 2003, 17:05 - Reageer/link

   

Onnoot is bij

Lifelog

Op 17 mei arriveerde de Canon Powershot A60. Op 17 september had Onnoot zijn weblog eindelijk klaar om foto's te loggen. Nu, 17 december, heeft Onnoot zijn achterstand bijgewerkt.

Onnoot maakte zeven maanden lang gemiddeld 23 foto's per dag. Van die 4750 foto's zag u de 300 beste. Onnoot hoopt dat u ervan genoten heeft.

Onnoot gaat door, maar dan ietsje langzamer. Onnoot heeft ook nog mappen vol negatieven. Als u interesse heeft wil Onnoot wel kijken of die te scannen zijn.

Onno - 17 dec 2003, 00:25 - Reageer/link

   

Vaag (20)

Photos, Blur


Amsterdam, Nieuwmarkt, 15 december 2003, 17:48.
Een verkeersdrempel.

Onno - 16 dec 2003, 23:51 - Reageer/link

   

Vaag (19)

Photos, Blur


Amsterdam, Nieuwmarkt, 14 december 2003, 17:03.
Een bliksemschicht? Nee, een lantaarn, weerspiegeld in een natte Nieuwmarkt.

Onno - 16 dec 2003, 23:48 - Reageer/link

   

Vaag (18)

Photos, Blur


Amsterdam, Geldersekade, 14 december 2003, 17:03.

Onno - 16 dec 2003, 23:41 - Reageer/link

   

Noord

Photos, Amsterdam, Netherlands, drops


Amsterdam, bedrijventerrein aan de Asterweg, 14 december 2003, 16:06.
Hier heeft Adalbert zijn softwarebedrijfje.

Onno - 16 dec 2003, 23:36 - Reageer/link

   

Zonsopgang boven scheepvaartmuseum

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, tussen scheepvaartmuseum en centraal station, 12 december 2003, 9:00.

Onno - 16 dec 2003, 23:32 - 1 reactie

   

Rembrandttoren (2)

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Omval, 11 december 2003, 17:36.

Onno - 16 dec 2003, 08:28 - Reageer/link

   

Hier rukken

Photos, Amsterdam, Humor


Amsterdam, veerpont over het IJ, 10 december 2003, 16:51.
"Voor informatie hier rukken."

Onno - 16 dec 2003, 08:26 - Reageer/link

   

Omval

Photos, Netherlands, Amsterdam


Amsterdam, fietspad langs de Omval, 9 december 2003, 8:58.

Onno - 15 dec 2003, 23:38 - Reageer/link

   

Vijver

Photos, Bergen, Netherlands


Bergen, 7 december 2003, 10:32.

Onno - 15 dec 2003, 23:35 - Reageer/link

   

Bol (3)

Photos, Netherlands, Alkmaar


Alkmaar, Hema, 6 december 2003, 12:07.

Onno - 15 dec 2003, 23:32 - Reageer/link

   

Bergerweg

Photos, Bergen, Alkmaar, Netherlands


Bergen, Bergerweg, 6 december 2003, 10:24.
Maria in de bus naar Alkmaar.

Onno - 15 dec 2003, 23:29 - Reageer/link

   

Drukwerk

Photos


Amsterdam, abri Ceintuurbaan/Hobbemakade, 3 december 2003, 23:20.

Onno - 15 dec 2003, 19:27 - Reageer/link

   

Kruispunt Treublaan

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Treublaan/Weesperzijde, 27 november 2003, 17:50.
Eén van de meest chaotische kruispunten voor fietsers.

Onno - 14 dec 2003, 23:04 - Reageer/link

   

Vaag (17)

Photos, Amsterdam, Netherlands, Blur


Amsterdam, Spaklerweg, 27 november 2003, 17:45.

Onno - 14 dec 2003, 22:46 - Reageer/link

   

Vaag (16)

Photos, Netherlands, Amsterdam, Blur


Amsterdam, Holterbergweg, 27 november 2003, 17:38.

Onno - 14 dec 2003, 22:32 - Reageer/link

   

Vaag (15)

Photos, Amsterdam, Netherlands, Blur


Amsterdam, fietspad Keienbergweg, 27 november 2003, 17:32.

Onno - 14 dec 2003, 21:58 - Reageer/link

   

Villa Arena in de mist

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Villa Arena, 25 november 2003, 9:16.
Villa Arena, wat zou dat zijn? vroeg Onnoot zich in 2000 af. In 2001 kwam het antwoord: "woonmall" werd er in krom Anglohollands op gezet. In 2002 zijn Maria en Onnoot er een keertje geweest. We schrokken ons te pletter van de prijzen en vonden niet eens wat we zochten, daarom zijn we snel verder gefiets naar Ikea.

Onno - 14 dec 2003, 21:39 - Reageer/link

   

Dode duif

Photos, Netherlands, Amsterdam


Amsterdam, Keienbergweg, 24 november 2003, 15:07.

Onno - 14 dec 2003, 20:55 - 7 reacties

   

Late bij

Photos, Nature, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Oosterpark, 22 november 2003, 14:16.
De natuur is in de war. Wat doet deze bij in november? En deze bloesem?

Onno - 14 dec 2003, 20:41 - 1 reactie

   

Rem sporen

Photos, Humor


Amsterdam, 20 november 2003, 12:04.
"Rem sporen"
"Toilet papier"
"Achter laten"

Onno - 13 dec 2003, 22:42 - 1 reactie

   

Liz Wright

Linkdump


Mooie Zuid-Engelse landschappen met een tikkeltje surrealisme.

Onno - 13 dec 2003, 15:09 - Reageer/link

   

Bloesem

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Kerkstraat, 16 november 2003, 11:19.
Wat nou? Bloesem in november? De natuur lijkt wel in de war.

Onno - 13 dec 2003, 13:04 - Reageer/link

   

Wachten op Sinterklaas

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Magere Brug, 16 november 2003, 11:14.
Gezinnen wachten op de stoomboot.

Onno - 13 dec 2003, 12:59 - Reageer/link

   

Amstel (7)

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Amstel, 16 november 2003, 11:13.

Onno - 13 dec 2003, 12:53 - Reageer/link

   

Dampende Wibautstraat

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Wibautstraat, 16 november 2003, 10:56.

Onno - 13 dec 2003, 12:51 - Reageer/link

   

Zuidoost

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Holterbergweg, 13 november 2003, 9:02.

Onno - 13 dec 2003, 00:10 - Reageer/link

   

Amstel (6)

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Amstel, 9 november 2003, 11:33.

Onno - 13 dec 2003, 00:04 - Reageer/link

   

Gevels

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Weesperzijde, 9 november 2003, 11:31.

Onno - 13 dec 2003, 00:02 - Reageer/link

   

Bosboom Toussaint (3)

Photos, Amsterdam


Amsterdam, Bosboom Toussaintstraat, 7 november 2003, 12:30.

Onno - 11 dec 2003, 22:56 - Reageer/link

   

Bosboom Toussaint (2)

Photos, Lifelog


Amsterdam, Bosboom Toussaintstraat, 7 november 2003.
In dezelfde straat, een paar huizen verder, is deze eerste foto van ons aanstaande kindje gemaakt.

Onno - 11 dec 2003, 22:33 - Reageer/link

   

Bosboom Toussaint (1)

Photos, Lifelog


Amsterdam, Bosboom Toussaintstraat, 7 november 2003, 12:27.
In dit huis, op drie hoog achter, woonden mijn ouders toen ze hun eerste kind kregen.

Onno - 11 dec 2003, 22:20 - Reageer/link

   

Bol (2)

Photos, People


Amsterdam, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, 5 november 2003, 10:30.

Onno - 11 dec 2003, 21:55 - Reageer/link

   

Vaag (14)

Photos, Blur


Amsterdam, Holterbergweg, 3 november 2003, 17:46.

Onno - 10 dec 2003, 22:23 - Reageer/link

   

Vaag (13)

Photos, Blur


Amsterdam, fietspad Keienbergweg, 3 november 2003, 17:45.

Onno - 10 dec 2003, 22:21 - Reageer/link

   

"Sport Staalt Spieren"

Photos, Lifelog


Dit is de sportvereniging SSS (Sport Staalt Spieren). Mijn opa van moederskant zit net links van het midden, naast de man met de zwarte broek. Dit zal rond 1910 geweest zijn. Opa is honderd jaar geworden.

Onno - 8 dec 2003, 23:07 - 1 reactie

   

Van boven

Photos


Bergen, 1 november 2003, 18:45.

Wessel - 8 dec 2003, 22:39 - Reageer/link

   

Willem Vierdag

Lifelog


Dit is mijn betovergrootvader Willem Vierdag. Hij leefde van ongeveer 1829 tot 1916. Hij had een garniturenwinkel in Enschede. Hij had ook tien kinderen. Zijn zesde kind Bernard werd bakker. Toen die een dochtertje van één jaar had, overleed zijn vrouw. Hij had een bedrijf te runnen en bracht daarom het kind (de moeder van mijn moeder) naar zijn vader Willem.
"Ach, een elfde kan er nog wel bij," zal de man gedacht hebben. En de jongste tante van mijn oma, Mina, was dol op het kind. Mijn oma werd op een goede manier verwend met mooie jurkjes uit de winkel van Willem en en vertroeteld door tante en opa.
Bernard stak nooit meer een hand uit naar zijn dochter. Hij trouwde met de zus van zijn overleden vrouw en kreeg nog twee kinderen, waarvan hij er één dezelfde namen gaf als oma. De symboliek was duidelijk: hij wilde niet meer denken aan zijn eerste dochter.
Toen Bernard overleed, weigerde oma haar deel in de erfenis. "Ik hoef geen geld van een vader die nooit van me gehouden heeft," zei ze tegen haar halfzusters, "houden jullie dat geld maar."

Onno - 8 dec 2003, 22:34 - 4 reacties

   

Blad op nat dak

Photos, Netherlands


Gouda, 1 november 2003, 15:55.

Onno - 8 dec 2003, 22:09 - Reageer/link

   

Chinese muur

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Wibautstraat, 1 november 2003, 9:52.

Onno - 8 dec 2003, 22:05 - Reageer/link

   

Amstel (5)

Photos, Amsterdam, Netherlands, Landscapes


Amsterdam, Amstel, 28 oktober 2003, 17:46.

Onno - 8 dec 2003, 22:02 - Reageer/link

   

Mandarijn op bank

Photos


Bergen, 26 oktober 2003, 11:33.

Onno - 8 dec 2003, 00:15 - Reageer/link

   

Nat wegdek

Photos, Bergen, Netherlands


Bergen, 26 oktober 2003, 11:04.

Onno - 8 dec 2003, 00:10 - 1 reactie

   

Bergerpolder

Photos, Landscapes, Bergen, Netherlands


Bergen, 26 oktober 2003, 10:40.
De skyline van Alkmaar.

Onno - 8 dec 2003, 00:05 - Reageer/link

   

Plant in tegenlicht

Photos, Nature, Netherlands, Bergen


Bergen, 26 oktober 2003, 8:29.

Onno - 8 dec 2003, 00:00 - Reageer/link

   

Bloem (2)

Photos, Nature, Bergen, Netherlands, Drops


Bergen, 25 oktober 2003, 10:38.

Onno - 7 dec 2003, 23:54 - Reageer/link

   

Bloem (1)

Photos, Nature, Netherlands, Bergen, Drops


Bergen, 25 oktober 2003, 10:35.

Onno - 4 dec 2003, 00:09 - Reageer/link

   

Inbox

Inbox

OK, ga ik bestelen!

Onno - 3 dec 2003, 10:31 - Reageer/link

   

Klimop

Photos, Netherlands, Bergen, Nature, Drops


Bergen, 25 oktober 2003, 10:29.

Onno - 2 dec 2003, 22:07 - 1 reactie

   

Kastanjeblad

Photos, Nature, Bergen, Netherlands, Drops


Bergen, 25 oktober 2003, 9:31.

Onno - 2 dec 2003, 22:04 - Reageer/link

   

Blauw raam

Photos, Bergen, Netherlands, Drops


Bergen, 25 oktober 2003, 9:31.

Onno - 2 dec 2003, 20:01 - Reageer/link

   

Bloeddruk

Photos, Netherlands, Bergen, People


Bergen, 24 oktober 2003, 12:56.
Dokter Maria meet de bloeddruk van haar schoonmoeder.

Onno - 2 dec 2003, 00:00 - Reageer/link

   

Noord Holland

Photos, Netherlands, Landscapes


Tussen Uitgeest en Castricum, 24 oktober 2003, 11:44.

Onno - 1 dec 2003, 23:56 - Reageer/link

   

Amsterdam Centraal

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Centraal Station, 24 oktober 2003, 11:22.

Onno - 1 dec 2003, 23:51 - Reageer/link

   

www.venusveldhoen.com

Linkdump


Verrassende en technisch knappe foto's op de website van Venus Veldhoen: www.venusveldhoen.com.

Onno - 1 dec 2003, 12:56 - Reageer/link

   

www.theevidenceproject.org

Linkdump


Deze kinderen hebben zojuist hun vader geëxecuteerd zien worden. Het beest dat daarachter zit is Milosevic. Meer foto's op www.theevidenceproject.org.
(Via Esc)

Onno - 1 dec 2003, 00:06 - Reageer/link

   

De zon strijkt langs de Vrolikstraat

Photos, Netherlands, Amsterdam


Amsterdam, Vrolikstraat, 23 oktober 2003, 18:08.

Onno - 30 nov 2003, 23:37 - Reageer/link

   

Utrechtboog (2)

Photos, Netherlands, Amsterdam, Panoramas, Landscapes


Amsterdam, Holterbergweg, 23 oktober 2003, 17:51.
Klein panorama van drie foto's.

Onno - 30 nov 2003, 23:29 - Reageer/link

   

De Volkskrant

Photos, Netherlands, Amsterdam


Amsterdam, Wibautstraat, 23 oktober 2003, 8:52.

Onno - 30 nov 2003, 23:25 - Reageer/link

   

Oosterpark bij nacht

Photos, Netherlands, Amsterdam


Amsterdam, Oosterpark, 22 oktober 2003, 20:27.

Onno - 30 nov 2003, 23:23 - Reageer/link

   

Vaag (12)

Photos, Netherlands, Amsterdam, Blur


Amsterdam, Holterbergweg, 19 oktober 2003, 20:10.

Onno - 30 nov 2003, 23:19 - Reageer/link

   

Straatportret

Photos, Germany, Cologne


Keulen, 16 oktober 2003, 17:36.

Maria - 30 nov 2003, 23:05 - Reageer/link

   

Dom

Photos, Germany, Cologne


Keulen, 16 oktober 2003, 17:33.

Maria - 30 nov 2003, 23:02 - Reageer/link

   

Eeuwig half tien

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Joan Muyskenweg, 14 oktober 2003, 17:54.

Onno - 30 nov 2003, 22:57 - Reageer/link

   

"Om de half uur warme brood"

Photos, Humor


Amsterdam, Eerste Oosterparkstraat, 12 oktober 2003, 13:27.
Of: "Van de zes worden twee voud"
Of: "Integratie bijna geslaagd"

Onno - 30 nov 2003, 22:49 - Reageer/link

   

Maria langs de Amstel

Photos, Netherlands, Amsterdam, People


Amsterdam, Weesperzijde, 12 oktober 2003, 13:04.

Onno - 30 nov 2003, 22:43 - Reageer/link

   

Wibautstraat

Photos, Netherlands, Amsterdam


Amsterdam, Wibautstraat, 12 oktober 2003, 11:57.
Een universiteitsgebouw.

Onno - 30 nov 2003, 22:41 - Reageer/link

   

Vaag (11)

Photos, Blur


Amsterdam, Leidseplein, 7 oktober 2003, 23:08.
Een straatlantaarn wordt weerspiegeld in het natte wegdek.

Onno - 30 nov 2003, 15:22 - Reageer/link

   

Paradiso

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Paradiso, 7 oktober 2003, 22:45.
Zie ook Pianist in de war.

Onno - 30 nov 2003, 15:12 - Reageer/link

   

Amstel (4)

Photos, Amsterdam, Netherlands, Landscapes


Amsterdam, Amstel gezien vanaf Spaklerweg, 7 oktober 2003, 18:00.

Onno - 30 nov 2003, 01:15 - Reageer/link

   

Utrechtboog (1)

Photos, Amsterdam, Netherlands, Landscapes


Amsterdam, Holterbergweg bij station Duivendrecht, 7 oktober 2003, 9:09.
Dit wordt de directe treinverbinding tussen Utrecht en Schiphol.

Onno - 29 nov 2003, 23:39 - Reageer/link

   

Buien

Photos, Netherlands, Amsterdam, Landscapes


Amsterdam, Holterbergweg bij station Duivendrecht, 7 oktober 2003, 9:05.

Onno - 29 nov 2003, 23:07 - Reageer/link

   

Hoek

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Vrolikstraat, 4 oktober 2003, 12:32.

Onno - 29 nov 2003, 19:20 - Reageer/link

   

Magazijntaal

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, C1000 Wibautstraat, 4 oktober 2003, 12:07.

Onno - 29 nov 2003, 19:17 - Reageer/link

   

Lampen

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, 3 oktober 2003, 21:24.


21:29.

Onno - 29 nov 2003, 12:29 - Reageer/link

   

Wielklem

Photos, Amsterdam, Netherlands, Humor


Amsterdam, Platanenweg, 2 oktober 2003, 18:41.
Een ongeluk komt zelden alleen.

Onno - 28 nov 2003, 16:40 - Reageer/link

   

Vaag (10)

Photos, Amsterdam, Netherlands, Blur


Amsterdam, Oosterpark, 1 oktober 2003, 20:26.
Lijn 3 rijdt om het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis heen. Vijf minuten later kwam Onnoot thuis. Onmiddellijk ging de telefoon. Het was Maria: "Ik zag je! Ik zit in die tram die je net gefotografeerd hebt!"

Onno - 28 nov 2003, 16:17 - Reageer/link

   

Vaag (9)

Photos, Amsterdam, Netherlands, Blur


Amsterdam, hoek Ruyschstraat en Weesperzijde, 29 september 2003, 21:28.
Lijn 3 rijdt door een knik in de weg.

Onno - 28 nov 2003, 00:15 - Reageer/link

   

Amstelbrug

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, brug over de Amstel bij Ceintuurbaan, 29 september 2003, 21:16.

Onno - 26 nov 2003, 23:03 - Reageer/link

   

Amstel (3)

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Amstel, 27 september 2003, 20:05.

Maria - 26 nov 2003, 00:04 - Reageer/link

   

Prinsengracht

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Prinsengracht, 27 september 2003, 18:51.

Maria - 26 nov 2003, 00:00 - Reageer/link

   

Amstel (2)

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Amstel, 23 september 2003, 18:16.

Onno - 25 nov 2003, 23:00 - Reageer/link

   

Overamstel

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, industrieterrein Overamstel, 23 september 2003, 17:59.

Onno - 25 nov 2003, 22:56 - Reageer/link

   

Regenboog

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, industrieterrein Overamstel, 23 september 2003, 8:55.

Onno - 25 nov 2003, 22:54 - Reageer/link

   

Rembrandttoren (1)

Photos, Netherlands, Amsterdam


Amsterdam, 16 september 2003, 8:48.

Onno - 25 nov 2003, 22:52 - Reageer/link

   

Inbox

Inbox

we are in our web site updating, we are so welcomes your help and you opinion, what about our web site must be included we are really mean [!!!] and welcomes so mush for your help

Onno - 25 nov 2003, 16:46 - Reageer/link

   

Besjes (2)

Photos, Netherlands, Nature


Bergen, 14 september 2003, 17:53

Onno - 25 nov 2003, 00:19 - Reageer/link

   

Besjes (1)

Photos, Netherlands, Nature


Bergen, 14 september 2003, 17:49.

Onno - 25 nov 2003, 00:15 - Reageer/link

   

Spinnenweb

Photos, Netherlands


Bergen, 14 september 2003, 17:36.
Of is het nog spinneweb?

Onno - 25 nov 2003, 00:12 - Reageer/link

   

Edelsmeedwerk

Photos, Greece


13 September 2003, 13:29.
Edelsmeedwerk uit Ioannina, Griekenland.

Onno - 25 nov 2003, 00:01 - Reageer/link

   

The Google Book

Photos, Netherlands


Bergen, naast de Ruïnekerk, 13 september 2003, 11:18.

Onno - 24 nov 2003, 23:41 - Reageer/link

   

Afgezaagd (1)

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, station Duivendrecht, 11 september 2003, 18:01.
De natuur speelt in Amsterdam zuidoost een bijrol. Nu, tweeëneenhalve maand later, liggen de boompjes er nog hetzelfde bij. Niemand heeft ze opgeruimd, niemand heeft de ruimte opgeëist. Dat maakt hun val nog zinlozer.

Onno - 24 nov 2003, 23:25 - Reageer/link

   

Inbox

Inbox

Wie/waar is de deurkruk gebleven van de spreekkamer op de eerste etage?

Wessel - 24 nov 2003, 22:01 - Reageer/link

   

Wolkenlucht

Photos, Netherlands, Amsterdam


Holterbergweg, Amsterdam Zuidoost, 11 september 2003, 17:52.

Onno - 24 nov 2003, 12:30 - Reageer/link

   

Wilde Pieter

Photos, Netherlands


Grand cafe De Wilde Pieters, Apeldoorn, 5 september 2003, 19:22.
Nee, dit negertje is niet vastgebonden. Hij bestaat uit twee delen. Daardoor is hij makkelijker te vervoeren.

Onno - 22 nov 2003, 23:33 - Reageer/link

   

Oprijlaan

Photos, Netherlands


Paleis het Loo, Apeldoorn, 5 september 2003, 16:37.

Onno - 22 nov 2003, 23:25 - Reageer/link

   

Gazon

Photos, Netherlands


Paleis het Loo, Apeldoorn, 5 september 2003, 16:28.

Onno - 22 nov 2003, 23:20 - Reageer/link

   

Standbeeld

Photos, Netherlands


Paleis het Loo, Apeldoorn, 5 september 2003, 16:27.

Onno - 22 nov 2003, 23:16 - Reageer/link

   

Paleistuin

Photos, Netherlands, Panoramas


Paleis het Loo, Apeldoorn, 5 september 2003, 16:23. Panorama van zeven foto's.

Onno - 22 nov 2003, 20:39 - Reageer/link

   

Paleis het Loo

Photos, Netherlands


Paleis het Loo, Apeldoorn, 5 september 2003, 15:42.
Helaas mag je binnen niet fotograferen.

Onno - 22 nov 2003, 16:21 - 1 reactie

   

Weesp

Photos, Netherlands


Weesp, 1 september 2003, 13:51.

Onno - 22 nov 2003, 14:45 - Reageer/link

   

Flevoland

Photos, Netherlands


Flevoland, Nederland, 1 september 2003, 13:45.

Onno - 22 nov 2003, 12:59 - Reageer/link

   

Albanië van bovenaf

Photos, Greece


Het zuiden van Albanië, 1 september 2003, 11:24.
Linksboven in beeld ligt het Griekse eiland Corfu (Kérkira). De rivier links is de benedenloop van de Aoós en de Voidomátis, die door nationaal park Vikos-Aoos stromen.

Onno - 22 nov 2003, 00:39 - Reageer/link

   

Bergpas

Photos, Greece


Tussen Sparti en Kalamata, Mani, Griekenland, 30 augustus 2003, 17:33.

Maria - 22 nov 2003, 00:31 - Reageer/link

   

Mani

Photos, Greece


Het zuiden van Mani, Griekenland, 30 augustus 2003, ongeveer 11 uur 's ochtends.
De zon brandt op trapvormige olijfgaarden.

Onno - 22 nov 2003, 00:25 - 1 reactie

   

De grotten van Diros (3)

Photos, Greece


De grotten van Diros, Griekenland, 30 augustus 2003, 10:10.

Onno - 22 nov 2003, 00:13 - Reageer/link

   

De grotten van Diros (2)

Photos, Greece


De grotten van Diros, Griekenland, 30 augustus 2003, 10:09.

Onno - 22 nov 2003, 00:09 - 2 reacties

   

Vaag (8)

Photos, Greece, Blur


De grotten van Diros, Griekenland, 30 augustus 2003, 9:42.

Onno - 22 nov 2003, 00:08 - Reageer/link

   

De grotten van Diros (1)

Photos, Greece


De grotten van Diros, Griekenland, 30 augustus 2003, 9:37.
In zo'n bootje werden wij door de grotten gevaren. Deze boot was op de terugweg om nieuwe bezoekers op te halen. Op sommige plaatsen was het water 30 meter diep.

Onno - 22 nov 2003, 00:04 - Reageer/link

   

Manisch ochtendlicht

Photos, Greece


De kustlijn van Mani ten zuiden van Kalamata, Griekenland, 30 augustus 2003, ongeveer 8 uur 's ochtends.

Onno - 21 nov 2003, 00:02 - Reageer/link

   

De haven van Kalamata

Photos, Greece


Kalamata, Griekenland, 29 augustus 2003, 21:39.
We vielen met onze neuzen in de boter, en in de olijfolie, broodjes, worstjes, koekjes, baklava, limonade. Op onze eerste verkenning van de stad troffen wij een festival waarop alle bedrijven van de streek hun producten presenteren. Gratis. Onder begeleiding van lokale bandjes en voorbijvarend vuurwerk.

Onno - 21 nov 2003, 00:00 - Reageer/link

   

Kasteel van Nafplio

Photos, Greece


Nafplio, Griekenland, 29 augustus 2003, 8:56.

Onno - 20 nov 2003, 23:59 - Reageer/link

   

Namaak

Photos, Greece


Epidavros, Griekenland, 28 augustus 2003, 9:29.
De archeologische site van Epidavros wordt gloednieuw opgebouwd. Geen moeite wordt gespaard om nieuwe oude stenen te maken.

Onno - 16 nov 2003, 22:02 - Reageer/link

   

Corinthisch kapiteel

Photos, Greece


Epidavros, Griekenland, 28 augustus 2003, 9:13.

Onno - 16 nov 2003, 19:50 - Reageer/link

   

Paypal versus Way2pay

ICT

Onnoot heeft voor u twee betaalmethodes via internet getest.

De eerste is Paypal. Onnoot bestelde op een Duitse website iets voor zijn Griekse zwager. Betaling kon op een Duitse bankrekening of via Paypal. Nu heeft Onnoot ooit Maria's collegegeld voor de Musikhochschule in Keulen via de bank proberen te betalen. Dat was nogal een lijdensweg, met IBAN-nummers, bellen naar de Postbank, ouderwetse overschrijfkaarten die op een afwijkende manier moesten ingevuld worden, en de bank vroeg een extra hoeveelheid voor de verwerking. Dat dus nooit meer. Paypal dus.
Op de website van Paypal worden enige gegevens gevraagd zoals naam, adres, een creditcardnummer, vervaldatum en controlecode. Eventueel kunnen meerdere creditcards ingevuld worden. Het emailadres wordt nog even gecontroleerd met een mailtje. Vervolgens heeft Onnoot een Paypal-rekening met 0 euro als saldo. Kan Onnoot daarmee betalen? Jawel, Onnoot rekent af op de Duitse website en Paypal vult het negatieve saldo aan door hetzelfde bedrag van de creditcard te innen. Het saldo blijft daardoor op nul staan.
Een probleem ontstaat als Paypal vraagt om een afleveradres. Dat heeft Onnoot in de webwinkel ook al ingevuld. Onnoot wil het best nog een keer invullen, maar kan op de site van Paypal geen afleveradres invullen buiten Nederland. Onnoot vult daarom bij de plaatsnaam "Konitsa GREECE" in, en stuurt nog een emailtje naar de webwinkel om dit uit te leggen. Paypal zelf mag dan een erg internationaal systeem zijn, maar ze denken kennelijk dat hun klanten dat niet zijn.
Vervolgens krijgt Onnoot een emailtje terug van de webwinkel dat de betaling wel ontvangen is, maar de order niet... Op verzoek vult Onnoot de order nog een keer in, en passeert dan het betaalgedeelte door "betaling op bankrekening" te kiezen.
De order werd verder probleemloos afgehandeld.

Met Paypal kun je niet alleen betalen, maar ook donaties en betalingen ontvangen. Je Paypal saldo wordt dan positief. Dat geld kun je vervolgens gebruiken voor online shoppen, of (tegen 1 euro kosten) terugstorten op je eigen bankrekening, ook naar de Nederlandse Postbank. Onnoot neemt zich voor om dit systeem te gaan gebruiken, zodra Onnoot iets heeft verzonnen waarvoor mensen hem zouden willen betalen.

Dan nu Way2pay, een initiatief van ING/Postbank. Op het eerste gezicht gaat dit hetzelfde. Toch Onnoot heeft op de website van Way2pay wat meer moeite met invullen. Het huisnummer 29-A wordt niet geaccepteerd. Wel als het streepje wordt vervangen door een spatie. Lastig: de eerste mensen zullen op deze eerste van vier stappen al afhaken. Daaronder moet Onnoot een password bedenken. Helaas, het password dat Onnoot bedenkt mag niet worden gebruikt: Het moet namelijk minimaal 8 tekens lang zijn, en minstens 1 hoofdletter en 1 cijfer bevatten. Way2pay toont hiermee weinig begrip voor het feit dat een doorgewinterde internetter als Onnoot reeds zo'n honderd passwords heeft, en daarom voor al die passwords een systeem gebruikt om ze te onthouden. Maar Onnoot doet zijn best en bedenkt iets wat hij misschien toch kan onthouden, ook al wijkt het af van zijn systeem. Bij de eerste poging om stap 1 voorbij te komen stuitert Onnoot over het huisnummer, bij de tweede poging blijkt dat het password inmiddels weer is leeggemaakt, bij de derde poging zegt het systeem dat er een ongeldig teken is ingevoerd. Welk teken staat er niet bij, in welk veld ook niet. Hier zou 90% van de mensen die Onnoot kent het al opgeven. Ook Onnoot gaat gefrustreerd TV zitten kijken. Maar een uurtje later probeert Onnoot het toch nog eens. Het blijkt dat leestekens zoals komma's, uitroeptekens, vraagtekens en procenttekens niet worden geaccepteerd in het password. Onnoot vermoedt nu dat de ergonoom van de ING Fred Flintstone heet.

Way2pay vraagt verder beduidend meer gegevens dan Paypal. Zo moet Onnoot ook zijn sofinummer en zijn paspoortnummer geven. Het zal wel ergens goed voor zijn, denkt Onnoot en gaat verder. Maar dan. Voordat er betaald kan worden moet Onnoot eerst geld overmaken naar Way2pay. Helaas, het is dan 23:15, de Girotelcomputer is al een kwartier dicht. Weer frustrerend, want nu kan Onnoot morgen pas verder. Wel is het mogelijk om intussen één betaling te doen middels een ingevulde creditcard: slechts één. Onnoot heeft de indruk dat de ING koudwatervrees heeft met hun eigen systeem. Het is aan alle kanten dichtgetimmerd, ten koste van het gebruikersgemak. Misschien zou het handiger gaan als de brief met de Way2pay-identificatiecode reeds in de bus was gevallen. Maria heeft die inmiddels gehad voor haar Postbankrekening, maar Onnoot nog niet.

Maar een groter probleem is dat het systeem slechts in Nederland werkt. Betalen over de grens kunt u verder wel vergeten. Jammer nou, want het leuke van internet is dat het grenzen overschrijdt. Nu blijkt uit de FAQ wel dat ING het systeem wil uitbreiden naar andere landen. Maar totdat dat zover is, steelt concurrent Paypal overduidelijk de show. De enige reden waarom je Way2pal zou willen gebruiken, is als je wel een Postbank- of ING rekening hebt, maar geen creditcard. Of als je wilt betalen op een webwinkel die alleen Way2pay accepteert, maar Onnoot zou zo'n webwinkel niet erg intelligent inschatten.

Onno - 16 nov 2003, 00:40 - 8 reacties

   

Maria op Epidavros

Photos, Greece, Panoramas


Epidavros, Griekenland, 28 augustus 2003, 8:29.
Panorama van zes foto's.

Onno - 14 nov 2003, 20:23 - Reageer/link

   

Onnoot op Epidavros

Photos, Greece


Epidavros, Griekenland, 28 augustus 2003, 8:19.

Maria - 14 nov 2003, 20:18 - Reageer/link

   

Op weg naar Epidavros

Photos, Greece


Tussen Nafplio en Epidavros, Griekenland, 28 augustus 2003, 7:36.

Maria - 14 nov 2003, 20:13 - Reageer/link

   

Poot

Greece, Lifelog

Terwijl tante Tassia in de keuken hapjes en drankjes klaarmaakte, vermaakten wij (Elli, Yannis, Eleni, Maria en ik) ons met de hond.

"Δώσε μου το χέρι," zei Elli. Gina gaf een poot.

Hm, laat ik dat ook eens proberen, dacht ik.

"Δώσε μου το χέρι," zei ik. Gina gaf een poot.

Mijn Grieks gaat vooruit. Griekse honden begrijpen me al.

Onno - 13 nov 2003, 18:45 - Reageer/link

   

Kasteel bij nacht

Photos, Greece


Nafplio, Griekenland, 27 augustus 2003, 21:08.
Nafplio heeft twee kastelen en een fort. Op deze foto ligt het grootste kasteel bovenop een duistere heuvel.

Onno - 12 nov 2003, 01:13 - Reageer/link

   

Het eerste parlementsgebouw

Photos, Greece


Nafplio, Griekenland, 27 augustus 2003, 18:49.
Na enkele eeuwen Turkse bezetting was dit van 1829 tot 1834 het eerste gebouw waarin de Griekse volksvertegenwoordiging vergaderde.

Onno - 12 nov 2003, 01:06 - Reageer/link

   

Asterix in Nafplio

Photos, Greece


Nafplio, Griekenland, 27 augustus 2003, 17:57.

Onno - 12 nov 2003, 00:44 - Reageer/link

   

Synthesizer met Linux motor

ICT, Linkdump

Nee maar. Kijk nou. Deze synthesizer draait op Linux.

Onno - 11 nov 2003, 14:08 - Reageer/link

   

Kruisje voor vertrek

Photos, Greece


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 27 augustus 2003, 10:42.
Voordat de priester en de novice-monnik vertrekken, maken ze een kruisgebaar.
Ook wij vertrekken uit het klooster, met medeneming van 15 liter olijfolie uit de kloostertuinen.

Onno - 11 nov 2003, 00:09 - Reageer/link

   

Afscheid

Photos, Greece


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 27 augustus 2003, 10:39.
De biechtvader van Maria vertrekt uit het klooster om terug te gaan naar zijn vaste standplaats ergens in Chalkidiki.

Onno - 11 nov 2003, 00:02 - Reageer/link

   

Kerkdienst (4)

Photos, Greece


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 27 augustus 2003, 07:29.
Om zeven uur 's ochtends begint de eerste kerkdienst. De biechtvader van Maria leest voor uit de bijbel.

Onno - 10 nov 2003, 23:55 - Reageer/link

   

Non op balkon

Photos, Greece


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 26 augustus 2003, 20:44.

Onno - 10 nov 2003, 23:54 - Reageer/link

   

Inbox

Inbox

Zondag had ik mezelf ontdubbeld en nauwlettend alle opties bekeken, maar na het ontdubbelen was ik mijn relatie met Nicolet kwijt.

Onno - 10 nov 2003, 18:47 - Reageer/link

   

De jongste pelgrim

Photos, Greece


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 26 augustus 2003, 19:03.

Onno - 9 nov 2003, 23:19 - Reageer/link

   

Taverna Ocalan

Photos, Greece


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 26 augustus 2003, 18:11.
Ocalan? Jawel, de Koerdische leider die enkele jaren geleden opgepakt is door de Turken en ter dood veroordeeld. Hoe dat in zijn werk ging, en wat dat te maken heeft met de nog steeds gespannen Grieks-Turkse relaties, leest u hier.
Intussen begrijpt Onnoot nog steeds niet wat dit bord hier in het klooster deed. Een Taverna was niet te vinden in een straal van 3 kilometer. Als u het weet, mag u het zeggen.

Onno - 9 nov 2003, 23:08 - 4 reacties

   

Ikoon

Photos, Greece


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 26 augustus 2003, 15:22.

15:23.
Dit is dan het ikoon dat genezend parfum lekt, dat geschilderd zou zijn door een van de apostelen. Het zilversmeedwerk is ongetwijfeld van later datum. De kruiskettinkjes die erboven hangen zijn dankbetuigingen van pelgrims wier gebeden verhoord zijn.

Onno - 8 nov 2003, 20:29 - Reageer/link

   

Non op de binnenplaats

Photos, Greece


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 26 augustus 2003, 12:33.

Onno - 8 nov 2003, 01:38 - Reageer/link

   

Slaapcel

Photos, Greece


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 26 augustus 2003, 11:52.

Onno - 7 nov 2003, 19:25 - Reageer/link

   

Answerbus

ICT, Linkdump

Hee, een nieuw zoeksysteem. Leuk speelgoed.

Onno - 7 nov 2003, 17:01 - Reageer/link

   

Kloosterkeuken

Photos, Greece


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 26 augustus 2003, 11:13.
Links zit Theofilos. Toen hij een jaar oud was leed hij aan een zeldzame ongeneeslijke bloedziekte. Hij was al opgegeven door de doktoren, toen zijn moeder hem meenam naar dit klooster en het parfum op zijn lichaam smeerde. Vrijwel de volgende dag ging het beter met hem. Nu is hij volkomen gezond. Iedere zomer gaat hij met zijn moeder mee naar het klooster. Hier zit hij in een van de kloosterkeukens cassettehoesjes te vouwen.
In het midden zit Despina te vouwen. Zij bleek toevallig in hetzelfde klooster te zijn beland als wij. Hoewel, helemaal toevallig was dat niet, want de biechtvader van Maria is de oom van Despina.

Onno - 6 nov 2003, 22:37 - Reageer/link

   

Klooster van Malevis (3)

Photos, Greece, Panoramas


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 26 augustus 2003, 11:09.
Panorama van 4 foto's.

Onno - 6 nov 2003, 19:22 - 2 reacties

   

Glas in lood

Photos, Greece


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 26 augustus 2003, 11:05.

Onno - 5 nov 2003, 23:07 - Reageer/link

   

Kapelletje

Photos, Greece


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 26 augustus 2003, 11:04.

Onno - 5 nov 2003, 23:02 - Reageer/link

   

Klooster van Malevis (2)

Photos, Greece


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 25 augustus 2003, 22:20.
De binnenplaats van het klooster bij nacht. Op de achtergrond de lichten van het dorp Agios Petros (sint Peter).

Onno - 5 nov 2003, 00:15 - Reageer/link

   

Zonsondergang boven Pelloponisos

Photos, Greece


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 25 augustus 2003, 19:51.

Onno - 5 nov 2003, 00:03 - Reageer/link

   

Klooster van Malevis (1)

Photos, Greece, Panoramas


Klooster van Malevis, Agios Petros, Pelloponisos, Griekenland, 25 augustus 2003, 18:41. Panorama van acht foto's.
Vanuit heel Griekenland komen vrouwen en mannen met chronische kinderwens naar dit klooster. In het oude kleine kerkje bevindt zich een ikoon dat nog gemaakt zou zijn door de apostol Lukas, ergens halverwege de eerste eeuw. Het ikoon lekt op onvoorspelbare momenten een prettig ruikende vloeistof, een parfum, waaraan geneeskracht wordt toegeschreven. De nonnen vangen de vloeistof op met watten, bewaren deze, en delen deze uit aan de bezoekers.
Maar vooral kwamen wij om de biechtvader van Maria te ontmoeten. Deze priester is ook de biechtvader van de nonnen in dit klooster, en verblijft er daarom regelmatig. Toen de zusters hoorden dat hun biechtvader niet alleen de biechtvader, maar ook nog een achteroom van Maria is, kregen wij een vip-behandeling. Onnoot mocht zelfs bij hoge uitzondering fotograferen in de grote kerk. Uit respect voor de gastvrijheid krijgt u die foto's niet te zien, maar niet getreurd, er blijft genoeg moois over.

Onno - 3 nov 2003, 23:56 - Reageer/link

   

Mistral op Mystras

Photos, Greece


Mystras, Griekenland, 25 augustus 2003.
"U zult geen problemen hebben met het weer, het wordt de hele week zonnig," zei de man van het autoverhuurbedrijf in Kalamata.
We gingen naar Mystras, een middeleeuwse archeologische vestingstad bij Sparta (Sparti). En daar ging het stormen. Alle zand die door weken hitte was opgedroogd belaagde ons op onze weg naar het kasteel. Ergens in een poort moesten wij onze toevlucht zoeken. Daar stonden nog tien verwaaide bezoekers te schuilen. Niet dat het veel hielp, want het zand was overal. Toen ik die avond de spiegelreflex opendeed, liep er een straal zand uit waar een zandloper jaloers op zou zijn.
Na de wind kwamen het onweer en de regen. Vanuit ons hoge standpunt zagen we de bliksemschichten tot beneden ons naar de grond schieten. Op de foto hierboven is de eerste bui voorbui en komt de tweede van de bergen af rollen.


Maria kijkt een vertrekkende onweersbui na.

Onno - 3 nov 2003, 00:29 - Reageer/link

   

Oversteek

Photos, Greece


Andirio, Griekenland, 24 augustus 2003, 17:21.
Bij Andirio schijnt de zon weer.


17:08.
Nu nog met de veerboot. Over een tijdje via de brug.


17:29.

Onno - 31 okt 2003, 10:44 - Reageer/link

   

Bergen en regen

Photos, Greece


Ergens tussen Ioannina en Arta, Griekenland, 24 augustus 2003, 14:10.

Onno - 30 okt 2003, 23:16 - Reageer/link

   

Bus

Photos, Greece


Ergens tussen Ioannina en Arta, Griekenland, 24 augustus 2003, 14:09.
Op naar Pellopónisos.

Onno - 30 okt 2003, 23:05 - Reageer/link

   

Druiven en pijpestelen

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 24 augustus 2003, 8:34.

Onno - 30 okt 2003, 23:00 - Reageer/link

   

Katje

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, augustus 2003.

Onno - 30 okt 2003, 22:48 - Reageer/link

   

Na de processie

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 23 augustus 2003.
De processie eindigt op het dorpsplein in het centrum. Daar luistert dit meisje naar een toespraak van de bisschop. Voor een sfeerverslag van dezelfde processie twee jaar eerder, zie 7 weken Griekenland (twee keer PageDown).

Onno - 29 okt 2003, 23:01 - Reageer/link

   

De processie

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 23 augustus 2003.
Priesters dragen een ikoon van sint Kosmas in de processie.

Onno - 29 okt 2003, 22:48 - Reageer/link

   

Vaag (7)

Photos, Greece, Blur


Konitsa, Griekenland, 23 augustus 2003.
Een vaandeldrager in de processie van sint Kosmas.

Onno - 29 okt 2003, 22:31 - Reageer/link

   

Voor de processie

Photos, Greece, Panoramas


Konitsa, Griekenland, 23 augustus 2003.
Heel Konitsa verzamelt zich op het kerkplein. Na het maken van dit panorama (bestaande uit zo'n zeven losse foto's), werd het plein nog drie keer zo vol. De soldaten maakten een haag in de menigte om de processie door te laten.
Op deze foto zijn een paar half doorzichtige mensen te zien. Dat verschijnsel heet "ghosting" en het treedt op bij panorama's waar de losse foto's elkaar overlappen.

Onno - 29 okt 2003, 17:07 - Reageer/link

   

Priesters

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 23 augustus 2003.
Ieder jaar op 23 augustus is heel Konitsa in de ban van sint Kosmas. Deze heilige wordt dan vereerd met een processie. Priesters uit de hele regio komen het feest bijwonen.

Maria - 29 okt 2003, 16:54 - Reageer/link

   

Kalambokia

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 22 augustus 2003.
Evchenia roostert maiskolven.

Onno - 29 okt 2003, 16:39 - Reageer/link

   

NOS Journaal betaalt Onnoot

Lifelog

Het Journaal heeft 600 euro betaald voor het ongeoorloofd gebruik van Onnoots foto. Onnoot is tevreden.

Onno - 28 okt 2003, 23:22 - Reageer/link

   

Stortbad

Photos, Greece


Kavasila, Griekenland, 22 augustus 2003.
Voordat Onnoot in het zwavelbad gaat, moet eerst de modder worden afgespoeld.

Maria - 28 okt 2003, 23:04 - Reageer/link

   

Zwavelbad

Photos, Greece


Kavasila, Griekenland, 22 augustus 2003.
De volgende dag mocht Evchenia wel zwemmen.

Onno - 28 okt 2003, 21:54 - Reageer/link

   

Waterslang

Photos, Greece, Nature


Kavasila, Griekenland, 22 augustus 2003.
't Is wel uitkijken waar je loopt.

Maria - 28 okt 2003, 19:55 - Reageer/link

   

Onnoot in de modder

Photos, Greece


Kavasila, Griekenland, 22 augustus 2003.
Hééél geneeskrachtig schijnt dit te zijn: je laten insmeren met zwavelhoudende modder door je schoonmoeder.

Maria - 28 okt 2003, 07:53 - 1 reactie

   

De zwavelbaden van Kavasila

Photos, Greece


Kavasila, Griekenland, 21 augustus 2003.
Iedere ochtend rijdt een bus vanuit Konitsa naar de kuurbaden van Kavasila. De baden stinken naar rotte eieren maar dat went gelukkig snel. Er zijn baden in de openlucht en in een sober gebouwtje. Er is ook een dokter en een fysiotherapeute, hoewel de kaartverkoop onmogelijk genoeg kan zijn om zulk personeel in leven te houden. Deze dokter heeft de bloeddruk van Evchenia gemeten. Helaas: Evchenia is vanochtend haar pillen vergeten in te nemen en haar bloeddruk is nu te hoog om te baden.

Onno - 27 okt 2003, 21:46 - Reageer/link

   

Souvlaki

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 20 augustus 2003.
Dimitrios bakt heerlijke souvlaki (zeg maar saté zonder saus) op de oven bij de achterdeur.

Onno - 27 okt 2003, 21:07 - Reageer/link

   

Tante Marika

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 20 augustus 2003.
Marika, de tante van Maria's moeder Evchenia, plukt fruit en groente uit haar moestuin.

Onno - 27 okt 2003, 00:19 - Reageer/link

   

Vlinder (2)

Photos, Greece, Nature


Konitsa, Griekenland, 20 augustus 2003.
Toch eindelijk een vlinder kunnen fotograferen.

Onno - 26 okt 2003, 19:57 - Reageer/link

   

Insect

Photos, Greece, Nature


Konitsa, Griekenland, 20 augustus 2003.

Onno - 26 okt 2003, 19:53 - Reageer/link

   

35 graden in de schaduw

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 20 augustus 2003.
En 75% luchtvochtigheid. Maar in Nederland was het ook heet, hoorde Onnoot.

Onno - 26 okt 2003, 19:36 - Reageer/link

   

Krokodil

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 20 augustus 2003.
Konitsa telt twee internetcafe's. Het ene ziet er gloednieuw en schoon uit, heeft snelle computers die het doen en het is er altijd vol.
Deze krokodil zwemt in het andere.

Onno - 26 okt 2003, 19:03 - Reageer/link

   

Evripidis

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 19 augustus 2003.
De theatergroep van Ioannina speelt een stuk van Evripidis (Euripidis), Helena als ik me goed herinner, over een koning wiens vrouw sterft maar uit de onderwereld wordt teruggehaald door de held Herakles. De koning, hier in het rood, weet niet dat de gesluierde vrouw zijn koningin is en weigert haar, omdat hij zijn vrouw trouw tot na de dood wil blijven. Herakles, rechts in beeld, raakt hierdoor overtuigd van de trouw van de koning, en gaat hem zo uitleggen hoe het zit.
Op de achtergrond in het donker: de oude middelbare school van Maria.

Onno - 24 okt 2003, 08:43 - Reageer/link

   

Vaag (6)

Photos, Greece, Blur


Vallei van Kónitsa, Griekenland, 18 augustus 2003.
Links de vallei van Kónitsa, gehuld in avondnevelen, waar de Aoós en de Voïdomátis zich samenvoegen. Rechts een tak van het Timfi-gebergte. De oranje lichten zijn van het dorp Klidonia, gelegen langs de weg tussen Ioánnina en Kónitsa.

Onno - 24 okt 2003, 00:32 - Reageer/link

   

Microsoft sucks (2)

ICT

Steve Ballmer gaat wel erg kort door de bocht. In een krampachtige poging om Windows veilig te noemen manipuleert hij driedubbel met de cijfers.

"In de eerste 150 dagen van Red Hat 6.0 vond CERN vijf tot tien keer zo vele kritieke gaten als in Windows 2003," zo beweert Ballmer. "Go check the numbers," voegt hij er aan toe. Dat had hij niet moeten zeggen.

1.
Red Hat 6.0 is vier jaar oud en vervangen door Red Hat 9. Windows 2003 is gloednieuw. Windows NT, die even oud is als Red Hat 6.0, bevatte twee keer zoveel gaten als Red Hat 6.0.

2.
Het aantal gaten zegt niets over de ernst ervan.

3.
Red Hat komt met drie of meer cdroms vol met gratis software. Windows bevat veel minder software; de rest moet je erbij kopen, en de gaten daarvan worden niet meegeteld.

The Register
Why Open Source software? Look at the numbers! Zie hoofdstuk 6 punt 3.
Webwereld is helaas een stuk minder kritisch dan The Register, wat weer wordt goedgemaakt door de lezersreacties.

Onno - 23 okt 2003, 10:34 - 1 reactie

   

Krekel

Photos, Greece, Nature


Konitsa, Griekenland, 18 augustus 2003.
Dus daar komt dat lawaai vandaan.

Onno - 22 okt 2003, 21:13 - Reageer/link

   

Badpakken

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 18 augustus 2003.

Onno - 22 okt 2003, 17:25 - Reageer/link

   

Zwemmende zusters

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 18 augustus 2003.
Maria en Elli baden in de rivier Aoós. Links is de rechthoekige top van Gamila, ruim 2000 meter hoger dan de rivier. Op de piek rechts daarvan ligt het drakenmeer, Drakólimni.

Onno - 21 okt 2003, 23:44 - Reageer/link

   

Boogbrug

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 18 augustus 2003.
Maria en haar zus Elli lopen onder de oude boogbrug van Konitsa door. Dit is niet zomaar een brug: dit is de toegangspoort van het Vikos-Aoos nationaal park. Onder de brug hangt een bel. Als de wind de bel doet luiden, is het te gevaarlijk om over de brug te lopen.

Onno - 21 okt 2003, 23:39 - Reageer/link

   

Zaden

Photos, Greece, Nature


Paleoselli, Griekenland, 17 augustus 2003.

Onno - 21 okt 2003, 23:26 - Reageer/link

   

Klederdracht

Photos, Greece


Padhes, Griekenland, 17 augustus 2003.
Na een herdenkingsceremonie brengen vrouwen in klederdracht koffie naar priesters en andere officiële genodigden. De meest linkse priester met de grijze baard is de bisschop van Konitsa en omstreken.

Onno - 21 okt 2003, 23:18 - Reageer/link

   

Picknickplaats

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, 17 augustus 2003.
Elli, Yannis en Maria met op de achtergrond Gamila.

Onno - 21 okt 2003, 18:19 - Reageer/link

   

Escher in Legoland

Linkdump, Humor


(Via Linkesoep)

Onno - 21 okt 2003, 00:37 - Reageer/link

   

De wandelaars

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, 16 augustus 2003.
Na een wandeling rusten we uit aan de rand van het dorp. Vlnr: Yannis, Elli, Niki, Yannis, Nikos, Dimitra, Dimitrios, Maria, Evchenia.

Onno - 21 okt 2003, 00:04 - 2 reacties

   

Elektriciteitsleidingen

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, 16 augustus 2003.
Elektriciteitsleidingen weerspiegelen het zonlicht. Op de achtergrond: Trapezitsa.

Onno - 20 okt 2003, 23:18 - Reageer/link

   

Door Paleoselli

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, 16 augustus 2003.
Een typerend dorpsbeeld. Maria's moeder en Elli lopen naar tante Dimitra om te lunchen.

Onno - 20 okt 2003, 23:15 - Reageer/link

   

Rups

Photos, Greece, Nature


Paleoselli, Griekenland, 16 augustus 2003.

Onno - 19 okt 2003, 22:39 - Reageer/link

   

Kippen op stok

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, 16 augustus 2003.

Onno - 19 okt 2003, 22:35 - Reageer/link

   

Bloemenweide

Photos, Greece, Nature


Paleoselli, Griekenland, 16 augustus 2003.
Geen wonder dat die bloemen het zo goed doen, met al die paardenmest.

Onno - 19 okt 2003, 01:00 - Reageer/link

   

Paard

Photos, Greece, Nature


Paleoselli, Griekenland, 16 augustus 2003.
Na de kerkdienst neemt deze boerin haar paard uit de wei naast het kerkje en wandelt naar huis. Op de achtergrond: het Timfi gebergte, met als hoogste top Gamila (2497 meter).

Onno - 18 okt 2003, 00:25 - 1 reactie

   

Kist

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, 16 augustus 2003.
In deze kist liggen de beenderen van oom Steryos Karaferis (ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ). Hij is verongelukt in 1983 met zijn vrouw, dochter en moeder (de oma van Maria). Maria zou die dag met hen meerijden, maar ze had griep.

Onno - 17 okt 2003, 20:44 - Reageer/link

   

Wesp op watermeloenbloem

Photos, Greece, Nature


Paleoselli, Griekenland, 16 augustus 2003.

Onno - 17 okt 2003, 15:57 - Reageer/link

   

Insecten

Photos, Greece, Nature


Paleoselli, Griekenland, 16 augustus 2003.
Een bonte verzameling insecten op een tak. Links een mier, rechts twee insecten waarvan ik de naam niet weet maar die we ook in Nederland hebben, daarboven luizen.

Onno - 17 okt 2003, 15:51 - 4 reacties

   

Luizen en mieren

Photos, Greece, Nature


Paleoselli, Griekenland, 16 augustus 2003.
Niet alleen mensen houden vee. Ook mieren doen dat. Op deze bloemknoppen zitten luizen, die het sap van de plant drinken. De mieren trommelen op het achterste van de luizen, die daardoor een vocht afscheiden, dat door de mieren gedronken wordt.
Het Griekse woord voor mier is μυρμήγκι (myrmingi), verrassend gelijkluidend.

Onno - 17 okt 2003, 15:32 - Reageer/link

   

Wegkruis

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, 15 augustus 2003.
De knipperlichten van Nikos' auto verlichten een wegkruis. Waar een wegkruis staat, is ooit iemand door een ongeluk om het leven gekomen. Rijke families bouwen een groot en mooi wegkruis voor hun overledene, arme families bouwen een klein monument. Door de snelheidsdorst van de Grieken, de steile afgronden, de gevallen stenen en de matige wegen zijn de wegkruizen talrijk. Andere weggebruikers gebruiken de bouwwerkjes als verkeersbord: hier is het gevaarlijk.

Onno - 17 okt 2003, 00:15 - Reageer/link

   

Paleoselli bij nacht

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, 15 augustus 2003.

Onno - 16 okt 2003, 23:52 - Reageer/link

   

Picknick

Photos, Greece


Vikos-Aoos nationaal park, Griekenland, 15 augustus 2003.
Picknick op een bank in de rivier Aoós. Vlnr: Yannis, Elli, Niki, Maria, Nikos.

Onno - 16 okt 2003, 23:40 - Reageer/link

   

Trapezitsa

Photos, Greece, Nature


Vikos-Aoos nationaal park, Griekenland, 15 augustus 2003.
De zon, wegzakkend achter de berg Trapezitsa (2200 meter), wordt weerspiegeld in het water van de Aoós. Deze foto laat goed de platte bovenkant zien van Trapezitsa, vermoedelijk de reden dat hij "tafeltje" heet.

Onno - 16 okt 2003, 23:24 - Reageer/link

   

Spiegel

Photos, Greece


Vikos-Aoos nationaal park, Griekenland, 15 augustus 2003.
Nikos neemt ons mee naar de rivier de Aoós. Dat is dalen van 1200 meter (Paleoselli) naar 500 meter (rivier), via een stof- & steenweggetje.

Onno - 16 okt 2003, 23:15 - Reageer/link

   

Padhes

Photos, Greece


Padhes, Griekenland, 15 augustus 2003. Vlnr: Elli, Yannis, Dhespina, Niki, Maria.
De vader van Nikos komt uit Padhes. Terwijl Nikos in de kroeg op zoek ging naar kennissen van zijn vader, zochten wij de schaduw van het kerkplein op. Daar vond Despina ons. Zij is Australische, op bezoek in Europa om haar Griekse familie te bezoeken. Nikos is haar neef.

Onno - 15 okt 2003, 20:49 - Reageer/link

   

Kikker (2)

Photos, Greece, Nature


Ármata, Griekenland, 15 augustus 2003.
In een kuip naast de zaagmolen zwemt een kikker. In de kuip wordt het water opgevangen, dat net de zaagmolen heet aangedreven.

Onno - 15 okt 2003, 20:03 - Reageer/link

   

Zaagmolen

Photos, Greece


Ármata, Griekenland, 15 augustus 2003.
Nikos staat op een door waterkracht aangedreven houtzagerij. In Paleoselli waren ooit ook enkele watermolens, maar deze zijn helaas al lang geleden vervangen door verbrandingsmotoren.

Onno - 15 okt 2003, 19:50 - Reageer/link

   

Elli & Yannis

Photos, Greece


Griekenland, ergens tussen Paleoselli en Ármata, 15 augustus 2003.
Neef Nikos neemt ons mee op een autoritje.

Onno - 15 okt 2003, 17:38 - Reageer/link

   

Dans

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, 15 augustus 2003.
Daarna wordt er gedanst op het kerkplein.

Onno - 15 okt 2003, 13:01 - Reageer/link

   

Kerkdienst (3)

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, 15 augustus 2003.
De kerk van Paleoselli staat 5 graden uit het lood.

Onno - 15 okt 2003, 12:48 - Reageer/link

   

Zondagse kleren

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, 15 augustus 2003.
Dimitrios is klaar om naar de kerk te gaan.

Onno - 15 okt 2003, 11:17 - Reageer/link

   

Schorpioen

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, 14 augustus 2003.
"Hee Yanni, niet tegen de muur leunen, er zit een schorpioen achter je."

Onno - 15 okt 2003, 00:35 - Reageer/link

   

Dorpsfeest in Paleoselli

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, 14 augustus 2003.
Ieder jaar rond 15 augustus (Maria hemelvaart) is het een paar dagen feest in Paleoselli. Dat houdt in: veel souvlaki (saté zonder saus) eten, dansen, en de hele avond tot diep in de nacht folkloristische muziek met een bibberende klarinet, die elektronisch versterkt het ganse dorp uit de slaap houdt. Hier de openluchtkeuken waar de souvlaki bereidt wordt. Wij lezen: "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΣΕΛΛΙΟΥ" oftewel Syllogos Paleoselliou oftewel dorpsvereniging van Paleoselli.

Onno - 15 okt 2003, 00:31 - Reageer/link

   

Gaap

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, augustus 2003.
In het berghuis van Maria's ouders bevindt zich een imposante verzameling antiek. Zwaarden, pannen, strijkijzers en ondefinieerbare voorwerpen zoals dit. Maria's moeder vertelde desgevraagd dat dit een trommel was waarin vroeger koffiebonen gebrand werden.

Onno - 14 okt 2003, 01:25 - Reageer/link

   

"Ich bin dein Glücksbär"

Photos, Greece


Paleoselli, Griekenland, augustus 2003.
"Hoe komt die Duitse geluksbeer hier?"
"Die heeft Elli ooit gewonnen op een kermis."

Onno - 14 okt 2003, 00:25 - Reageer/link

   

Naar Paleoselli

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, augustus 2003.
Neef Nikos neemt ons mee naar Paleoselli in zijn auto.

Onno - 13 okt 2003, 23:22 - Reageer/link

   

Brug (1)

Photos, Greece


Griekenland, Vikos-Aoos nationaal park, de oude brug van Konitsa, 14 augustus 2003, 15:25.

Onno - 13 okt 2003, 23:18 - Reageer/link

   

Blad in het water

Photos, Greece, Nature


Griekenland, Vikos-Aoos nationaal park, de rivier Aoós, 14 augustus 2003, 14:48.

Onno - 13 okt 2003, 20:50 - 1 reactie

   

Mot

Photos, Greece, Nature


Griekenland, Vikos-Aoos nationaal park, Aoós vallei, 14 augustus 2003, 14:08.
Een kolibri-achtige mot van zo'n 6 centimeter groot.

Onno - 13 okt 2003, 19:27 - 8 reacties

   

Vlinder (1)

Photos, Greece, Nature


Griekenland, Vikos-Aoos nationaal park, Aoós vallei, 14 augustus 2003, 13:50.
Dagenlang had Onnoot geprobeerd om vlinders te fotograferen. Als een verstrooide bioloog rende Onnoot ze achterna, niet met een netje maar met camera. Maar de schuwe insecten maakten zich snel uit de vleugels. Totdat Onnoot deze vlinder op de weg zag landen. In living statue mode kwam Onnoot dichterbij. Na minuten bleek waarom de vlinder niet vluchtte. Hij was dood.

Onno - 13 okt 2003, 19:01 - Reageer/link

   

Kwarts

Photos, Greece, Nature


Griekenland, Vikos-Aoos nationaal park, Aoós vallei, 14 augustus 2003, 13:36.
"Are you OK?"
"Yes, I'm fine."
"Do you have enough water?"
"Yes. Why?"
"You walk very strangely and slowly. You seem to have all the symptoms of dehydration!"
"I walk this way because I am looking for crystals. If I walk in this pattern I will see them reflecting in the sunlight."
"Ah, I see... I'm sorry for disturbing you."

Onno - 12 okt 2003, 22:05 - Reageer/link

   

Schildpad

Photos, Greece, Nature


Konitsa, Griekenland, 14 augustus 2003, 12:26.

Onno - 12 okt 2003, 19:33 - Reageer/link

   

Aardbeving

Photos, Greece, Lifelog


Konitsa, Griekenland, 14 augustus 2003, 10:46.
De tv brengt het nieuws dat bij Lefkada een aardbeving is geweest van 6,4 op de schaal van Richter. Diverse gebouwen op het eiland en in het nabijgelegen Preveza zijn ingestort. Toeristen nemen de benen of blijven weg. Ook in Parga, waar wij een paar dagen eerder zaten, is schade ontstaan. In Konitsa, boven de rode cirkel, was niets te voelen van de aardbeving. Onnoot heeft alwéér net geen aardbeving meegemaakt.

Onno - 12 okt 2003, 17:18 - Reageer/link

   

Onno en Dimitrios

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 14 augustus 2003, 10:01.

Maria - 12 okt 2003, 16:58 - Reageer/link

   

Vlieg op maisblad

Photos, Greece, Nature


Konitsa, Griekenland, 14 augustus 2003, 9:58.

Onno - 12 okt 2003, 14:24 - Reageer/link

   

Klimmende Winde

Photos, Greece, Nature


Konitsa, Griekenland, 14 augustus 2003, 9:50.
Vlieg zit op de bloemsteel van een Klimmende Winde.

Onno - 12 okt 2003, 14:14 - Reageer/link

   

Gehavende bloem

Photos, Greece, Nature


Konitsa, Griekenland, 14 augustus 2003, 9:44.

Onno - 11 okt 2003, 23:53 - Reageer/link

   

Zonsondergang boven de grens

Photos, Greece, Panoramas


Konitsa, Griekenland, 13 augustus 2003, 20:46.
Gezien vanaf het dak van mijn schoonouders. De bergen rechts in de verte liggen in Albanië. Panorama van acht foto's.

Onno - 11 okt 2003, 23:04 - Reageer/link

   

IBM toetsenborden

ICT

Tot zijn schrik maakt Onnoot tegenwoordig veel meer typefouten. Onnoot denkt dat dat deels komt doordat zijn oude IBM toetsenbord kapot is gegaan en Onnoot nu moet typen op een standaard plak kauwgom. IBM toetsenborden zijn volgens Onnoot de allerbeste. Ze hebben een gepatenteerd mechaniek waardoor je kunt voelen en horen of een toetsaanslag gelukt is. Onnoot kan niet blind typen en kijkt dus graag op het toetsenbord tijdens het typen, en kan daarom niet tegelijk op het beeldscherm de typefouten zien. Onnoot zal vanaf nu beter zijn best doen om de teksten goed te corrigeren.

Onno - 11 okt 2003, 18:35 - 1 reactie

   

De beste van de school

Greece

Zojuist gezien op de satelliet. Op een school in een buitenwijk van Thessaloniki is het traditie dat de beste leerling van de school de parade aanvoert als vlaggendrager in de optocht van 28 oktober. Op die dag viert men ochi-dag (nee-dag), omdat op 28 oktober 1940 het Griekse leger "nee" zei tegen de Italiaanse invasie. De Grieken hebben de Italianen snel het land uit gewerkt, en u begrijpt dat de Grieken daar behoorlijk trots op zijn.

Maar o ramp. De beste van de school is een Albanese jongen. Wat nu?

Onno - 11 okt 2003, 11:45 - 1 reactie

   

Kikkervisje

Photos, Greece, Nature


Griekenland, Vikos-Aoos nationaal park, de rivier Aoós, 13 augustus 2003, 13:59.
Dit kikkervisje was een visje en wordt een kikker.

Onno - 11 okt 2003, 11:36 - Reageer/link

   

De rivier Aoos

Photos, Greece, Nature


Griekenland, Vikos-Aoos nationaal park, de rivier Aoós, 13 augustus 2003, 13:56.

Onno - 11 okt 2003, 01:13 - Reageer/link

   

700 kanalen

Lifelog

Na drie jaar sparen had Onnoot genoeg geld bij elkaar geschraapt voor satelliet-tv.

"Maar hoe pakken we dat aan?" zei ik.
"Jij weet toch alles van techniek?" zei Maria.
"Maar niet van schotels stormbestendig vastschroeven op het dak. Ik weet niet eens hoe ik hier op het dak moet komen. En welke spullen we nodig hebben."
"Aan wie kunnen we dat nou vragen?" zei Maria.
Maria keek uit het raam. Een woud van schotelantennes sierde de daken en balkonnen. Aan de schotels kun je precies zien waar de allochtonen wonen, wisten wij.
"Kijk, onze Marokkaanse buurman heeft een schotel op zijn balkon."

Buren zijn vreemde wezens. Tenminste in Amsterdam. Het duurt gemiddeld een jaar voordat je eindelijk een woord tegen elkaar durft te zeggen. Dan blijft het drie jaar lang bij dat ene woord; de ander mocht eens denken dat je tijd hebt voor een wederzijds bezoek. Als beide partijen bewezen hebben hun plaats te kennen en laten zien dat ze prima zonder contact kunnen en de ander niet tot last zullen zijn, dan worden er langzaam andere woorden uit de vocabulaire gehaald. "Hallo" wordt dan "Hee dag buurman, hoe gaat het". Na vele jaren is de buurman geen vreemde meer. En dan verhuis je.

Allochtone buren zijn helemaal vreemden. In mijn veertien jaar in Amsterdam heb ik vrijwel nog nooit contact gehad met een allochtoon, behalve "wat kost dat" of "twee zones".

Ik trof mijn Marokkaanse buurman in de lift. Ik besloot de Amsterdamse etiquette overboord te zetten.
"Dag buurman, ik zie dat u satelliet hebt. Ik wil ook satelliet maar hoe pak ik dat aan?"
Buurman keek blij op, dacht even na en zei toen:
"Geen probleem, daar ga ik je bij helpen! Ik neem binnenkort contact met je op."

Ik woon nu precies een jaar hier en
- ik ben al bij mijn buurman thuis geweest;
- ik heb bij hem thuis al iets gedronken;
- ik weet hoe hij heet,
- hoe zijn vrouw heet en wat ze doet,
- hoe zijn dochter heet,
- hoe oud hij is,
- waar hij hoe lang werkte voordat hij wegbezuinigd werd.

En hij weet ongeveer hoe ik heet (Onoe).

Vandaag was het dan zover. Om klokslag elf - dacht ik Nederlands, niet dus: even na twaalven - gingen wij naar een Marokkaanse winkel bij de Dappermarkt. In de winkel was ik vermoedelijk de eerste autochtoon deze eeuw. De bediening (vrouw met hoofddoek) was er beter dan in menig autochtone toko. Het assortiment bevatte jurken, glazen, keukenapparatuur, USB-hubs en satellietontvangers. De prijs voor schotel, kabels, montagebeugels, Astra/Hotbird dubbelkop en ontvanger kwam op 250 euro.

Yesvi en ik zijn een goed deel van de middag bezig geweest om de zaak te installeren. Ik denk dat hij het leuk vond: nu hij zonder baan zit geeft dit hem wellicht een nuttig gevoel. Hij noemt Hotbird consequent "Hutboord".

Al jaren zijn Marokkanen vooral negatief in het nieuws. Of dat terecht is kan ik niet beoordelen. Maar de enige Marokkaan die ik ken is wel de aardigste buurman die ik ooit heb gehad. Volgende maand ga ik hem helpen met zijn eerste computer.

Onno - 11 okt 2003, 00:35 - 2 reacties

   

Kikker (1)

Photos, Greece, Nature


Griekenland, Vikos-Aoos nationaal park, de rivier Aoós, 13 augustus 2003, 13:53.
Dit kikkertje is slechts 2 a 3 centimeter lang. Het kostte Onnoot 5 minuten "levend standbeeld" spelen om zo dichtbij te komen.

Onno - 9 okt 2003, 21:50 - Reageer/link

   

Bessen

Photos, Greece, Nature


Konitsa, Griekenland, 13 augustus 2003, 10:31.
Bessen (waarschijnlijk van een vlierstruik) en bomen op de helling van Trapezitsa ("tafeltje"), de berg waartegen Konitsa gelegen is. De zon komt net boven de berghelling uit.

Onno - 9 okt 2003, 20:04 - Reageer/link

   

Ikonisma

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 12 augustus 2003, 21:58.
Het ikonenhoekje van mijn schoonouders.

Onno - 9 okt 2003, 19:43 - Reageer/link

   

Get the picture (3)

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 12 augustus 2003, 21:27.
Yes, it's audience participation time!
Hint: het is geen ruimteschip.

Onno - 9 okt 2003, 00:37 - 9 reacties

   

Kat wil naar binnen

Photos, Greece


Konitsa, Griekenland, 12 augustus 2003, 19:43.
Maar hij mag niet naar binnen.

Onno - 9 okt 2003, 00:28 - 5 reacties

   

Vlieg op bloem

Photos, Greece, Nature


Konitsa, Griekenland, 12 augustus 2003, 19:23.
Wat voor vlieg en wat voor bloem, dat moet Onnoot u helaas schuldig blijven. Als u het weet mag u het zeggen.

Onno - 8 okt 2003, 23:54 - 1 reactie

   

Stappen

Photos, Greece


Parga, Griekenland, 10 augustus 2003, 22:41.
Eleni en haar twee vriendinnen flaneren over de kade.

Onno - 8 okt 2003, 23:29 - Reageer/link

   

Eleni

Photos, Greece


Parga, Griekenland, 10 augustus 2003.
"Kan dat ding van jou ook zwartwit?"
"Ja hoor, geen probleem."

Onno - 8 okt 2003, 17:10 - 1 reactie

   

Maria en Eleni

Photos, Greece


Parga, Griekenland, 10 augustus 2003, 20:45.

Onno - 8 okt 2003, 16:57 - Reageer/link

   

Processie in Parga

Photos, Greece


Parga, Griekenland, 6 augustus 2003, 20:12.
In de kerk staat een ikoon (een groot schilderij, rechts) met een afbeelding van de hemelvaart van Maria, de moeder van Jezus. Dit ikoon wordt ieder jaar naar het eiland van Parga gebracht.


20:12. Buiten de kerk wachten inwoners van Parga totdat de processie begint. De blauwe vaandels zijn Griekse vlaggetjes, de gele vaandels symboliseren de orthodoxe kerk.


20:14. De fanfare staat (bijna) klaar.


20:53. De processie arriveert op de pier. Priesters lopen voor het ikoon uit.


20:56. Een deel van de processie gaat aan boord.


21:07. Het ikoon wordt naar het kerkje op het eiland gedragen. Daar zal het drie weken blijven.

Onno - 8 okt 2003, 11:28 - 1 reactie

   

Pianist in de war

Photos, Lifelog


Amsterdam, Paradiso, 7 oktober 2003, 21:28.
Dit is Grigoris Semitekolo. Hij speelt een pianist in de war in het stuk Anaparastasis III van Jani Christou. Andere uitvoerenden: Asko Ensemble (waarschuwing: site met geluid).
De vrouw van Grigoris, Nelli, heeft jarenlang pianoles gegeven aan Maria.
In hetzelfde concert: Esther Eva Damen en Yannis Kyriakides met RHOmbos. Esther Eva is de zus van Barbara, een goede vriendin van Onnoot. Zo is de cirkel weer rond.
Maar dat is nog niet alles. In hetzelfde concert: Barbara Lüneburg op viool. Lüneburg heeft ooit het stuk Psychostasia van Maria gespeeld.

Op 22 oktober om 20:00 komt het concert bij de VPRO op radio 4. Luistert u vooral naar de mooie stukken van Kyriakides. Als u Onnoot helpt herinneren, wil hij ook wel andere foto's van Anaparastasis III posten, zodat u zich bij de vreemde geluiden een voorstelling kunt maken.

Onno - 8 okt 2003, 01:26 - Reageer/link

   

Linux veiliger dan Windows

ICT

Het gezaghebbende en kritische The Register legt nog eens uit waarom Linux veiliger is dan Windows. Dat is niet, zoals sommigen denken, omdat Windows nu eenmaal meer gebruikt wordt en daarom een populairder doelwit is voor virusmakers. Dat is omdat, in Linux:
- alleen de systeembeheerder (root) het systeem kan verzieken, en emailen en internetten als root sterk ontmoedigd wordt;
- een monocultuur ontbreekt, door de veelheid aan emailsoftware en distributies;
- de emailclients veel zorgvuldiger omgaan met vreemde attachments, HTML-codes en externe afbeeldingen.

Opmerkelijk genoeg is er één versie van Linux die minder veilig is. Niet geheel toevallig is dat Lindows, de Linux-variant die zoveel mogelijk op Windows wil lijken.

Onno - 7 okt 2003, 10:14 - Reageer/link

   

Makro altijd voordelig linken

Photos, Humor


Amsterdam, Spaklerweg, 6 oktober 2003.
Zo, dit "fotofuckje" (™Retecool) moest er even tussendoor. Als u de grap niet vat, lees dan dit.

Onno - 6 okt 2003, 22:43 - Reageer/link

   

Paxi

Photos, Greece


Paxi, Griekenland, 6 augustus 2003.

Onno - 6 okt 2003, 19:23 - Reageer/link

   

In de klauwen van de muziekindustrie

Linkdump

Tjonge. Ben ik even blij dat we nooit zijn doorgebroken met onze band.

Onno - 6 okt 2003, 13:27 - Reageer/link

   

Antipaxi

Photos, Greece


Antipaxi, Griekenland, 6 augustus 2003.

Onno - 6 okt 2003, 08:37 - 1 reactie

   

Ionische zee

Photos, Greece


Ionische zee, Griekenland, 6 augustus 2003, 10:31.

Onno - 6 okt 2003, 00:06 - 2 reacties

   

Lichten in het water

Photos, Greece


Parga, Griekenland, 5 augustus 2003.
Lichten van de kade weerspiegelen in het zeewater.

Onno - 5 okt 2003, 16:02 - Reageer/link

   

Vaag (5)

Photos, Blur


Parga, Griekenland, 4 augustus 2003.
Twee mensen op een scooter.

Onno - 5 okt 2003, 10:33 - Reageer/link

   

Krio Neri beach (2)

Photos, Greece


Parga, Griekenland, 4 augustus 2003.
De Ionische zee spoelt aan op het strand.

Onno - 5 okt 2003, 00:24 - Reageer/link

   

Het eiland van Parga

Photos, Greece


Parga, Griekenland.
Het eiland is de grootse attractie van Parga. Het bevindt zich op zwemafstand van strand en stad. Het is vanuit het hele stadje te zien. Er is een klein strandje met schaduw. Er is een kapelletje. Er is een kerkje. Er is een kasteelruïnetje, hier op de foto met een doorkijkje naar zee en vasteland.

Onno - 4 okt 2003, 22:25 - Reageer/link

   

Late kinderen

Photos, Greece


Parga, Griekenland, 3 augustus 2003, 22:33.
Griekse kinderen spelen computerspelletjes tot diep in de avond.

Onno - 4 okt 2003, 17:29 - Reageer/link

   

Strand

Photos, Greece


Parga, Griekenland, 3 augustus 2003.
Een kiezelstrandje aan de oostkant van Parga, in het schemerdonker.

Onno - 4 okt 2003, 16:54 - Reageer/link

   

Krio Neri beach (1)

Photos, Greece


Parga, Griekenland, 3 augustus 2003.
Krio Neri beach gezien door de hoed van Maria. Aan dit strand hebben wij een week gezwommen. Toen hoorden wij dat de riolering van het stadje precies hier uitkomt. De lokale bevolking is daar niet openhartig over.

Onno - 4 okt 2003, 10:01 - 1 reactie

   

Parga bij nacht

Photos, Greece


Parga, Epirus (Ipiros), Griekenland, 2 augustus 2003.
Links ligt de ruïne van een kasteel op een rots. Het kasteel heeft ooit onderdak geboden aan de beruchte dictator Ali Pasja. Rechts daarvan ligt het stadje Parga tegen de rots. Op de voorgrond diverse boten.

Onno - 4 okt 2003, 00:08 - Reageer/link

   

Boven de wolken

Photos


Waarschijnlijk Duitsland, vanuit een chartervlucht van Transavia genomen op weg naar Aktio/Preveza, Griekenland, 2 augustus 2003.
De komende 166 foto's zijn in Griekenland gemaakt.

Onno - 3 okt 2003, 20:32 - Reageer/link

   

Amstel (1)

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Amstel, vanaf de Nieuwe Amstelbrug gezien, 30 juli 2003.
Heerlijk, hoe gemeente Amsterdam en bouwbedrijven onverstoorbaar de hoogste torens bouwen pal langs een weggetje genaamd "Omval".

Onno - 3 okt 2003, 16:05 - Reageer/link

   

Van Gogh museum

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Museumplein, 30 juli 2003.
De schaduw van het Stedelijk museum valt op de nieuwe vleugel van het Van Gogh museum.

Onno - 3 okt 2003, 13:57 - Reageer/link

   

Americain

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Leidseplein, Hotel Americain, 30 juli 2003.

Onno - 3 okt 2003, 12:03 - Reageer/link

   

Remco

Photos, People


Amsterdam, 30 juli 2003.
Onnoot noemt Remco altijd Remco Flamenco. Hij is gespecialiseerd in het fotograferen en spelen van flamenco.

Onno - 3 okt 2003, 00:25 - Reageer/link

   

Her hole area

Linkdump, Humor

Het dagelijks leven van George, helpdeskmedewerker, zoals geleden door zijn slachtoffers. Zijn taalgebruik wordt na ieder voorbeeld hilarischer. Bij dit voorbeeld deed Onnoot het bijna in zijn broek:
she is getting error message that say undliveriable messages, her hole area cannot send externail emails

Via Retecool.

Onno - 2 okt 2003, 23:19 - Reageer/link

   

Erectie

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Oudezijds Achterburgwal, 18 juli 2003.

Wat? Onnoot, smaakvol?

Onno - 2 okt 2003, 22:43 - Reageer/link

   

Tongen

Photos, Humor


Amsterdam, Bijenkorf, 18 juli 2003.

Onno - 2 okt 2003, 21:14 - Reageer/link

   

Goedgemutst (2)

Photos, People


Amsterdam, Bijenkorf, 18 juli 2003.

Onno - 2 okt 2003, 21:11 - Reageer/link

   

Scheveningen

Photos


Scheveningen, 15 juli 2003.

Onno - 1 okt 2003, 23:37 - Reageer/link

   

Skyline van Brugge

Photos


Brugge, 5 juli 2003.

Onno - 1 okt 2003, 23:33 - Reageer/link

   

Uitgezonderd advocaten

Photos, Humor


Brugge, 5 juli 2003.

Onno - 1 okt 2003, 10:49 - Reageer/link

   

Spiraalstoplicht

Photos


Oostende, 5 juli 2003.
In de jachthaven staat een enorm stoplicht, dat boten duidelijk moet maken dat de brug gesloten is.

Onno - 1 okt 2003, 10:36 - Reageer/link

   

Jongetje met ballon

Photos


Oostende, 5 juli 2003.
Onnoot stond een rij strandstoelen kunstzinnig te fotograferen, toen daar ineens een jongetje pal voor Onnoot stond. Onnoot heeft niet geaarzeld maar meteen op de knop gedrukt.

Onno - 30 sep 2003, 23:55 - Reageer/link

   

Hotel & Thalassa

Photos


Oostende, 5 juli 2003.
Op een hotel langs de kust staat een bord met de tekst "Andromeda Hotel & Thalassa". Thalassa is het Griekse woord voor zee. Merkwaardig dat het bord zich dus lijkt te richten op Griekse toeristen, want die zijn er nauwelijks in België. En bovendien: het Griekse woord voor hotel is niet hotel maar xenodhochio. Een raadsel...

Onno - 30 sep 2003, 23:39 - 2 reacties

   

Een meeuw die Bwam heet

Photos


Oostende, 5 juli 2003.

Onno - 30 sep 2003, 19:16 - Reageer/link

   

Oostende

Photos


Oostende, 5 juli 2003.

Onno - 30 sep 2003, 08:37 - Reageer/link

   

Non op zolder

Photos


Brugge, Wijngaardplein, 5 juli 2003.

Onno - 29 sep 2003, 22:32 - Reageer/link

   

Achtertuintje

Photos, Panoramas


Brugge, Augustijnenrei, 5 juli 2003. Panorama van meerdere foto's.

Onno - 29 sep 2003, 22:22 - Reageer/link

   

Oude zak

Photos, Humor


Brugge, Oude Zak, 4 juli 2003.

Maria - 29 sep 2003, 16:05 - Reageer/link

   

Hofje

Photos, Panoramas


Brugge, vermoedelijk Onze Lieve Vrouwekerkhof Zuid, 4 juli 2003. Panorama gemaakt van 9 foto's.

Onno - 28 sep 2003, 23:19 - Reageer/link

   

Kantklossen

Photos


Brugge, vermoedelijk Oude Burg, 4 juli 2003.
Voor een kantwinkel zit een vrouw in klederdracht kant te klossen. Ze gebruikt spelden als ankerpunten en daar omheen draait ze het garen. De rest van het kantwerk wordt afgeschermd met een doorzichtig stuk plastic. Alleen het deel waaraan ze werkt steekt door het gat in het plastic naar boven. Ernaast, ook onder het plastic, ligt het voorbeeld dat gekopieerd wordt.

Onno - 28 sep 2003, 21:16 - Reageer/link

   

Belfort

Photos


Brugge, Markt, 4 juli 2003.

Onno - 28 sep 2003, 17:10 - Reageer/link

   

Koetsen

Photos


Brugge, Markt, 4 juli 2003. Op het marktplein staan koetsen te wachten op toeristen.

Onno - 28 sep 2003, 15:37 - Reageer/link

   

Zwanen

Photos


Brugge, Gouden Handrei, 4 juli 2003.

Onno - 28 sep 2003, 10:30 - Reageer/link

   

Regen op het zolderraam

Photos


Brugge, 3 juli 2003. Regendruppels op het zolderraam van hostel Bauhaus.
De nogal onfrisse bedden heb ik maar niet gefotografeerd...

Onno - 28 sep 2003, 00:53 - Reageer/link

   

Amerikanen in Nederland

Linkdump

Een koppel uit de USA kwam naar Nederland omdat ze het hier zo leuk vinden. Echt waar. Op hun website geven ze hun bevindingen. Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Delft en andere plaatsen vanuit outsider perspective.
En gezelligheid.

Onno - 27 sep 2003, 21:34 - 1 reactie

   

Torentjes

Photos


Brugge, Steenhouwersdijk, 3 juli 2003.

Onno - 27 sep 2003, 19:13 - 2 reacties

   

Oranje

Photos


Brugge, Burg, 3 juli 2003.

Maria - 27 sep 2003, 18:35 - Reageer/link

   

Gabriella

Photos, People


Amsterdam, 30 juni 2003. Gabriella is een Hongaarse pianiste die in Keulen studeert. Ze logeerde bij ons en speelde de sterren van de hemel met het pianoconcert van Grieg.

Onno - 27 sep 2003, 10:13 - Reageer/link

   

NOS Journaal gebruikt foto Onnoot

Photos, Lifelog


Onnoot keek rustig naar het NOS journaal van 20:00, en zag ineens zijn foto op de achtergrond, rechtsboven in een kadertje, in spiegelbeeld. Onderwerp: najaarsoverleg. Leuk, maar minder leuk is dat het Journaal geen toestemming heeft gevraagd, wat wel uitdrukkelijk op www.landscapes.nl staat.

Update 22:57: Ook in het journaal van 22:00 is de foto gebruikt.

Onno - 26 sep 2003, 22:00 - 8 reacties

   

Karpouzia = watermeloenen

Photos


Bergen, 29 juni 2003. Op de markt rondom de Ruïnekerk staat een pallet met watermeloenen uit Griekenland. Op de doos staat ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ of in Latijns schrift karpouzia; dat betekent watermeloenen. Daaronder staat in Latijnse letters Anguri oftewel komkommer.

Onno - 26 sep 2003, 20:48 - Reageer/link

   

Bloem en bij

Photos, Nature


Bergen, 27 juni 2003.

Onno - 26 sep 2003, 16:20 - Reageer/link

   

Queer Queries

Humor

Hier een lijstje van vreemde zoekopdrachten waarmee mensen per ongeluk op onnoot.com komen. Dit item zal van tijd tot tijd aangevuld worden.

"aanvraag papieren paard"
Papieren paarden? Dan moet u bij loket 7B zijn. Dit loket is voor de houten paarden.

"zoldertrap software"
Onze trap draait op Linux, en er is nog nooit iemand op uitgegleden. Hij is wel een beetje steil.

"rekenmachine virussen casio"
En wat doet die spyware in de wasmachine?

"assurantie b wat verdient dat?"
Belt u even naar Apeldoorn.

"mongolen vlekken"
En Djengis Kahn was wel de grootste vlek!

"gele bergen parkiet"
Helaas, die zijn uitverkocht. Maar we hebben hier nog wel een blauwe Noorse papegaai liggen.

"bla bla blaaaa"
Intellectuelen komen naar Onnoot.

"lego snot"
Nu bij Bart Snuit. Verkrijgbaar in groen, geel en doorzichtig.

"de geschiedenis van de protese"
Mam, hoe oud is je kunstgebit?

"buikdanslessen waar"
Niet waar. Pianolessen.

"borkborkbork"
Try soobmeetting yuoor qooery here-a. Bork Bork Bork!

"god bestaat niet"
Even aan Mulish vragen.

"oom badkamer voelen"
En wat vindt tante daar van?

"onno underwear"
I beg your pardon???

"ik poep hier enorm van"
Laat maar komen, dat is de anale fase.

Onno - 26 sep 2003, 13:38 - Reageer/link

   

Virussen vallen spamfilters aan

ICT

Virussen maken uw PC tot willoze slaaf van spammers. De spammers slaan daarbij twee vliegen in één klap, aldus The Register. Ze hebben machines waarmee ze spam (ongewenste commerciële email) kunnen versturen, en ze gebruiken de "zombies" om aanvallen uit te voeren op de websites van anti-spam-organisaties. Ze proberen daarmee spamfilters onschadelijk te maken. U merkt het misschien niet, maar het is oorlog op internet. En dan zijn er nog politici die maatregelen tegen spam niet nodig vinden.

Intussen helpen argeloze internetters de bad guys zonder dat ze het beseffen. Hoe kunt u dat voorkomen?
1. Als de sodemieter een antivirusprogramma installeren (bijvoorbeeld Norton) en up-to-date houden.
2. Software van Microsoft vermijden.
3. Updates en patches installeren.
4. Open geen mailtjes met updates van Microsoft. Microsoft stuurt nooit updates via email.
5. Open nooit attachments waar u niet om gevraagd heeft, zelfs niet als ze van een bekende komen.

Onno - 26 sep 2003, 12:14 - 3 reacties

   

Bol (1)

Photos


Bergen, 27 juni 2003.

Onno - 26 sep 2003, 09:29 - Reageer/link

   

Vaag (4)

Photos, Blur


Amsterdam Zuidoost, 24 juni 2003. Vanuit dezelfde trein als de vorige foto. Waarschijnlijk is dit de A10.

Onno - 26 sep 2003, 00:42 - Reageer/link

   

Vaag (3)

Photos, Blur


Amsterdam Zuidoost, 24 juni 2003. Vanuit de trein uit Utrecht genomen. Lange sluitertijd, camera meegedraaid met het kruispunt.

Onno - 25 sep 2003, 22:29 - Reageer/link

   

Kippen

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, Buitensingel, 23 juni 2003. Langs volkstuinenpark Nieuw Vredelust lopen kippen op de weg.

Onno - 25 sep 2003, 21:00 - Reageer/link

   

Familiestamboom

Lifelog

Mijn stamboom van vaderskant was al uitgezocht door oom Gerrit. Dankzij Google vond ik de complete familiestamboom van mijn opa van moederskant, Abraham Cornelis de Ronde. De stamboom gaat langs mannelijke lijn terug tot ongeveer 1550, het geboortejaar van Cornelis de Vinck, die leefde in Schiedam. Een van zijn nazaten was schipper van beroep. Een kleine 300 jaar later was het Anthony de Ronde, de opa van mijn opa, die als eerste familielid Schiedam verliet. Hij vestigde zich in Frederiksoord als zogenaamde kolonist. Op een pagina over Drente vond ik wat men daaronder verstond:
[..] Frederiksoord, one of the colonies in Drenthe. These colonies were built for poor people from the cities. They got a house and a piece of land and were supposed to work as farmers. Only few people managed to earn a living as a free farmer, the rest of them had to work for other farmers.
Hier meer info over de kolonie Frederiksoord.
De man, opa van mijn opa, is dus waarschijnlijk erg arm geweest. Dat is niet zo vreemd, want zijn moeder, Lijdia de Ronde, overleed toen hij 12 was, en liet zes kinderen na. Merkwaardig is overigens dat Lijdia de Ronde haar achternaam meegaf aan Anthony, terwijl ze wel getrouwd is geweest met een Frans Wuijsman. Aangezien kinderen altijd de naam van hun vader meekregen, neem ik aan dat Wuijsman niet de vader van Anthony was. Maar wie dan wel?

Leuk is ook dat een oom van mijn opa, Willem Frederik de Ronde, zoon van Anthony, in 1960 met 105 jaar de oudste man van Nederland was. Ook mijn opa is oud geworden. Hij overleed net voordat hij 101 zou worden. Vroeger ging dat wel anders. Anthony kreeg 7 kinderen. De tweede, Leijda Johanna, overleed in 1857 op vijfjarige leeftijd. (Vijf jaar later noemde Anthony zijn zesde kind ook Leijda Johanna. Je zal maar naar een dood kind vernoemd worden...) Het zevende en laatste kind van Anthony overleed al na een paar weken. Anthony zelf was tijdens de zwangerschap van zijn vrouw Maria van Kooten al overleden.

Onno - 25 sep 2003, 11:28 - 5 reacties

   

Examen

Photos


Utrecht, 17 juni 2003. Zes cursisten van de opleiding Linux van Eduvision zwoegen op hun examenopgaven. Hun examinator maakt foto's. Dit panorama is gemaakt van 8 foto's.

Onno - 24 sep 2003, 21:37 - Reageer/link

   

Kerkdienst (2)

Photos


Amsterdam, Russisch-orthodoxe kerk, Kerkstraat, 15 juni 2003.
Met buigen, knielen, kruisgebaren en het kussen van ikonen eren orthodoxe christenen de Heer en de heiligen.

Onno - 24 sep 2003, 18:13 - Reageer/link

   

Kerkdienst (1)

Photos


Amsterdam, Russisch-orthodoxe kerk, Kerkstraat, 15 juni 2003.

Onno - 24 sep 2003, 15:57 - Reageer/link

   

Vaag (2)

Photos, Blur


Utrecht, centraal station, 10 juni 2003. Voetgangers steken de weg over naar het busstation.

Onno - 24 sep 2003, 09:12 - Reageer/link

   

Vaag (1)

Photos, Blur


Utrecht, 10 juni 2003. Vanuit de bus genomen met een lange sluitertijd. Op de achtergrond is de domtoren te zien.

Onno - 24 sep 2003, 00:34 - Reageer/link

   

Zaanse Schans

Photos


Zaanstad, Zaanse Schans, 9 juni 2003. Kaas, windmolens, klompen en polderland. Op de voorgrond riet, op de achtergrond de klompenboerderij.

Onno - 23 sep 2003, 22:23 - Reageer/link

   

Klaproos met hommel

Photos, Amsterdam, Netherlands


Amsterdam, 6 juni 2003.

Onno - 23 sep 2003, 20:15 - Reageer/link

   

Maria telefoneert in schemerlicht

Photos


Amsterdam, 5 juni 2003. Het dromerige sfeertje ontstond door de camera op 400 asa te zetten, en het gebrek aan licht.

Onno - 23 sep 2003, 20:04 - Reageer/link

   

Maria slaapt in kaarslicht

Photos


Amsterdam, 5 juni 2003.

Onno - 22 sep 2003, 23:35 - Reageer/link

   

Het oog van Maria

Photos


Amsterdam, 5 juni 2003. Gefotografeerd bij kaarslicht, met de Canon Powershot A60 op 400 asa ingesteld.

Onno - 22 sep 2003, 21:22 - Reageer/link

   

Gracht bij nacht

Photos


Utrecht, Alexander Numankade, 3 juni 2003. Hier wachtte ik iedere dinsdagavond op de bus, na het geven van de opleiding Linux voor Eduvision.

Onno - 22 sep 2003, 19:26 - Reageer/link

   

Maria speelt accordeon

Photos


Amsterdam, 3 juni 2003.

Onno - 22 sep 2003, 07:42 - Reageer/link

   

Get the picture (2)

Photos


Bergen, 29 mei 2003. Rara wat is dit?

Onno - 21 sep 2003, 22:50 - 17 reacties

   

Orchidee

Photos, Nature


Heerhugowaard, Intratuin, 29 mei 2003.

Onno - 21 sep 2003, 16:16 - Reageer/link

   

Laarzen

Photos, Humor


Heerhugowaard, Intratuin, 29 mei 2003.

Onno - 21 sep 2003, 15:41 - Reageer/link

   

Spuiters

Photos


Heerhugowaard, Intratuin, 29 mei 2003.

Onno - 21 sep 2003, 10:08 - Reageer/link

   

Fototip

Linkdump

Yann Arthus-Bertrand maakt mooie foto's, voornamelijk vanuit de lucht. Gevonden via Linkesoep.

(Update 15:33)
Wie de indrukwekkende foto's in het echt wil zien, spoede zich naar het Amsterdamse stadhuis, alwaar ze gratis buiten op vierkante meters grootte te bewonderen zijn, voorzien van informatieve bijschriften over de status van onze planeet.

Onno - 21 sep 2003, 01:09 - Reageer/link

   

Goedgemutst

Photos, People


Bergen, 29 mei 2003.

Onno - 21 sep 2003, 00:04 - Reageer/link

   

Glazen bollen

Photos


Bergen, 29 mei 2003.

Onno - 20 sep 2003, 19:49 - Reageer/link

   

Get the picture (1)

Photos


Bergen, 28 mei 2003. Rara wat is dit?

Onno - 20 sep 2003, 15:47 - 2 reacties

   

Koekoeksbloem

Photos, Nature


Bergen, 28 mei 2003.

Onno - 20 sep 2003, 10:53 - 3 reacties

   

Verzakte stoep

Photos


Viaduct ringweg A10 over de Amstel, 25 mei 2003.

Onno - 19 sep 2003, 22:41 - Reageer/link

   

Maria

Photos, People


Amsterdam, 25 mei 2003.

Onno - 19 sep 2003, 22:35 - Reageer/link

   

Goois lusthof

Photos, Panoramas


NS-wandeling Gooise Lusthoven, Spanderswoud, 18 mei 2003. Mini-panorama gemaakt van twee foto's.

Mocht u deze wandeling ook willen doen, kijk dan op http://www.tweevoeter.nl/ns/, de wandelsite van Wessel, en op de site van de NS: Gooise Lusthoven en andere wandeltochten.

Als u de routeschrijving in PDF bekijkt, kunt u een foto zien van Wessel, die gehurkt door een gat in een slange(n)muur kijkt.

Onno - 19 sep 2003, 15:27 - Reageer/link

   

Goois pad

Photos


NS-wandeling Gooise Lusthoven, 18 mei 2003.

Onno - 19 sep 2003, 15:02 - Reageer/link

   

Lieve Vrouwe Bedstro

Photos, Nature


Langs NS-wandeling Gooise Lusthoven, 18 mei 2003.

Onno - 18 sep 2003, 23:43 - Reageer/link

   

Druppels op het raam

Photos


Amsterdam, 17 mei 2003. Bewerking: auto levels in Photoshop.

Onno - 18 sep 2003, 19:33 - 2 reacties

   

Albert Heijn gesloten

Photos


Zaanse Schans, 9 juni. Het winkeltje van Albert Heijn is gesloten. De nachtmerrie van Moberg in het klein?

Onno - 18 sep 2003, 08:30 - Reageer/link

   

Onnoot nieuwe stijl

Sinds een paar maanden heb ik een digitale camera. Iedere dag maak ik gemiddeld zo'n 30 foto's. Helaas kan Blogger geen foto's uploaden, dus ben ik de afgelopen maanden bezig geweest met MySQL en PHP om mijn website geschikt te maken voor foto's. En passent is de site omgekat, zoals men dat noemt. Vanaf vandaag kunt u het resultaat zien.

Onno - 17 sep 2003, 23:18 - 1 reactie

   

Vleugel

Photos


Amsterdam, 17 mei 2003. Onder onze vleugel hebben wij een grote schapenvacht gelegd om het geluid te dempen. De vacht is een typerend product uit Epirus (Ipiros), noordwest Griekenland. Een kennis van de familie heeft de vacht jaren geleden alvast aan de ouders van Maria gegeven, "voor als ze later gaat trouwen."
De buren zijn tevreden. Kennelijk helpt het.

Onno - 17 sep 2003, 23:02 - Reageer/link